Corespondență din Qatar Valentin Lazăr, fost jucător de la Dinamo, a decis să se stabilească la Doha: „Eu și ai mei ne mutăm aici pentru binele copiilor” + Are deja un apartament cumpărat acolo

Ex-dinamovistul Vali Lazăr a cumpărat o casă în Doha și anunță că el și familia lui vor rămâne aici, atras de sistemul de învățământ foarte bun, un avantaj pentru copiii lui. El plănuiește să devină antrenor într-una dintre academiile private
Ex-dinamovistul Vali Lazăr a cumpărat o casă în Doha și anunță că el și familia lui vor rămâne aici, atras de sistemul de învățământ foarte bun, un avantaj pentru copiii lui. El plănuiește să devină antrenor într-una dintre academiile private

Articol de , - Publicat vineri, 02 decembrie 2022 11:43 / Actualizat vineri, 02 decembrie 2022 13:55

Ex-dinamovistul Vali Lazăr a cumpărat o casă în Doha și anunță că el și familia lui vor rămâne acolo, atras de sistemul de învățământ foarte bun, un avantaj pentru copiii lui. El plănuiește să devină antrenor într-una dintre academiile private.

Vali Lazăr a încheiat conturile cu Dinamo și a revenit în Qatar pentru a vedea câteva meciuri de la Campionatul Mondial. El a cumpărat bilete pentru 11 partide și pe câteva a apucat deja să le urmărească.

VIDEO. Vali Lazăr: „Eu și ai mei ne mutăm în Qatar”

Lazăr nu e tocmai un turist în Doha, pentru că deține un apartament aici și plănuiește ca țara-gazdă a Mondialului să-i devină o casă permanentă: „Mă voi muta de tot în Doha. În vara viitoare sau peste un an, atunci când voi obține licența B, o să vin aici ca antrenor într-o academie privată. Pentru binele copiilor și al soției mele vom locui în Qatar. Copiilor le place foarte mult aici și, după ce am văzut realitatea din România, ne este clar că ne simțim mai bine în Doha”.

Adrian Porumboiu e sigur de ce se va întâmpla cu Kovacs la CM 2022: „Totul e politic”
GSP LIVE
Adrian Porumboiu e sigur de ce se va întâmpla cu Kovacs la CM 2022: „Totul e politic”

„Condiții excelente, taxe zero”

Un argument în favoarea mutării l-a constituit sistemul de învățământ foarte bun: „Școlile sunt private, există aici universități faimoase din toată lumea și te poți orienta în funcție de ceea ce îți dorești să studiezi. Fiecare om e liber să aleagă drumul potrivit pentru copiii lui. Fetița mea a făcut doi ani de grădiniță în Qatar și i-a plăcut enorm. A locuit și în România, și în Turcia, și acum vrea să stăm doar în Doha".

Valentin a fost transferat de la Dinamo la Al Sailiya în 2017 și până în 2020 a mai bifat un club qatarez, Al Kharitiyat. Apoi a trecut în Turcia, la Umraniyespor.

Povestește că a ajuns să cumpere un apartament în Doha încurajat fiind de contractul foarte bun pe care îl primise la Al Sailiya: „Condițiile erau diferite de ceea ce întâlnisem în România, aveam, pe lângă salariu, bani pentru bilete de avion, pentru o mașină, pentru chirie. Am făcut un calcul și apartamentul costa jumătate din suma pe care urma să o câștig de-a lungul contractului. 

M-am gândit că e mai bine să investesc decât să las banii în Qatar plătind chirii. M-a atras și faptul că aici e «tax free», nu se plătesc taxe. Când nu sunt în Qatar, apartamentul e închiriat și, de asemenea, nu achit taxe nici pentru chiria pe care o încasez”.

15 ania petrecut Valentin ca fotbalist profesionist după ce a debutat la Petrolul în 2007. A mai evoluat la Chimia Brazi, la Sportul Studențesc, la Dinamo, după care au urmat aventurile din Qatar și din Turcia

Lazăr e liber de contract de când a plecat de la Dinamo și mai e atras să joace doar din plăcere: „Aș mai juca în liga a doua din România, în Prahova sau pe lângă București. Sau în ligile secunde din Emirate, din Arabia Saudită, din Qatar. 

Impresarii se ocupă să caute o echipă. E posibil să găsesc ceva. Dacă nu, mă retrag”. Deocamdată se relaxează la plajă ziua și cu meciuri de la Campionatul Mondial în fiecare seară. 

Dacă nu apare vreo ofertă ca jucător voi merge la o formație din liga a treia din România, unde o să fiu și antrenor, și jucător, pentru a face practică pentru Școala de Antrenori

- Valentin Lazăr, mijlocaș

108 meciuri și 16 goluria adunat Lazăr în tricoul lui Dinamo. "Câinii" l-au achiziționat de la Sportul Studențesc în 2013, o mutare care a constituit o lovitură atunci, la scurtă vreme după ce Ionuț Negoiță preluase controlul asupra clubului

49 de meciuri și 16 goluria bifat Lazăr în campionatul din Qatar, o ligă în care a evoluat pentru două cluburi: Al Sailiya, în care a fost coleg cu Dragoș Grigore, și Al Kharitiyat. În 2020 a mai bifat o formație din liga a doua qatareză, Al Shahaniya

Revedere cu fratele după 13 ani

Valentin și-a întâlnit fratele acum, în Qatar, după 13 ani. Explică de ce s-a adunat un timp atât de lung în care au fost despărțiți: „El a plecat în Statele Unite în urmă cu 16 ani, are familia acolo, are trei copii. Iar eu am fost încontinuu plecat de colo-colo. Campionatul Mondial ne-a reunit, pentru că el își luase bilete pentru turneul final înainte să știe că eu eram liber să vin aici. 

I-am promis că în vara viitoare vom merge și noi la ei, în America. La partida SUA-Iran am fost un grup de vreo șapte inși, fratele meu și încă câțiva sunt cetățeni americani și am fost cu toții suporteri".

„Brazilia sau Franța câștigă”

Lazăr e un admirator al Braziliei, „am spus de la început că mi se părea echipa cea mai puternică”, și crede că dacă ar apărea surpriza ca sud-americanii să rateze titlul doar Franța ar putea să profite și să-și apere trofeul pe care îl are deja din urmă cu patru ani. 

„Am văzut live Camerun-Serbia 3-3, un joc intens și foarte frumos, am prins și Croația-Canada 4-1. La Iran-SUA a fost mai tacticizat jocul, mai închis”.

„Mergem la Mondialul din America”

Vali e printre puținii români care au rămas optimiști în legătură cu viitorul echipei naționale: „Sper să fie și România la Mondialul din 2026, turneu găzduit de Statele Unite, de Mexic și de Canada. Așa o să pot merge la fratele meu, în State, și să prindem acolo și un meci al naționalei noastre”. 

Lazăr a jucat un singur meci în tricolor, un amical cu Moldova care a avut loc în februarie 2015. "Tricolorii" au câștigat cu 2-1 și mijlocașul aflat atunci la Dinamo a marcat un gol, în minutul 86.

Citește și: 

Cele mai tari glume după eliminarea Germaniei de la Campionatului Mondial din Qatar

Englezii jubilează după eliminarea Germaniei » Lineker și-a completat celebrul citat despre nemți

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (17)
mihneailie030
mihneailie030  •  03 Decembrie 2022, 08:32
Postat de maradona79 pe 02 Decembrie 2022, 13:11

"15 ani a petrecut Valentin ca fotbalist profesionist după ce a debutat la Petrolul în 2017." E greu cu aritmetica in conditiile in care focusul vostru este pe starlete Instagram si umorile Anei-Maria Prodan.

La ziariștii noștri, e greu cu multe... Nu numai cu matematica. Și cu limba romana e greu. Printre altele...

mihneailie030
mihneailie030  •  03 Decembrie 2022, 08:29
Postat de albvioletforever pe 02 Decembrie 2022, 14:22

Multa lumea emigreaza in Canada, provincia Ontario, pentru ca aceasta provincie detine 20% din reservele mondiale de apa dulce. Asta considera multi ca fiind important. Fara apa nu exista viata. Nu exista transport intercelular. Am fi toti, cel mult, organisme monocelulare (parameci). Regiunea Kashmir este disputata de 3 tari (Pakistan, India, China) pentru ca este singura sursa de apa pentru peste 1 miliard de locuitori. Qatar este regiunea cu cele mai sarace resurse de apa dulce. Iar cu agricultura stau foarte rau. Ei produc numai 10% din necesarul de hrana. Importa restul de 90%. Nu-i de mirare ca preturile sunt atat de mari.. Dar hai sa sa ne stabilim acolo, sa avem o viata de huzur fara sa ne gandim deloc cum este ea posibila.

Amice, chiar crezi că Lazăr, gândește atât de profund? Eu nu cred ca o face, și nici nu cred ca ar avea cu ce sa o facă....

creeperno807
creeperno807  •  02 Decembrie 2022, 22:44

Drum bun, cale batuta!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează