INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  PREZENTARE

Germania

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 iunie 2010 00:00

Fondată: 1900 (Afiliată FIFA: 1904)
Federaţia: UEFA
Preşedinte: Theo Zwanziger
Antrenor: Joachim Low
Căpitan: Philipp Lahm
Clasament FIFA: 6
Cel mai selecţionat: Lothar Matthaus (150)
Cele mai multe goluri: Gerd Muller (68)
Prezenţe la CM: 16
Cea mai bună performanţă: Campioni (1954, 1974, 1990)

După ce între 1950 şi 1990, 'naţionala' Germaniei a jucat sub titulatura de Germania de Vest, rezultatele obţinute au fost remarcabile. Cele trei titluri de campioni mondiali în 1954, 1974, 1990, rămînînd singurele succese ale nemţilor în această competiţie. După 1990, lucrurile nu au mai mers atît de bine, şi chiar dacă au jucat o finală în 2002, germanii încă sunt în căutarea unui titlu mondial.

ÎNAINTE DE CM2010
Cu 16 prezenţe la Campionatul Mondial, 'naţionala' Germaniei este una din echipele care a făcut istorie în acest turneu, fiind după Brazilia cu cinci titluri şi Italia cu patru, una dintre cele mai titrate 'naţionale' de pe mapamond.

Totuşi, în ultimele două decenii rezultatele nu au fost la nivelul aşteptărilor. Au jucat o finală de Mondial, în 2002, pierdută fără drept de ape în faţa Brazilie cu 2-0, iar la ultimul turneu, pe care l-a şi organizat, a terminat pe trei spre dezamăgirea fanilor care aşteptau un succes al favoriţilor.

În preliminariile pentru Campionatul Mondial din Africa de Sud, Germania nu a avut mari probleme, cîştigînd clar o grupă din care au mai făcut parte, Rusia, Finlanda, Ţara Galilor, Azerbaidjan şi Liechtenstein. A terminat neînvinsă califcările, reuşind să acumuleze 26 de puncte în 10 partide.

CM2010
Selecţionerul Joachim Low merge în Africa de Sud cu cea mai tînără echipă din istoria 'naţionalei' Germaniei, cu jucători tineri fără experienţă pe plan internaţional, însă extrem de valoroşi, şi care au impresionat în Bundesliga. E fără îndoială marea favorită la cîştigarea grupei, însă e greu de crezut că se poate lupta pentru titlul mondial.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează