INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  PREZENTARE

Australia

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 iunie 2010 00:00

Fondată: 1961 (Afiliată FIFA: 1963)
Federaţia: AFC
Preşedinte: Frank Lowy
Antrenor: Pim Verbeek
Căpitan: Lucas Neill
Clasament FIFA: 20
Cel mai selecţionat: Alex Tobin (87)
Cele mai multe goluri: Damian Mori (29)
Prezenţe la CM: 3
Cea mai bună performanţă: Optimi (2006)

Chiar dacă fotbalul nu este cel mai popular sport în Australia, în ultimii ani, popularitatea sa a crescut simţitor şi asta datorită rezultatelor obţinut de echipa 'naţională'. La al doilea Mondial consecutiv, australienii încearcă să repete cel puţin performanţa de la turneul din Germania.

ÎNAINTE DE CM2010
Cu trei Campionate Mondiale la activ, aventura 'Socceroos' a început la turneul final din Germania de Vest, în 1974. Nu a fost o competiţie prea reuşită, Australia terminnînd pe ultimul loc, fără a înscrie, o grupă cu Germania de Est, Germania de Vest şi Chile. Singurul punct obţinut a venit din remiza cu Chile, scor 0-0.

La ultima Cupă Mondială, în urmă cu patru ani, echipa antrenată pe atunci de Guus Hiddink a reuşit să obţină o calificare nesperată în optimile de finală, după ce a terminat pe doi o grupă Brazilia, Croaţia şi Japonia. O victorie în faţa Japoniei cu 3-1 şi o remiză cu Croaţia, 2-2, au fost de ajuns ca australienii să reuşească o calificare istorică în faza eliminatorie. Aici, aveau însă să dea peste viitoarea campionă mondială, Italia.

A fost un meci ar fi putut avea alt deznodămînd, elevii lui Guus Hiddink evoluînd aproape o repriză cu un om în plus, după ce Materazzi a fost eliminat în minutul 50. Totuşi, lipsa de experienţă şi-a spus cuvîntul, italienii reuşind să marcheze golul decisiv în prelungiri,  marcator Totti din penalty, după o fază controversată.

Australia a luat decizia să îşi schimbe Confederaţia, pentru a da piept cu echipe mai puternice, după ce ani la rînd nu a avut adversari în preliminarii. Au încheiat pe primul loc ambele grupe de calificare.

CM2010
Australienii au fost repartizaţi într-o grupă extrem de echilibrată, cu Germania, Serbia şi Ghana, iar jucătorilor lui Pim Verbeek le va fi destul de greu să egaleze perfomanţa de acum patru ani.

Playtech: BOMBĂ! Câți bani primește Monica Gabor după divorțul de Mr. Pink. Surpriză colosală, nimeni nu se aștepta la asta


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează