CORESPONDENȚĂ DIN QATAR Hristo Stoichkov, expert TV și bădăran la Doha » A refuzat agresiv fanii care doreau un selfie și dialogul cu echipa GSP care avea pentru el un mesaj de la Gică Popescu

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de , - Publicat sambata, 19 noiembrie 2022 12:11 / Actualizat sambata, 19 noiembrie 2022 19:01

Fostul mare fotbalist Hristo Stoichkov e în Qatar, ca analist pentru o televiziune din Mexic ♦ Azi, după o intervenție live din oraș, a refuzat agresiv atât solicitările suporterilor de a se fotografia cu el, cât și un dialog cu ziariștii GSP ♦ Asta deși echipa Gazetei avea pentru el un mesaj în spaniolă de la Gică Popescu ♦ „Sunteți români? Hai, lăsați-mă, la revedere”, s-a răstit Stoichkov. 

La o plimbare prin centrul orașului Doha, dintr-o dată, în jurul unei camere TV și a unui reporter intrat în live, se adună câțiva trecători care scot telefoanele și încep să fotografieze și să filmeze.

Vedetele „vinovate” de acest lucru sunt doi foști imenși fotbaliști: Hristo Stoichkov și Ivan Zamorano. Cei doi sunt invitați la o televiziune de peste Ocean, într-o transmisiune în direct, ei fiind experți pentru respectiva instituție media: TUDN, o televiziune din Mexic.

Istvan Kovacs, delegat la Qatar - Ecuador, meciul care deschide Mondialul! » Cum arată întreaga brigadă
QATAR - ECUADOR
Istvan Kovacs, delegat la Qatar - Ecuador, meciul care deschide Mondialul! » Cum arată întreaga brigadă

Mulțimea de curioși e din ce în ce mai mare, doar că nu ambii foști jucători le sunt cunoscuți. Și majoritatea celor veniți ulterior se întreabă cine e personajul de lângă Stoichkov. 

Unii nu tresar nici măcar când li se spune, alții reacționează și încep și scandează „Inter! Inter!”, echipa unde atacantul chilian a evoluat la finalul anilor 90, după ce trecuse și pe la Real Madrid. Ce-i drept, Stoichkov nu e cu mult schimbat, ca fizionomie, față de cel din anii 90, când câștiga Balonul de Aur și era piesă de bază la Barcelona.

După ce și-a dat cu părerea despre grupa Spaniei, susținând că e una ușoară, alături de Germania, Japonia și Costa Rica, Stoichkov a devenit extrem de irascibil imediat după finalul intervenției live. 

Cei care au dorit o poză-amintire cu el au fost nevoiți să o facă pe fugă, în timp ce se țineau într-un mers grăbit după bulgar. Stoichkov a fost abordat și de jurnaliștii GSP, care ar fi avut inclusiv o surpriză realizată pe fugă și anume un mesaj de la Gică Popescu, scris în spaniolă: „Un abrazo muy fuerte para mi amigo bulgaro” (n.r. - O îmbrățișare călduroasă pentru prietenul meu bulgar) .

Reacția lui Stoichkov? „Sunteți români? Și dacă sunteți români, ce? Hai, lăsați-mă, la revedere”, după care a început să fugă, anticipând că și alți suporteri doreau să vină să-i solicite un selfie.

În 2007, Stoichkov: „Mamalicki, go home!”

În urmă cu 15 ani, Hristo Stoichkov a fost protagonistul unui eveniment reprobabil. Aflat cu Bulgaria la Constanța, înaintea meciului cu România din preliminariile CE 2008, el a fost extrem de deranjat de prezența jurnaliștilor români la plimbarea jucătorilor de la sud de Dunăre, chiar din ziua jocului. 

Iritat la maximum, fostul jucător al Barcelonei a făcut semne obscene în direcția cameramanilor, după care le-a strigat: „Mamalicki, go home!”. Ulterior, după mai bine de 4 ani, Stoichkov a explicat reacția lui de atunci: 

„S-a discutat prea mult de acele vorbe ale mele de parcă aș fi provocat Apocalipsa. Serios, mai zici la supărare niște chestii, însă eu îi apreciez foarte tare pe români. Respirăm același aer”.

Cornel Dinu l-a acuzat de blat pe Hristo Stoichkov

În urmă cu 2 ani, una dintre cărțile publicate de Cornel Dinu a conținut un pasaj incendiar despre o tentativă de corupere a naționalei Bulgariei, chiar prin intermediul lui Stoichkov, la începutul anilor 90. 

Se întâmpla în ultimul meci al campaniei pentru Euro 1992, Bulgaria - România, în care gazdele nu mai aveau nici o miză, iar o victorie a noastră ne-ar fi dus la European. Dinu a scris cu subiect și predicat că o valiză cu cel puțin 250.000 de dolari a fost dusă bulgarilor de agenții Dan Alban și Ioan Becali, iar persoana de legătură din naționala bulgară ar fi fost chiar Stoichkov.

„Pericolul major, leul obișnuit din echipa lor, Stoichkov, s-a comportat în acel meci ca un mielușel blând, care nu ne-a creat vreun pericol. După joc, distrus, Hagi a mai avut totuși puterea să recunoască că Stoichkov i-a spus că el și încă câțiva au evoluat pentru a ne aduce victoria", e un pasaj din cartea lui Dinu. 

Ioan Becali a avut o reacție violentă atunci la adresa lui Dinu și a dezvăluit că inclusiv Stoichkov a avut intenția să-l dea în judecată.

23 de trofeea câștigat Stoichkov în cariera de fotbalist, dintre care 13 sunt cu Barcelona

Citește și: 

Globalism vs tradiţionalism » Imagini spectaculoase din piața Souq Waqif, locul în care s-au strâns suporteri de pe tot Globul

De pe altă planetă! Metroul din Doha e uluitor: stații cât aeroporturi întregi, trenuri automatizate și confort cum n-avem nici la cinema în România

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (64)
Sharapov
Sharapov  •  21 Noiembrie 2022, 12:41

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Claudius12
Claudius12  •  21 Noiembrie 2022, 10:25

Ce sa spun Ați alergat sa luați interviu la cald la o mare vedeta a fotbalului ????

Soimari1950
Soimari1950  •  21 Noiembrie 2022, 06:39

Buna dimineata..sincer nu pot crede cum de l ati bagat in seama pe acest individ ***, fara educatie , unde piciorul ii tine loc de cap ! Sunteti cu totii de vina ! Selectati oamenii cu care puteti discuta omeneste ! Va doresc mult succes !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (64)
Comentează
Close