INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  DECIZIE

Anunț oficial al președintelui FIFA » Premieră la Mondialul din Rusia 2018!

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat miercuri, 26 aprilie 2017 22:30

Presedintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat ca arbitrajul video va fi folosit la Campionatul Mondial 2018 din Rusia.

Anuntul a fost facut de Infantino, miercuri, la al 67-lea congres al Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL), care s-a ținut la Santiago de Chile.

"La Campionatul Mondial din 2018 vom avea arbitri video, deoarece până acum rezultatele sunt pozitive. Nu este posibil să se întâmple asta în 2017, când aproape toată lumea de pe stadion sau de acasă vede în câteva secunde dacă arbitrul a făcut o greșeală, iar singurul care nu poate vedea este arbitrul", a declarat Infantino, potrivit cotidianului brazilian O Globo.

Campionatul Mondial al Cluburilor, desfășurat în Japonia în decembrie și câștigat de Real Madrid, a fost primul turneu în care asistenții video au fost folosiți. Au fost capabili să ajute arbitrii cu decizii privind golurile, penalizările, cartonasele roșii și cazurile de apreciere greșită a fazelor.

Infantino spusese deja în martie că dorește arbitraj video pentru următorul Campionat Mondial, dar mai întâi trebuiau să fie rezolvate anumite probleme, cum ar fi mărirea vitezei de decizie a asistenților video.

Surse: espnfc.combbc.comrt.com

Fii parte din redacția noastră! Participă la Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  27 Aprilie 2017, 07:59

E absolut normal si chiar daca ar putea sa apara unele probleme (de fluenta a desfasurarii meciului, chiar de autoritate a arbitrului - inevitabil in scadere odata cu existenta unui supervizor) rezultatul final va fi pozitiv. Sunt convins de asta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează