Se retrage Benzema de la națională? Mesajul postat de ziua lui: „Povestea noastră se încheie acum”

Karim Benzema/ foto Twitter @Karim Benzema
Karim Benzema/ foto Twitter @Karim Benzema

Articol de - Publicat luni, 19 decembrie 2022 17:08 / Actualizat luni, 19 decembrie 2022 17:58

La o zi după ce Franța a pierdut finala Campionatului Mondial în fața Argentinei, după 3-3 în 120 de minute și 2-4 la penalty-uti, Karim Benzema (35 de ani împliniți azi) a făcut un anunț enigmatic. El nu a participat la CM, din cauza unei accidentări suferite înainte de startul competiției.

Benzema și-a revenit pe parcursul Mondialului și pentru că nu fusese scos de pe listă de selecționerul Deschamps s-ar fi putut întoarce în lotul Franței. Doar că Didier nu l-a mai chemat. Acum, Karim a transmis un mesaj enigmatic pe Twitter, prin care lasă de înțeles că s-ar retrage din națională.

Prima explicație pentru gestul obscen! Ce spune portarul Argentinei: „Dedicația era pentru ei! Aroganțele astea nu merg cu mine!”
Argentina - Franța 3-3 (4-2 la pen.)
Prima explicație pentru gestul obscen! Ce spune portarul Argentinei: „Dedicația era pentru ei! Aroganțele astea nu merg cu mine!”

Se retrage Benzema de la naționala Franței?

„Am făcut eforturi și greșeli pentru a ajunge unde sunt astăzi și sunt mândru de asta! Eu mi-am scris povestea, iar povestea noastră se încheie acum”, a scris Benzema pe Twitter, alături de o poză în tricoul naționalei Franței. Mesajul vine chiar de ziua lui, la împlinirea vârstei de 35 de ani.

Fabrizio Romano, reputatul jurnalist italian, consideră că mesajul lui Benzema este unul de retragere: „Oficial! Karim Benzema și-a anunțat retragerea din fotbalul internațional. El părăsește naționala Franței”.

Numirea lui Zidane pe banca Franței ar putea schimba situația

În urma deciziei lui Didier Deschamps de a nu-l rechema pe Benzema în lotul Franței la Mondial, relațiile dintre cei doi ar fi glaciale. Selecționerul Franței ar fi decis să nu îl readucă pe Benzema în lot pentru a nu învolbura apele în rândul celorlalți jucători din lot.

Doar că situația ar putea căpăta o turnură diferită. Contractul lui Didier Deschamps cu Federația Franceză de Fotbal expiră în această lună, iar selecționerul a refuzat să vorbească despre viitorul său după finala Campionatului Mondial.

Dacă ar pleca și noul selecționer al Franței ar fi Zinedine Zidane, aflat în pole-position pentru o posibilă înlocuire a lui Deschamps, Benzema s-ar putea răzgândi. Relația cu Zizou este una foarte apropiată, Karim numindu-l pe Zidane „un frate mai mare”, astfel că în cazul angajării lui Zinedine, Benzema ar putea fi convins că îmbrace din nou tricoul Franței.

Situația lui Benzema pare să rămână în aer, cel puțin până la definitivarea postului de selecționer al Franței.

Didier Deschamps, după finala Campionatului Mondial: „Nu am chef să vorbesc despre viitorul meu” 

„Nu am chef să vorbesc despre viitorul meu. La începutul anului viitor vor discuta cu președintele Federației și vom vedea ce va fi.

Nu aș fi răspuns la această întrebare nici dacă rezultatul era altul. Voi discuta cu președintele. Acum sunt trist pentru jucători, pentru staff”, a spus Deschamps, citat de Mundo Deportivo.

Citește și: 

Cu ce l-ar fi îmbrăcat românii pe Lionel Messi, dacă lua Mondialul în România? Cele mai haioase 5 răspunsuri câștigă câte o minge Adidas Al Rihla

Ronaldo, mesaj pentru Lionel Messi după finala Mondialului: „Suntem milioane care te aplaudăm! Fotbalul tău depășește orice rivalitate”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
Carpath
Carpath  •  20 Decembrie 2022, 09:06

Deschamps trebuia dat afara inainte de sferturi.Nu cred ca a mai existat o situatie in istorie in care un balon de aur valid sa fie ignorat la nationala.Benzema trebuia sa ia de mai multe ori balonul de aur.

ionuiy
ionuiy  •  20 Decembrie 2022, 00:04
Postat de rottwailer pe 19 Decembrie 2022, 18:32

Sa nu tii cont ca ai la dispozitie gheata de aur, trebuie sa te cheme Didier.

Balonulul de aur

elgabri
elgabri  •  19 Decembrie 2022, 19:16

Eu zic ca Benzema putea ajuta Franta in finala !!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează