INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CROAȚIA - ANGLIA 1-1 (2-1 DUPĂ PRELUNGIRI)

ANGLIA - CROAȚIA 1-2 // De la fotbal și bombe în parcarea unui hotel la finala Campionatului Mondial » Povestea emoționantă a lui Luka Modric, vedeta Croației la CM

Hotelul Iz, unde Modric a trăit în copilărie, când era legitimat la NK Zadar // FOTO: Marca
Hotelul Iz, unde Modric a trăit în copilărie, când era legitimat la NK Zadar // FOTO: Marca

Articol de GSP - Publicat joi, 12 iulie 2018 10:22

Croația scrie istoria la Campionatul Mondial 2018 și este în finala turneului final. A trecut de Anglia în semifinale, 2-1 după prelungiri, și va juca împotriva Franței, duminiă de la ora 18:00.

Condusă de căpitanul Luka Modric, naționala Croației a jucat excepțional la acest turneu final și a reușit cea mai mare performanță din istoria naționalei. Mijlocașul de 32 de ani este la un pas de a-și îndeplini visul din copilărie, una marcată de război. Spaniolii de la Marca publicau în 2017 povestea incredibilă a jucătorului de la Real Madrid, care la finalul anului ar putea câștiga Balonul de Aur.

Fotbal în timp de război

Luka Modric s-a născut în Zadar, un oraș cu aproximativ 80.000 de locuitori. Când era copil, părinții lui s-au refugiat la Zaton Obrovacki, la 40 de kilometri de orașul natal. Ulterior, familia s-a întors în Zadar. Când a început războiul de dizolvare al Iugoslaviei, 1991, croatul avea 6 ani și începea să descopere fotbalul. Modric obișnuia să joace fotbal în parcare hotelului Kolovare, unde familia lui a locuit în timpul războiului, nu departe de zona de război și de bombe.

 "Am avut o viață ca orice copil. Mă distram, aveam prieteni și jucam mereu fotbal în fața locului unde locuiam. Am amintiri frumoase din copilărie, în ciuda a ceea ce am trăit în Croația. Tot ce s-a întâmplat m-a făcut bărbat și o persoană puternică", iși amintea Modric.

Cum a ajuns la NK Zadar

"Tatăl meu m-a dus la club. M-a dus la școala clubului și acolo am stat 7 ani. Am prieteni foarte mulți. Chiar cel mai bun prieten al meu e din acea perioadă. Mi-a fost naș la nuntă și eu la a lui", declarat Modric, care a ajuns să se mute la alt hotel (n.r. Hotel Iz) pentru a fi mai aproape de club.

mordi zadar

14995409855304
Foto: Marca

A dat probe la Hajduk

Inițial, Modric a dat probe la Hajduk Split, dar nu a fost acceptat. "Am fost la Hajduk pentru a da probe, fără ca Basic, directorul sportiv de la Zadar să știe. Cei de la Hajduk mi-au zis «Nu te poți antrena cu noi»", a adăugat mijlocașul.

Ulterior, Basic l-a dus pe Modric la rivala lui Hajduk, Dinamo Zagreb, care l-a oprit pe jucător când avea 14 ani. "Basic m-a dus la Dinamo Zagreb. Pentru mine este un tată sportiv. Este unul dintre puținii care a crezut în mine, în afară de familie și apropiați. A luptat împotriva tuturor pentru mine. Mă simt trist că nu mai e printre noi (n.r. Basic a murit în 2014) și nu poate vedea tot. El a crezut mereu că pot ajunge la Real Madrid. Are mult merit în cariera mea".

69
de meciuri a jucat Modrid la Dinamo Zagreb, în care a marcat de 21 de ori. A plecat în 2008 la Tottenham pentru 21 de milioane

Modric a ajuns la Real Madrid în 2012, pentru 30 de milioane de euro. Are 257 de meciuri la spanioli și 4 trofee Champions League, un campionat, o Cupă a Spaniei, două Supercupe ale Spaniei, 3 Supercupe ale Europei și 3 Campionate Mondiale ale Cluburilor.

7
trofee pentru cel mai bun fotbalist croat al anului are Modric

112
meciuri are Modric pentru naționala Croației

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
petre47
petre47  •  12 Iulie 2018, 18:53

La Real Modric iese in evidenta printre multe alte vedete, dar ochii adversarilor sunt mai mult pe Ronaldo. La nationala ar fi trebuit sa iasa si mai mult in evidenta, dar adversarii au stiut ca un Modric scos din joc poate sa le aduca victoria. Din acest motiv jocul lui nu a multumit pe deplin - englezii au vrut, si au reusit - sa-l neutralizeze (golul englezilor el l-a provocat, apoi - pana la pauza - a fost in afara jocului). La fel s-a intamplat cu De Bruine in meciul cu Franta: a fost marcat strans si scos din joc, pentru ca francezii stiau ca el este cheia echipei. Spre deosebire de el, Modric, dupa pauza, a gasit solutii sa revina in joc.

148819492603833
Masa Lunoor  •  12 Iulie 2018, 15:08

ideea lu Dinamo_Fan era că dacă cineva nu-i dă doua palme peste ochi lui Modric ca sa-si revină....s-ar putea sai coste titlul. Mda stiti cum e la finale de CM te trezesty ca iti pica cel mai bun jucator al tau dar sclipesc alti doi despre care nici nu banuiai ca ar fi atat de buni. Modric e singurul care ar putea sa-si faca putina autocritica Ar fi deajuns

dinamo_fan
dinamo_fan  •  12 Iulie 2018, 13:27
Postat de spinoza pe 12 Iulie 2018, 12:54

Boss te contrazic. Modric este un super jucator. A jucat foarte bine pe intreaga durata a turneului. A fost declarat "omul meciului" la intalnirile Croatiei cu Argentina si Rusia! Ce spui tu ca "joaca sub nivelul lui de performanta" sunt prostii. Daca Croatia va castiga finala, Modric va fi "balonul de aur". E suficient!

e ok, nu trebuie sa avem toti aceasi parere. si nu toti ne pricepem la fotbal.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează