INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  FRANŢA

Antrenorul » Raymond Domenech

Articol de GSP - Publicat joi, 03 iunie 2010 00:00

Raymond Manuel Albert Domenech pe intregul nume, s-a nascut si a debutat in fotbalul profesionist la Olympique Lyon, pentru care a evoluat timp de 8 sezoane. In 1973, Domenech a castigat Cupa Frantei cu Lyon.

In 1977, fundasul lateral avea sa se transfere la Strasbourg, pentru ca dupa doi ani sa castige primul si singurul titlu de campion al Frantei. Intre 1981-1982, Domenech a jucat pentru Bordeaux, pentru a ajunge apoi la Girondins Bordeaux si a castiga din nou Cupa Frantei, chiar la ultimul sezon al sau acolo. Si-a incheiat cariera la Mulhouse, unde a evoluat timp de 4 ani.

La un an dupa retragerea din fotbal, Domenech a revenit in fotbal, ca director sportiv al Mulhouse. In 1989 devine pentru prima data in cariera antrenor principal, chiar la Olympique Lyon. Dupa patru sezoane petrecute acolo, Domenech devine antrenorul nationalei U21 a Frantei.

In 2004, Domenech face saltul cel mare, preluand nationala Frantei. Are obiectiv sa ajunga macar pana in semifinalele Campionatului Mondial 2006 si isi duce echipa pana in ultimul act al competitiei , unde pierde la penalty-uri in fata Italiei.

La Euro 2008, Franta a dezamagit profund, terminand grupa pe ultima pozitie si acumuland un singur punct. In ciuda multor contre cu oameni importanti ai fotbalului francez si a unei calificari mai mult decat rusinoase prin prisma modului, Raymond Domenech va conduce nationala Cocosului Galic si la Campionatul Mondial 2010.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează