INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  FRANŢA - MEXIC 0-2

Anelkaut » Atacantul francez a fost trimis acasă deoarece l-a insultat pe Domenech

Nicolas Anelka, Anelka, Franta
Nicolas Anelka, Anelka, Franta

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 iunie 2010 00:00

Nicolas Anelka are toate şansele să nu mai dea ochii cu "tricolorii" în eliminatoriile CE 2012.

Atacantul francez a fost exclus din "naţională" şi trimis acasă deoarece l-a jignit şi chiar ameninţat pe selecţionerul Raymond Domenech. Momentul incredibil s-a petrecut în pauza partidei de joi contra Mexicului, 0-2.

"Poate îţi dau un şut în fund!"

Dezamăgit de apatia jucătorului lui Chelsea, antrenorul i-a cerut, "pe un ton cît se poate de politicos, să nu se mai oprească atît de des, să nu piardă timpul şi să rămînă cît mai mult în faţă, aproape de careul adversarilor", după cum a dezvăluit "L'Equipe".

Nicolas s-a apărat. Cum imediat a fost ameninţat cu schimbarea, riposta lui a venit neaşteptat şi de o duritate extremă. "Poate îţi dau un şut în fund. Du-te la d...u', fiu de tîrfă", i-a strigat Nicolas lui Domenech. Perplex cîteva secunde, tehnicianul de 58 de ani a decis: "OK, ieşi". În loc a intrat Gignac. După acest acroşaj, "cocoşii" au încasat ambele goluri, devenind ca şi eliminaţi de la CM 2010.

Nu a vrut să-şi ceară scuze
Şefii federaţiei de la Paris (FFF) ar fi dorit să ţină ascuns conflictul. Relatările din "L'Equipe" i-au obligat însă să facă totul public şi să ia măsuri. Cum Anelka a refuzat să-şi ceară oficial scuze, cum i-a solicitat preşedintele Escalettes împreună cu căpitanul Evra, s-a decis să fie exclus din "naţională" şi să fie trimis în faţa Comisiei de Disciplină a FFF.

Nicolas nu a mai apărut la antrenamentul de ieri. Lui i s-a cerut să părăsească rapid cantonamentul, plecarea din Africa de Sud fiind prevăzută aseară.

"Ciocnirea dintre Anelka şi Domenech trădează un climat din ce în ce mai nesănătos şi mai dăunător din sînul echipei Franţei"
"L'Equipe", cotidian francez

"Nu am avut niciodată ca obiectiv în viaţă, în carieră, participarea la un Mondial"
Nicolas Anelka, înainte de turneul final

"Cuvintele lui Anelka faţă de selecţioner sînt inaceptabile pentru FFF, pentru fotbalul francez şi pentru valorile pe care acesta le apără"
Comunicat Federaţia franceză

"E clar că francezii vor avea o motivaţie în plus după acest turneu final. Nici o echipă mare nu acceptă să stea prea mult timp într-o astfel de stare în care sînt ei acum. Despre Anelka nu pot spune prea multe, nu ştiu dacă Blanc îl va convoca"
Răzvan Lucescu, selecţioner România

"Imagine frapantă"

Dezbinarea din lotul francez e surprinsă într-un alt episod. În textul cu titlul "Insulte, zîmbete batjocoritoare şi consternare", "L'Equipe" a scris despre "o imagine frapantă": "La finalul meciului cu Mexic, Gourcuff, ţinut rezervă, răspundea întrebărilor jurnaliştilor. La un moment dat, prin spatele său au trecut cei doi "prieteni> ai săi, Anelka şi Ribery, cu genţile în spate. Cînd Yoann l-a văzut pe mijlocaşul lui Bayern, a evitat să-l privească şi i-a făcut loc să treacă, ca şi cum primul elev din clasă îi face loc şefului şcolii de frică să nu fie lovit peste ceafă".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează