INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  CM 2010

UPDATE // Nord-coreenii furau semnal de la Cupa Mondială? Au semnat un acord înaintea meciului cu Brazilia!

Articol de GSP - Publicat marti, 15 iunie 2010 00:00

UPDATE // Reprezentanţii televiziunii naţionale din Coreea de Nord au ajuns la un acord cu FIFA pentru a transmite meciur ile de la Cupa Mondială din Africa de Sud, a anunţat Uniunea Televiziunilor Asia-Pacific, informează AFP, preluat de Mediafax. Anunţul acordului a venit după acuzaţiile de piraterie formulate de către deţinătorul de drepturi pentru Peninsula Coreeană, televiziunea din Coreea de Sud, SBS.


"Am semnat un contract cu FIFA la 11 iunie, chiar înaintea meciului de deschidere, pentru a difuza în direct meciurile în Coreea de Nord", a spus un reprezentant al Uniunii Televiziunilor Asia-Pacific, cu sediul la Kuala-Lumpur, şi din care televiziunea nord-coreeană este membră. El a mai precizat că alte şase ţări beneficiază de un acord asemănător: Timorul Oriental, Laos, Kirghizstan, Tadjikistan, Turkmenistan şi Uzbekistan.

Naționala întîlnită de Dinamo în pregătirile din iarnă nu are deloc liniște la Campionatul Mondial din Africa de Sud. După episoadele cu doar un singur om care vorbește cu presa, lipsa conferințeor de presă altele decît cele impuse de FIFA și atacantul pus portar pe lista de 23  pentru Campionatul Mondial, nord-coreeni sînt implicați  într-un nou scandal.

Televiziunea de stat din Coreea de Nord a fost acuzată că transmite ilegal meciuri de la competiţia din Africa de Sud, anunță New York Times.

Televiziunea din Coreea de Nord a transmis patru meciuri de la Cupa Mondială în reluare, printre care cel de deschidere, Africa de Sud - Mexic, şi victoria Coreei de Sud cu Grecia, scor 2-0.

Meciul dintre Coreea de Sud şi Grecia a fost transmis luni seară, cu câteva comentarii favorabile jucătorilor sud-coreeni. Televiziunea SBS, din Coreea de Sud, a precizat că este singura deţinătoare de drepturi pentru Cupa Mondială în Peninsula Coreeană şi că investighează dacă televiziunea din Coreea de Nord i-a piratat semnalul.

Meciurile transmise de televiziunea din Coreea de Nord nu conţin sunet sau grafică din montajul original, ceea ce face şi mai dificil de spus de unde au fost copiate imaginile. Antrenorul echipei Coreei de Nord, Kim Jong-hun, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că primul meci de la Cupa Modială al formaţiei sale, cel pe care îl joacă azi în compania Braziliei, va fi transmis în Coreea de Nord, dar nu a clarificat dacă acesta va fi transmis în direct.

În 2002, Coreea de Nord a transmis ilegal imagini de la Cupa Mondială care s-a desfăşurat Coreea de Sud şi Japonia, iar în 2006, la competiţia din Germania, s-a ajuns la un acord între cele două televiziuni din Peninsula Coreeană pentru drepturi de transmisie.

SBS a precizat că s-a negociat cu reprezentanţii televiziunii nord-coreene preluarea semnalului pentru Cupa Mondială din Africa de Sud, dar discuţiile s-au întrerupt din cauza tensiunilor apărute la 26 martie, când un vas sud-coreean de război a fost scufundat. O investigaţie internaţională a ajuns la concluzia că o torpilă nord-coreeană a scufundat vasul, omorând 46 de soldaţi sud-coreeni.

Sursa: Mediafax

Playtech: Coşmarul prin care trece Corina Dănilă, după ce banca i-a luat casa. Ce a ajuns să facă pentru a se întreţine


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează