INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ELVEȚIA - SERBIA 3-2

galerie foto Sfidare pe teren la adresa sârbilor » Gestul provocator al căpitanului Elveției a inflamat spiritele, după meci, iar FIFA ar putea deschide o anchetă

Xhaka, cu tricoul cu numele lui Jashari/ foto Imago +6   FOTO
Xhaka, cu tricoul cu numele lui Jashari/ foto Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 decembrie 2022 14:01 / Actualizat sambata, 03 decembrie 2022 14:24

Granit Xhaka (30 de ani), căpitanul Elveției, a fost autorul unui gest sfidător imediat după victoria cu Serbia, 3-2, în grupele Campionatului Mondial.

După ce a căutat clinciurile cu sârbii pe tot parcursul meciului, Xhaka a continuat și după meci. El a îmbrăcat invers un tricou pentru ca numele lui Ardon Jashari, coechipierul său de la națională, să apară în față. Granit ar fi asociat intenționat numele colegului său cu cel al lui Adam Jashari, fondatorul Armatei de Eliberare a Kosovo, cel care a luptat împotriva Serbiei în războiul iugoslav. El a fost ucis de sârbi în 1998.

foto Imago
foto Imago
foto Imago
foto Imago
foto Imago
+2 FOTO

Xhaka, elvețian de origine kosovară, a urmărit prin acest gest să-i provoace pe sârbi, potrivit Express.uk. Jashari este un nume venerat de albanezi și kosovari, pentru că a luptat pentru independența fostului stat iugoslav.

Xhaka ar putea face subiectul unei anchete FIFA, potrivit sursei menționate.

Xhaka a încercat să găsească explicații la final

Xhaka a negat că ar fi purtat tricoul lui Jashari din motive politice. Mijlocașul lui Arsenal susține că a vrut doar să își arate suportul pentru tânărul său coleg, Ardon Jashari (20 de ani).

„Gestul meu nu are legătură cu politica. Am vrut doar să îmi arăt sprijinul pentru colegul meu. Este un tânăr venit de curând în anturajul naționalei și are nevoie de susținere. Petrec mult timp cu Jashari. Și eu am fost nou la echipă, știu cum e”, a declarat Granit Xhaka, potrivit BEIN Sports.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

„Te grăbești al dracului de rău să mă schimbi” » Ronaldo și-a explicat reacția controversată: „I-am spus să tacă, nu are nicio autoritate”
PORTUGALIA - ELVEȚIA
„Te grăbești al dracului de rău să mă schimbi” » Ronaldo și-a explicat reacția controversată: „I-am spus să tacă, nu are nicio autoritate”
Surprins de camere strigând în scandalul de la Uruguay -  Ghana: „Acești nenorociți sunt o adunătură de hoți!” » FIFA îi pregătește pedeapsa
URUGUAY - GHANA 2-0
Surprins de camere strigând în scandalul de la Uruguay - Ghana: „Acești nenorociți sunt o adunătură de hoți!” » FIFA îi pregătește pedeapsa

Playtech: ȘOC! Zelenski schimbă SOARTA războiului din Ucraina! Putin va înnebuni de nervi, e HALUCINANT!


Comentarii (27)
paolo12
paolo12  •  04 Decembrie 2022, 13:31

"a luptat pentru independența fostului stat iugoslav". Greșit, 'nea jurnalistu'! Nu a existat un stat kosovar înaintea razboiului.

Zozsuzit141321
Zozsuzit141321  •  04 Decembrie 2022, 03:24

Xaka este kosovar. Dar face parte din Nationala Elvetiei! Deci daca si-a schimbat patria, si- a ales o patrie noua, Elvetia, sa nu mai fie albanez kosovar! Xaka a provacat jucatorii sarbi? Sau s-a lasat provocat? Fotbalul si sportul in general are legaturi cu politica, dar totusi exista limite! Xaka a insistat pe antagonismul sarbo-albanez, desi invingatorul trebuie sa faca un gest pozitiv spre invins! Cred ca cu un gest de impaciuire din partea lui Xaka capitanul elvetie ar fi fost mult mai simpatic! Sportul mai intai te face omsi numai dupa patriot!

miki123
miki123  •  03 Decembrie 2022, 21:56

Hai să fim serioși! Așa zisul stat kosovo, este un fel de "ținutul secuiesc"! albanezii i-au tot provocat pe sârbi și susținuți de "aliați" îi dau afară pe sârbi din kosovo și următorul pas este unirea cu albania mare!!! Cumva seamănă cu ce face orban maghiaru și udmr.ul in România?!?

Vezi toate comentariile (27)
Comentează