Sânge, stadioane și aur pentru criminalii din Afganistan! Ancheta care zguduie CM 2022: talibanii au ridicat stadioanele de lux și acum își sufocă propria populație

Talibanii s-au întors la putere în Afganistan, după 20 de ani, foto: Imago
Talibanii s-au întors la putere în Afganistan, după 20 de ani, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 29 noiembrie 2022 00:01 / Actualizat marti, 29 noiembrie 2022 09:26

Talibanii, fundamentaliștii musulmani care terorizează Afganistanul cu legi extreme, au trăit mulți ani la Doha în luxul oferit de autoritățile qatariene, profitând și câștigând milioane la construirea stadioanelor și infrastructurii pentru CM 2022

Printre multe acuzații și controverse legate de Mondial, iată încă una: talibanii s-au implicat în construirea stadioanelor pentru turneul final din Qatar și au câștigat multe milioane de dolari!

Iran cere excluderea echipei SUA de la Campionatul Mondial dintr-un motiv incredibil
IRAN - SUA
Iran cere excluderea echipei SUA de la Campionatul Mondial dintr-un motiv incredibil

Un regim tiranic: oameni uciși, lapidare, biciuire, interdicții!

Fundamentaliștii musulmani au recuperat prin forță puterea în Afganistan, în august 2021, odată cu retragerea americanilor, și de atunci țin populația în genunchi. În urmă cu două săptămâni, au anunțat că vor aplica din nou pedepsele legii Sharia, printre ele lapidarea și biciuirea.

Potrivit Daily Telegraph, sute de foști oficiali guvernamentali afgani și membri ai armatei și poliției ar fi fost uciși, activiști și jurnaliști au ajuns după gratii, în timp ce femeilor li se interzice să lucreze și să iasă în parcuri, zone de distracție sau săli de gimnastică, iar fetele nu au voie să urmeze cursurile liceale.

Salarii de mii de dolari, mașini scumpe și „mici palate"

Mulți dintre conducătorii acestui regim au locuit aproape un deceniu la Doha în condiții de lux, beneficiind de ajutorul autorităților qatariene. Ceea ce i-a nemulțumit pe unii dintre talibani, care au văzut totul, și i-a făcut să se transforme în surse de informații și să le povestească jurnaliștilor de la Telegraph sub protecția anonimatului ce s-a întâmplat în Qatar. Cum au trăit aceștia, de unde aveau bani și cum au profitat pentru a strânge sume importante.

La cererea SUA și ONU, Qatarul a găzduit la Doha un birou politic al talibanilor din 2013 și i-a sprijinit pe fundamentaliști în perioada negocierilor pentru pace. I-a plătit cu salarii de mii de dolari, le-a oferit mașini de teren scumpe, asigurare medicală gratuită. Și „case care semănau cu mici palate”, și-au amintit sursele Telegraph.

Sânge, stadioane și aur pentru criminalii din Afganistan! Ancheta care zguduie CM 2022: talibanii au ridicat stadioanele de lux și acum își sufocă propria populație
Talibanii s-au întors la putere în Afganistan, după 20 de ani, foto: Imago

12.000$ lunar pentru fiecare echipament. Și erau zeci!

Ce au făcut cu banii? S-au infiltrat în afacerea CM 2022. 

„Mulți talibani au achiziționat, fiecare, între șase și zece echipamente de construit, utilaje pe care le închiriau companiilor ce ridicau arenele și infrastructura Mondialului. Câștigau lunar în jur de 12.000 de dolari pentru fiecare echipament. Așa au strâns milioane de dolari. Acest turneu de fotbal din Qatar a fost o mină de aur pentru ei! Au investit mult în construirea stadioanelor și au obținut și mai mult".

Inițial, talibanii erau plătiți cu bani cash de către guvernul qatarian. Apoi, sumele le erau virate direct în conturile bancare și, susțin jurnaliștii britanici, era dificil de monitorizat unde foloseau talibanii banii ulterior.

Sânge, stadioane și aur pentru criminalii din Afganistan! Ancheta care zguduie CM 2022: talibanii au ridicat stadioanele de lux și acum își sufocă propria populație
Talibanii din Afganistan, foto: Imago

„Foloseau și banii din donați pentru proiectele Mondialului"

Sursele Telegraph au dezvăluit și un nume. Unul dintre talibanii care au trăit la Doha și au profitat de afacerea Mondialului a fost Haji Ahmad Jan, fost ministru al petrolului și minelor în Afganistan între 1996 și 2001. El a supravegheat închirierea utilajelor companiilor de construcții.

Un fost diplomat la Doha a făcut public și că „rețeaua Haqqani obișnuia să folosească și banii primiți din donații de la afganii care locuiau în alte state arabe, investindu-i în proiectele Cupei Mondiale”.

După august 2021, când talibanii au revenit la putere în Afganistan, aceștia au părăsit Doha și s-au întors la Kabul.  

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial din Qatar: 

GALERIE FOTO Au întors toate privirile la Camerun - Serbia » Apariții classy în tribunele de pe „Al Janoub Stadium”

Rusia vrea să părăsească UEFA! » Unde vor să joace de acum încolo

Alt scandal cu Germania în prim-plan la CM 2022! Comentator acuzat după ce a ironizat portul tradițional al arabilor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
istet10
istet10  •  29 Noiembrie 2022, 23:00
Postat de alexiosas pe 29 Noiembrie 2022, 10:26

SUA le-a schimbat religia,Iranul si Afghanistanul erau tari laice,ca la noi,femeile purtau mini,dai google,dar nu agreau SUA,iar acestia au "sponsorizat" revolutiile islamice in anii 70

Tu confunzi religia cu altceva. Musulmani sunt de veacuri. Nu islamismul e baiul. Fanatismul si ignoranta celor multi. La inceput de ev mediu crestinii faceau mari prostii cu arderi pe rug si altele asemanatoare, Uitasera cu totul ca Mantuitorul a spus: Sa arunce primul cu piatra cel care se stie fara de greseala. In acest timp musulmanii arabi dezvoltau astronomia, algebra, arhitectura si constructiile. Nu religia este baiul. OMUL needucat .

mattteo
mattteo  •  29 Noiembrie 2022, 18:38
Postat de alexiosas pe 29 Noiembrie 2022, 13:22

omule,eu ti-am raspuns,dar mesajul s-a "ratacit" ... nu era nimic urat doar cum sta treaba si se pare ca nu e voie

N-am zis ca a fost ceva rau. Doar ca laicismul in opinia mea nu e bun. Nu poti sa iti bazezi existenta pe niste legi omenesti daca nu exista nicio moralitate in ansamblul universal. De ce respectam legi? Ca ne e frica? Daca am fi mai puternici decat oricine n-am mai respecta nimic? Am luat totul si pe toata lumea doar sa ne faca fericiti?

kukubau53
kukubau53  •  29 Noiembrie 2022, 17:28

Daca nici rusii, nici americanii nu i-au putut civiliza....... nu prea mai exista sperante !...... Poate doar una ...... HMMM !!!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează