INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CROAȚIA - ANGLIA 1-1 (2-1 DUPĂ PRELUNGIRI)

CROAȚIA - ANGLIA 2-1 // Englezii, cel mai frumos mesaj: "Ne-ați făcut să zâmbim, ne-ați făcut mândri, ne-ați făcut să credem”. Dar Waddle e tăios: “Morți pe picioare"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 12 iulie 2018 12:10

Văzută ca o favorită la câștigarea Campionatului Mondial, Anglia a fost eliminată în semifinală, după ce a pierdut în prelungiri contra Croației, 1-2. Englezii vor juca finala mică, sâmbătă, cu Belgia. Britanicii au pierdut, suferă, dar își felicită jucătorii. "Fiecare dintre voi este un erou", a scris Daily Mail. Foștii internaționali au găsit însă și punctul nevralgic.

Un Mondial neașteptat de bun. A înscris cele mai multe goluri la un turneu final, mai multe ca în 1966, când a cucerit lumea. Nu a câștigat trofeul, dar a fost aproape. Și le-a dat speranțe fanilor. Iată ce a realizat Anglia în 2018. 

"Vă salutăm!"

Daily Mail le-a transmis jucătorilor un mesaj special. Emoționant. "Ne-ați făcut să zâmbim, ne-ați făcut mândri, ne-ați făcut să credem. Fiecare dintre voi este un erou. Nu am câștigat acum, însă am simțit totul ca pe un start al unei performanțe cu care fiecare englez s-ar putea obișnui. Semifinala a fost o tortură, dimineață suntem distruși. Dar, Gareth Southgate... Vă salutăm".

Harry Kane suferă teribil. "E greu de suportat, doare, doare îngrozitor, suntem dezamăgiți. Totuși, ieșim cu fruntea sus. Am ajuns mai departe decât și-ar fi imaginat mulți oameni", a declarat căpitanul Albionului. "Am văzut că putem fi sus, putem învinge în meciuri eliminatorii, putem atinge semifinalele, iar data viitoare trebuie să mai facem un pas".

"Minți obosite, picioare obosite"

Foștii internaționali, astăzi analiști, au observat însă și punctul nevralgic. Iar Chris Waddle, semifinalist la CM 1990, a fost tăios la BBC Radio 5: "Jucătorii noștri erau morți pe picioare. Cei trei stoperi nu mai aveau pic de viață, mijlocașii își pierduseră suflul. Anglia era la capătul puterilor. Minți obosite, picioare obosite. La acea minge din careu, în prelungiri, un singur jucător a reacționat. Mario Madzukici". 

12 goluri a marcat Anglia la această competiție, cele mai multe la un Mondial; în 1966, când au cucerit titlul, au înscris 11; cele mai puține, în 1950 și 2014 (2)

9 goluri a înscris Anglia din faze fixe la CM 2018; record într-o ediție a competiției din 1966

"Am pus fundația, o bază extraordinară creată împreună cu selecționerul. Suntem mândri de ce am realizat, dar voiam mai mult. Suntem triști pentru că nu le-am putut oferi fanilor finala" Harry Kane, căpitan Anglia

"Băieții au depășit mai multe bariere în aceste săptămâni. Ne-am dovedit nouă, am dovedit Angliei că totul este posibil. Nu suntem încă un produs finit, n-am reușit să câștigăm în fața celor mai buni" Gareth Southgate, selecționer Anglia

"Mandzukici i-a furat startul lui Stones și nu a ratat. O finalizare de calitate a golgeterului croat. Pentru o clipă, n-am mai existat și am fost pedepsiți" Martin Keown, fost internațional englez

Cahill a anunțat că se retrage

Într-un lot cu mulți tineri, unul dintre veterani se va retrage. Gary Cahill, căpitanul lui Chelsea, care va împlini 33 de ani pe 19 decembrie, a anunțat că renunță la cariera internațională. Are 61 de selecții și 5 goluri în opt ani la naționala Albionului.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
lucghencea
lucghencea  •  12 Iulie 2018, 18:31

Atac in viteza a doua si o aparare nesigura cu mari probleme cu zeci si zeci de pase inapoi degajate de Pickford , asta a fost ieri echipa englezilor (englejilor cum se spunea pe ulite odinioara) . Un loc in primii 4 e poate mai sus decat meritau dar e bine si asa pentru batranul Albion . Croatia a avuit momente cand a atacat in viteza intai si asta e motivul pentru care au invins aseara . Meritat !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close