INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ARGENTINA - ISLANDA 1-1

VIDEO+FOTO » Messi < Ronaldo » Islanda a trezit-o pe Argentina din visare, într-un meci în care superstarul "pumelor" a ratat un penalty

Foto: Reuters +25   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 16 iunie 2018 16:27

Islanda, debutantă la la un CM, a produs prima mare surpriză, punând piedică Argentinei, una din favoritele la titlu, trădată ieri de Messi, care a ratat din toate pozițiile, inclusiv un penalty

"Mi se face pielea de găină când știu c-avem 40 de milioane de fani în spatele nostru", spunea Sampaoli înaintea debutului la acest Mondial, unul cu atâtea așteptări pentru Messi &amp; Co. Aceleași emoții le-au avut cei 2.000 de suporteri albicelești ce au ocupat Piața Roșie, dar și cei ce au făcut să vibreze tribunele pe Otkrîtie la intonarea imnului Argentinei. Energia formidabilă s-a transmis în teren, unde meciul a impresionat de la început prin ritm, suspans și spectacol.

30 de ani și 213 zilea fost media de vârstă a celor două echipe de start, cea mai mare la un meci jucat la Mondiale

Agüero dă tonul!

Sampaoli a mizat fix pe "11"-le anunțat cu o zi înainte, cu patru debutanți la un CM, Caballero, Salvio, Tagliafico, Meza. Jocul s-a mutat rapid în jumătatea islandeză, dar ocaziile au alternat. Tagliafico și, dincolo, Bjarnasson, după o gravă neînțelegere în defensiva "pumelor", au urcat nivelul decibelilor. Preludiul furtunii ofensive. Sub ochii șefului FIFA, Gianni Infantino, Agüero a rupt echilibrul cu o execuție letală. Prima reușită la Mondial a colegului de cameră al lui Messi!

Unde ești, Romero?

Drum deschis spre victorie? Nici poveste! Slăbiciunile Argentinei și ieșirea ezitantă în 6 metri a lui Caballero, preferat de Sampaoli lui Armani, au fost taxate de Finnbogason, autorul întâiului gol islandez la CM! Celebrul vuiet de gheizer "Huuuh" al fanilor nordici i-a amuțit pe entuziaștii rivali. Dominarea uneia din favoritele la titlu e oarbă, Messi nu se vede, argentinienii cer gratut 2 penaltyuri. Mai incisivi, tot europenii, cu Sigurdsson aproape să răstoarne balanța la pauză.

Nici de la 11 metri!

"Jocul nostru e ușor de deslușit, dar greu de contracarat", avertiza Hallgrímsson. Și chiar greu s-au descurcat cu arțăgoasa apărare nordică și-n actul secund. Care îl scapă pe Meza, omul lui Sampaoli cu o singură selecție, și Magnússon face fault clar în careu. Din tribune se strigă Meeeessi. Presiunea celor 40 de milioane de fani îl apasă teribil, Leo a ratat, executând slab! Minutul 64. Al patrulea din 21 irosit la "națională" și 25 din 107 în carieră. Nici din lovituri libere sau prin șuturi de la distanță nu a putut depăși zidul advers, provocarea hattrick-ului reușit de Ronaldo contra Spaniei apăsându-l. Sampaoli a riscat cu încă un vârf, Pipita lângă Agüero, dar islandezii s-au baricadat eroic. Halldórsson scoate fantastic la devierea lui Kun, iar Maradona și-a aprins în loja oficială o țigară, de nervi. Argentina trebuie să sufere și la acest Mondial! 

3 penaltyuria ratat Argentina la CM: Partenoster (1930, cu Mexic), Ortega (2002, cu Suedia) și Messi ieri

144 de meciuri are Mascherano în "naționala" Argentinei, depășind recordul lui Javier Zanetti. El Jefecito a marcat 3 goluri

Argentina - Islanda 1-1
Au marcat: Aguero '19 / Finnbogason '21
Messi a ratat penalty în minutul 65

echipele de start

ARGENTINA: Caballero - Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico - Mascherano, Biglia (54 Banega) - Meza (84 Higuaín), Messi, Di María (75 Pavón) - Agüero.
Antr: J. Sampaoli

ISLANDA: Halldórsson - Sævarsson, Árnason, R. Sigurðsson, Magnússon - Guðmunds­son (63 Gíslason), Gunnarsson (76 Skúlason), Hallfreðsson, Bjarnason - G. Sigurðsson - Finnbogason (89 B. Sigurðarson).
Antr: H. Hallgrímsson

Arbitru: Szymon Marciniak
Arena: 
Otkrytiye Arena, Moscova
Spectatori: 43.190

144
de selecții are Mascherano la naționala Argentinei, urcând pe primul loc în topul jucătorilor cu cele mai multe meciuri. E urmat de Zanetti (143) și Messi (125)

Fanii islandezi sunt cei mai gălăgioși de până acum. Aproximativ 30.000 de supoteri creează o atmosferă incredibilă în jurul Otkrytiye Arena.

Argentina și Islanda fac parte din Grupa D a Mondialului din Rusia, considerată de specialiști cea mai puternică a actualei ediții. Adversarele celor două sunt Croația și Nigeria, care se vor întâlni diseară, de la 22:00, liveTEXT cu video și foto pe GSP.ro și în direct pe TVR 1.

clipboard01

 
 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (98)
ion.ionescu
ion.ionescu  •  17 Iunie 2018, 08:24

"Islanda a trezit-o PE Argentina din visare" - ***.Toţi *** au ajuns ziarişti sau comentatori, ca Muppets-ii de la TVR ! Şi ăştia la fel : "Islanda o atacă pe Argentina"...În gang !!! Nu ajungea *** cu "DE CĂTRE", folosit "savant" oricând, şi în exprimări de genul "am fost oprit de către un poliţist" etc...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sibelius
sibelius  •  16 Iunie 2018, 20:44
Postat de ando89 pe 16 Iunie 2018, 20:33

Domnule, n-am nicio vină:)

Imi ascusera astia un comentariu, desi nu te-am injurat :)))

ando89
ando89  •  16 Iunie 2018, 20:33
Postat de sibelius pe 16 Iunie 2018, 19:54

Eh, aia-s reali. Unii simuleaza, altii dau capete in gura. Oameni dom'le, oameni.

Domnule, n-am nicio vină:)

Vezi toate comentariile (98)
Comentează