INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  MECIURI DE PREGĂTIRE

VIDEO » Portugalia, Olanda şi Australia, cîştigătoare în amicale. Winston Parks învinge Elveţia!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 iunie 2010 00:00

Naţionala Portugaliei a învins cu 3-1 selecţionata Camerunului, într-un meci de pregătire în vederea Cupei Mondiale din Africa de Sud. Pentru Portugalia au marcat Raul Meireles '32, '46 şi Nani '81, în timp ce pentru Camerun a înscris Webo '69. Camerun a jucat o mare parte a meciului în 10 oameni, după ce Samuel Eto’o a fost eliminat pentru al doilea galben, la scurt timp după ce Meireles a deschis scorul. Vezi aici rezumatul partidei! (video)

Portugalia este în cea mai grea grupă de la mondial, alături pentacampioana Brazilia, Cote d'Ivoire şi Coreea de Nord în grupa G. Camerun va întîlni Japonia, Danemarca şi Olanda.

Olandezii, de două ori finalişti la Cupa Mondială, au învins Ghana într-un amical jucat la Rotterdam cu scorul de 4-1. Dirk Kuyt şi Rafael van der Vaart au marcat primele două goluri, Asamoah Gyan a replicat pentru ghanezi în minutul 78, ca Wesley Sneijder şi Robin van Persie să majoreze diferenţa. Vezi aici rezumatul partidei! (video)

În Elveţia - Costa Rica 0-1, amical jucat la Sion, eroul partidei a fost "timişoreanul" Winston Parks. Costaricanul a driblat trei fundaşi elveţieni pentru ca apoi să înscrie singurul gol al partidei. De cînd s-a calificat la CM, în octombrie, Elveţia a pierdut toate cele trei amicale pe care le-a disputat. Vezi aici rezumatul partidei! (video)

Ar fi fost important pentru moralul echipei să cîştigăm. Dacă am fi avut puţin mai mult noroc am fi reuşit egalarea”, a declarat după partidă antrenorul german al Elveţiei, Ottmar Hitzfeld. Echipa helvetă mai are un singur amical programat, sîmbătă, împotriva campioanei mondiale en-titre, Italia. Meciul se va juca la Geneva.

Australia a întîlnit Danemarca pe stadionul Ruimsig, în apropiere de Johannesburg, unde 2000 de spectatori au urmărit cele două echipe calificate la Mondial. Singurul gol al partidei a fost marcat de australianul Josh Kennedy în minutul 71. Australienii vor întîlni Germania, Ghana şi Serbia într-una din cele mai dificile grupe de la Mondial. Vezi aici rezumatul partidei! (video)


Partidele amicale programate astăzi sunt Zimbabwe - Brazilia, meci ce urmează să se dispute la Harare, Grecia - Paraguay (în Winterthur, Elveţia), Serbia - Polonia (Kufstein, Austria), Honduras - Azerbaijan (Zell am See, Austria).

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
 •  02 Iunie 2010, 15:58

bughy88 eu cred ca tu esti unul care considera ca echipele din capitala au jucat fotbal returul asta:)) si daca cfr-ul nu era ajutata in unele meciuri de arbitrii sigur titlul l-ar fi luat steaua sau dinamo:)))

 •  02 Iunie 2010, 15:57

cum sa spui k a batut de unul singur elvetia:)intr-un amical:)asta a fost ca atunci cand a batut steaua pe as roma si vezi domne mare victorie si dupa in liga campionilor i-au batut slavia praga si toti d fapt:)sau dinamo anu trecut cand a jukt cu amatorii aia si a facut egal sau a pierdut aia ce mare chestie a fst?logic ca nationala e la pamant daca noi ridicam in slavi mediocritatea.la fel cu chivu..bvo lui k a ajuns in finala.ne-a facut mandri.dar a fst cel mai praf dp teren

alinescu13
alinescu13  •  02 Iunie 2010, 13:46
Postat de tatutzu pe 02 Iunie 2010, 13:33

recunoaste ca a facut o faza frumoasa si a finalizat la fel de frumos

Da ma ,daca era din groapa voastra,era fenomenal,tipic miticism....halal de voi...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează