INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  GERMANIA - JAPONIA

FOTO Protest in corpore al fotbaliștilor Germaniei » Una dintre cele mai de impact imagini ale acestui Mondial

Naționala Germaniei a protestat împotriva FIFA înaintea meciului cu Japonia din prima etapă a grupei E de la Campionatul Mondial. +5   FOTO
Naționala Germaniei a protestat împotriva FIFA înaintea meciului cu Japonia din prima etapă a grupei E de la Campionatul Mondial.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 noiembrie 2022 15:40 / Actualizat miercuri, 23 noiembrie 2022 16:33

Naționala Germaniei a protestat împotriva FIFA înaintea meciului cu Japonia din prima etapă a grupei E de la Campionatul Mondial.

La poza oficială, Neuer, Muller & Co. au apărut cu mâna la gură, aluzie evidentă la frustrarea nemților privind libera exprimare. FIFA a interzis purtarea banderolei „One Love”, semn al toleranței și al diversității.

+1 FOTO

Federația Germană: „Drepturile omului nu sunt negociabile”

Federația Germană de Fotbal a postat și un comunicat despre inițiativă: „Am vrut să folosim banderola de căpitan pentru a susține valorile pe care le avem în echipa națională a Germaniei: diversitatea și respectul reciproc. Împreună cu alte națiuni, am dorit ca vocea noastră să fie auzită.

Nu a fost vorba despre a face o declarație politică – drepturile omului nu sunt negociabile. Ar trebui să fie de la sine înțeles, dar încă nu este cazul. De aceea, acest mesaj este atât de important pentru noi. A ne refuza banderola este același lucru cu a ne refuza o voce. Ne menținem poziția!”.

FIFA a interzis purtarea banderolei „One Love”

FIFA le-a amenințat cu sancțiuni drastice pe naționalele care voiau să poarte banderola, pe linie sportivă, iar luni, la 12:00, ora României, Olanda, inițiatoarea proiectului, a cedat prima și a anunțat că renunță. Apoi, rând pe rând, au „îngenuncheat” și celelalte: Anglia, Belgia, Țara Galilor, Elveția, Danemarca, Franța și, într-un final, și Germania.

Renunțarea a stârnit o adevărată furtună la Berlin. S-a mers până într-acolo încât unii politicieni germani au cerut Federației (DFB) să retragă echipa de la turneul final indiferent de consecințe. Demersul n-a mers însă la bun sfârșit.

Mondialul a schimbat regulile în Qatar » Fotbalul pune Hijab, Burka și Niqab lângă fustă-mini și buricul gol. Fotografia grăitoare surprinsă în Piața Veche
REPORTAJ GSP
Mondialul a schimbat regulile în Qatar » Fotbalul pune Hijab, Burka și Niqab lângă fustă-mini și buricul gol. Fotografia grăitoare surprinsă în Piața Veche

Căpitanii au fost avertizați că vor primi „galben”

FIFA are reguli stricte și toleranță zero față de regulile din competițiile pe care le guvernează. Inițiativa jucătorilor de la CM 2022 de a purta pe braț o manșetă ca simbol al egalității între sexe n-a picat deloc bine în birourile din Zurich. Căpitanii au fost avertizați că vor fi sancționați dacă vor evolua cu banderola cu mesajul „One Love”. Ca alternativă, FIFA le-a propus să pomoveze pe braț sloganul „No discrimination”.

Alex Scott s-a revanșat în numele Angliei

Fosta jucătoare britanică Alex Scott lucrează în prezent pentru o televiziune britanică și a apărut cu „One Love” pe braț la marginea terenului, chiar înainte de Anglia - Iran 6-2

Protest in corpore al fotbaliștilor Germaniei » Una dintre cele mai de impact imagini ale acestui Mondial

Mai multe știri de la Campionatul Mondial:

Un marocan a sărit din tribune și a vrut să intre pe teren după Maroc - Croația » Cum s-a încheiat incidentul
Maroc - Croația 0-0
Un marocan a sărit din tribune și a vrut să intre pe teren după Maroc - Croația » Cum s-a încheiat incidentul
Emoționant! Explicația gestului făcut de Grealish după golul din Anglia - Iran: „Pentru tine”
ANGLIA - IRAN 6-2
Emoționant! Explicația gestului făcut de Grealish după golul din Anglia - Iran: „Pentru tine”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (92)
atthur
atthur  •  27 Noiembrie 2022, 20:34
Postat de dumitru.serban pe 23 Noiembrie 2022, 17:33

Diversitate dar numai cum vor ei. ***. ***. Religia musulmanilor nu e acceptata ca diversitate. Ei trebuie sa se supuna acestor practici. Diversitatea e doar un cuvant, dar ce vor ei nu e asta.

Și in cazul tău multă, multă prostie cruntă!!!

Viggobella
Viggobella  •  24 Noiembrie 2022, 17:43

Se va da voie la culorile curcubeului, drepturile omului sunt mai importante decât frustrările și religiile unora. Ora exactă a civilizației trebuie să fie dată de Germania, Olanda, țările scandinave, nu de Europa de Est sau țările Arabe.

atthur
atthur  •  24 Noiembrie 2022, 15:17
Postat de Viggobella pe 24 Noiembrie 2022, 12:29

Nu cred că m-ai convinge, poate pe cei ca tine. Dar sunteți încă în grote, rămâneți acolo cu primitivismele voastre, și acum câteva sute de ani tot la fel gândeau unii. Dar de, ești român verde, tradiționalist și naționalist, cu alte cuvinte.... înapoiat.

Nici nu trebuie să "te conving"....ne-am convins noi ceilalți, romani cum zici tu : ești prost îngrămădit!!!!

Vezi toate comentariile (92)
Comentează