INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  JAPONIA - SPANIA

FOTO Golul calificării Japoniei, venit în urma unei controverse imense » Reușita a fost validată în cele din urmă de VAR

Articol de GSP - Publicat joi, 01 decembrie 2022 22:58 / Actualizat joi, 01 decembrie 2022 22:58

Ao Tanaka (24 de ani) a marcat al doilea gol al Japoniei în poarta Spaniei, în partida câștigată de asiatici cu scorul de 2-1,  într-un meci din ultima etapă a fazei grupelor Campionatului Mondial din Qatar, un rezultat ce a asigurat niponilor calificarea în optimile de finală ale competiției. 

Reușita niponului a fost însă una extrem de controversată. Pe reluările TV, mingea pare să depășească linia de fund cu întreaga circumferință, înainte ca „balonul” să ajungă la fotbalistul Fortunei Dusseldorf. 

Golul calificării Japoniei, venit în urma unei controverse imense » Reușita a fost validată în cele din urmă de VAR
Foto: Sport Bible

Sitemul de arbitraj VAR a validat însă reușita japonezului. Golul i-a propulsat pe japonezi până pe prima poziție a grupei, una din care mai au mai făcut parte Germania și Costa Rica. 

VIDEO. Corespondență GSP din Qatar / Explozie culinară pe străzile din Doha. Piața de condimente din Souq Waqif

Citește și:

Selecționerul Belgiei și-a dat demisia, imediat după ratarea calificării: „A fost ultimul meu meci!” + criză de nervi a lui Lukaku

Bucătarul-șef al Germaniei dezvăluie schimbarea fundamentală făcută de jucătorii lui Hansi Flick: „3 zile nu fac asta, le prelungește cariera”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (42)
paiazze
paiazze  •  03 Decembrie 2022, 19:36

Pentru toti astia care vad conspiratii... Ce o fi, ba, asa de greu? Stiti ce e aia circumferinta? Balonul poate sa nu atinga cu nimic linia de margine si totusi sa fie in joc. Greu de tot...

Dobermannul
Dobermannul  •  02 Decembrie 2022, 13:49

Observati cui foleste golul doi al japonezilor. Foloseste Japoniei in primul rand care se califica in saisprezecimi, Spaniei care evita Croatia si pedepseste Germania pentru campania anti conducerea FIFA.

Dobermannul
Dobermannul  •  02 Decembrie 2022, 13:43
Postat de itu52 pe 02 Decembrie 2022, 10:46

Grea problemă și merită studiată. Este clar o problemă de interior, iar complicațiile vin de la intersecția spațială a două corpuri, paralelipiped dreptunghic static și sfera în mișcare. Acum, orice tangentă la minge perpendiculară pe sol, nu trebuie să taie paralelipipedul. Fiind vorba de vecinătăți lucrurile se complică. De ce nu s-a luat mijlocul(axul) tușei drept graniță de demarcație? E o treabă ce ține de începuturile jocului, o convenție ce se vrea respectată. Cam greu, mai ales când mingea trece la zeci de metri înălțime. Pe vremuri aveam Fotbal Minut cu Minut, acum avem fotbal micron cu micron și bucurii fragmentate. Binefacerile civilizației ne iau sarea și piperul vieții și ne sterpezesc dinții. Și când te gândești că tehnologia avansează exponențial! Ce mai, ajungem spaima roboților.

Corect dar simt nevoia sa completez: stiinta in favoarea celor care decid cine castiga si cine pierde un meci. VAR-ul e "precizia stiintifica" a alibiului aranjorilor.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează