CORESPONDENȚĂ DIN DOHA Qatar, condiții excelente, rezultate slabe » Al Sadd are 3 baze de top, una lângă alta. Românul Ovidiu Stângă e supervizorul antrenorilor din centrul de tineret

Articol de - Publicat miercuri, 07 decembrie 2022 18:55 / Actualizat miercuri, 07 decembrie 2022 19:24

Qatarul nu a câștigat vreun punct în turneul final pe care l-a jucat acasă, deși cluburile beneficiază de niște condiții de pregătire de top, inclusiv pentru copii. Al Sadd, unde lucrează Ovidiu Stângă, are trei baze una lângă alta.

Terenurile, echipamentele, mingile bune sunt condiții importante pentru creșterea unor fotbaliști, însă ele nu sunt, în niciun caz, suficiente. Qatarul a avut zece ani la dispoziție ca să-și formeze o echipă națională, din momentul în care a căpătat dreptul de a organiza Campionatul Mondial, și tot nu a reușit să câștige vreun punct în grupă.

Cât de corectă e structura viitorului Mondial?
editorial
Cât de corectă e structura viitorului Mondial?

Progresul fotbalului de aici e unul greoi, într-un ritm care nu ține cont de investițiile colosale pe care le-a realizat statul. La Al Sadd, unul dintre cluburile cele mai importante din țară, lucrează și Ovidiu Stângă. Fostul internațional român e un supervizor al tuturor tehnicienilor din centrul de tineret, el coordonează metodele tuturor grupelor de copii, corectează exercițiile în timpul antrenamentelor.

Al Sadd, gazdă pentru Franța

Formația la care se află Stângă nu are numai o bază de pregătire, are trei una lângă alta! Două sunt lipite, o alta e peste drum, acolo unde se află și stadionul primei echipe. Într-unul dintre cantonamentele lui Al Sadd e cazată naționala Franței, una dintre favoritele la câștigarea titlului mondial. Atât de bune sunt condițiile încât naționala lui Deschamps a ales locul acesta.

Copiii lui Al Sadd se pregătesc în baza vecină. După-amiază lucrează trei grupe. Fiecare grupă are minimum un antrenor, însă există și antrenori de portari specializați care exersează cu micii goalkeeperi.

Stângă urmărește antrenamentul și se implică în exercițiile pe care le fac copiii de 13-14 ani, le comandă diverse jocuri cu mingea și reușește astfel să-i atragă. Copiii sunt încântați, bat palma cu antrenorul care e mai în vârstă cu 35 de ani.

Terenurile sunt excelente, juniorii au echipament bun, au suficiente mingi, ei nu întâmpină problemele existente în cele mai multe dintre cluburile românești. La ce semănăm: nici românii, nici qatarezii nu produc fotbaliști foarte buni, care să conteze la scara mondială a acestui sport.

Citește și alte articole:

Antalya? Grecia? Nu, e Doha! Imagini din „satul-fantomă”, cu pescari inexistenți, prin care șeicii imită popularele destinații turistice
DOHA
Antalya? Grecia? Nu, e Doha! Imagini din „satul-fantomă”, cu pescari inexistenți, prin care șeicii imită popularele destinații turistice
Pe stadion la Portugalia - Elveția, reporterul Remus Răureanu a observat un detaliu inedit la Cristiano Ronaldo: „Mi-era milă, chiar rușine”
PORTUGALIA - ELVEȚIA 6-1
Pe stadion la Portugalia - Elveția, reporterul Remus Răureanu a observat un detaliu inedit la Cristiano Ronaldo: „Mi-era milă, chiar rușine”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
inshallah
inshallah  •  08 Decembrie 2022, 15:18

pai, cu un coordonator roman, ce performante sa aiba si qatareii?

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  07 Decembrie 2022, 21:52

...acest lucru trebuie spus lui GH care vrea bani sa nu produca nimik ...poti face performanta si cu bani putini cum au reusit altii ...poti sa pierzi timpul si 10 ani cu bani multi fara sa reusesti nimik ...asa ca GH...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează