INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  GERMANIA

Nemţii sînt afumaţi în cantonament

Articol de - Publicat joi, 10 iunie 2010 00:00

Deşi stau la hotel de lux, elevii lui Low se plîng că fac duşuri reci şi că se antrenează în fumul înecăcios provenit de la deşeurile arse de sud-africani ca să se încălzească.

Oricît s-au agitat şi s-au interesat de toate detaliile, nemţii n-au parte de confortul visat în cantonamentul de la Centurion, lîngă Pretoria. Hotelul "Velmore Grande" le oferă condiţii de lux, pe care şi le-au îmbunătăţit cu o nouă comandă de mobilier de răchită rezistentă la apă, mai puţin apă caldă! Arne Friedrich a păţit-o primul marţi, cînd a refuzat duşul scoţian, amînînd baia pînă după antrenament. Acolo însă, elevii lui Low au avut necazuri mai mari.

Dacă liniştea nu a fost perturbată decît de un avion Cesna al poliţiei, care a survolat zona de două ori, atmosfera s-a încărcat mult. Nu din cauza vreunui conflict dintre jucători, ci a aerului aproape irespirabil. Aşa cum păţiseră luni neozeelandezii, un fum gros, negru şi înecăcios le-a perturbat antrenamentul. Nu ardea hotelul, de vină erau localnicii. O dată cu lăsarea frigului, sudafricanii au făcut focul ca să se încălzească şi să-şi prepare masa. Şi au pus la ars tot ce le-a picat în mînă: cărbuni, cauciucuri, sticle de plastic plus alte reziduuri.

Nu pot vorbi la mobil între ei!
Chiar la plecarea spre Africa de Sud, jucătorii germani au primit  telefoane mobile noi şi cartele în care li s-au încărcat numerele tuturor componenţilor delegaţiei. Numai că elevii lui Low le pot folosi doar ca să ţină legătura cu rudele şi prietenii rămaşi în ţară. "Am vorbit cu iubita mea la Berlin, dar între noi nu funcţionează absolut deloc", s-a revoltat Friedrich.

Ghana
S-au mutat la Rustenburg

Doar două nopţi au rezistat ghanezii la Pretoria. Nemulţumiţi de ceea ce au găsit la "Roode Vallei Hotel", africanii au decis să-şi schimbe cantonamentul şi s-au mutat lîngă Rustenburg. Au ales luxosul "Sun City Casino and Resort", la 120 km de Johannesburg. "Am cerut să se remedieze unele probleme tehnice, dar nu s-a rezolvat nimic. Trebuia să găsim rapid o soluţie", a explicat Randy Abbey, purtătorul de cuvînd al "Stelelor Negre".

Grupa E
Danezi umanitari

Delegaţia daneză a rămas uimită de condiţiile precare din cantonamentul de la Knysa. Cum nici nu se aşteptau ca situaţia să se amelioreze, scandinavii au umblat la buzunar ca să achite îmbunătăţirile dorite. Mai mult, au decis să suporte financiar lucrările de refacere a două terenuri de antrenament, dar şi salariul a doi profesori de la şcoala de fotbal locală. Danezii explică: "Acest proiect corespunde viziunii noastre asupra sportului, de formare a educatorilor care să înveţe copiii noţiuni de socializare şi respect prin intermediul fotbalului".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează