INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  RUSIA - CROAȚIA 2-2 (3-4 DUPĂ PEN.)

Declarații tari ale unui fotbalist al croaților după golul cu Rusia: "Glorie Ucrainei!" » Va fi amendat?

Articol de - Publicat duminica, 08 iulie 2018 14:45

După calificarea în semifinale, croatul Domagoj Vida (Beșiktaș, ex-Dinamo Kiev) a fost filmat cântând "Glorie Ucrainei". Era o reacție împotriva Rusiei, pe care tocmai o eliminase, pentru anexarea Crimeei și susținerea conflictului din regiunea Donbas.

Vida nu era singur. Îl avea alături pe Ognjen Vukojevici, fost internațional croat (55 de selecții), actual scouter la Dinamo Kiev. "Dedic acest succes Ucrainei și clubului Dinamo Kiev", a spus Vukojevici.

Văzând că rușii s-au înfuriat, Vida a dat înapoi: "Nu mă amestec în politică. A fost o glumă, am mulți prieteni la Kiev. În același timp, îmi plac și rușii. Repet, a fost o glumă".

Totuși, FIFA a deschis o anchetă, iar Vida riscă să fie amendat sau chiar suspendat.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
submarina
submarina  •  08 Iulie 2018, 23:54

@mosvasile. Dv ati auzit vreodata de memorandumul de la Budapesta din 1994? Statele Unite ale Americii, Federația Rusă, precum și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, își reafirmă angajamentul față de Ucraina, în conformitate cu principiile Actului final al CSCE, să respecte independența și suveranitatea și frontierele existente ale Ucrainei in schimbul renuntarii Ucrainei de armele nucleare.Memorandumul se referă la dezarmarea nucleară a Ucrainei și prevede garanții de securitate a independenței sale. Prin acest tratat, Ucraina a renunțat la armele nucleare sovietice de pe teritoriul său care au fost transferate către Federația Rusă. Vezi Wikipedia acolo totul e scris. Fara suparare:)

mosvasile
mosvasile  •  08 Iulie 2018, 21:50

Acest Domokos Vida,este minoritar maghiar din Croatia-asa cum o arata si numele lui!Si iata ca ungurul tot iredentist ramane!Sinici macar nu are dreptate, pentru ca Ucraina nu a stapanit niciodata Crimeea si Donbas-ca si tot sudul actualei Ucraine-acolo fiind hanatul tatarasc Hoarda de Aur-pana in anii 1783-1794, cand au fost anexate de Rusia tarista!Acele teritorii au fost incorporate Ucrainei abia dupa moartea lui Stalin,in 1954 catre Hrusciov,care era...ucrainean!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează