INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  JAPONIA - CROAȚIA 1-1 (1-3 LA PEN.)

FOTO Gestul prin care selecționerul Japoniei a cucerit întreaga lume, după eliminarea de la Campionatul Mondial: „Viitorul e al nostru!”

Gestul făcut de selecționerul Hajime Moriyasu (54 de ani) la final a devenit viral. +10   FOTO
Gestul făcut de selecționerul Hajime Moriyasu (54 de ani) la final a devenit viral.

Articol de GSP - Publicat luni, 05 decembrie 2022 22:00 / Actualizat luni, 05 decembrie 2022 22:01

Japonia a părăsit Campionatul Mondial în faza optimilor de finală, eșec în fața Croației, 1-1 la finalul reprizelor de prelungiri (1-3 la pen.). Gestul făcut de selecționerul Hajime Moriyasu (54 de ani) la final a devenit viral. 

Japonia nu a spart nici acum blestemul optimilor de finală la Mondiale. Niponii au fost aproape, dar au dat de un Livakovic imbatabil la penalty-uri. Scenele de după meci au făcut din nou înconjurul universului fotbalistic. 

+10 FOTO

Selecționerul Japoniei, gest superb după eliminarea de la Mondial

Hajime Moriyasu, selecționerul japonez, nu a mers la vestiare după fluierul final. A mai rămas câteva minute pe teren. A mers în fața sectorului ocupat de fanii niponi și a făcut o plecăciune plină de respect, fiind vizibil emoționat de moment. 

Hajime Moriyasu: „Viitorul ne aparține!”

„Nu cred că am cedat sub presiune la penalty-uri. Toți cei care au jucat și toți cei care au executat penalty-urile au fost curajoși. Vreau să îi felicit pentru tot efortul depus. Sigur, am fi dorit să ne calificăm. 

Suntem triști, dar lumea fotbalului a văzut o nouă generație frumoasă a fotbalului din Japonia. Am bătut Germania, am bătut Spania, ambele campioane mondiale. Trebuie să avem încredere în calitățile noastre, viitorul ne aparține”, a spus Hajime Moriyasu potrivit Reuters.

VIDEO. Edward Iordănescu, prezent la Campionatul Mondial din Qatar: „Încerc să privesc tehnic”

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial:

Duckadamović! Croația se califică dramatic în „sferturile” Campionatului Mondial » Portarul a făcut minuni la penalty-uri contra Japoniei
Japonia - Croația 1-1 (1-3 la pen.)
Duckadamović! Croația se califică dramatic în „sferturile” Campionatului Mondial » Portarul a făcut minuni la penalty-uri contra Japoniei
Ce l-a nemulțumit pe Laszlo Dioszegi la Mondialul din Qatar: „Este un paradox! Stadionul din Craiova le bate pe toate”
RECENZIE
Ce l-a nemulțumit pe Laszlo Dioszegi la Mondialul din Qatar: „Este un paradox! Stadionul din Craiova le bate pe toate”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
Costy1923
Costy1923  •  06 Decembrie 2022, 13:59

A facut un gest de diplomatie si buna educatie ! Rar se vede !

Jambo_Bwana
Jambo_Bwana  •  06 Decembrie 2022, 13:41

Antrenorul japonez nu s-a prins ca Spania a facut un non-combat la meciul cu Japonia. Este foarte dificil sa-i explice cineva care a fost treaba, pentru ca el nu intelege conceptul de non-combat.

moshu_shukaru
moshu_shukaru  •  06 Decembrie 2022, 12:19

După ultima etapă din această ediție de campionat, fix același gest îl așteaptă și românii (de calitate) din partea antrenorului Jiji van der Ojeer.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează