INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  FRANȚA

Derapaje rasiste fără precedent: "Francezii? Maimuțe cu o minge! Echipa de schimb a Africii" + Incredibil! Ce a titrat cotidianul spaniol Sport + cum s-a implicat Obama!

Articol de - Publicat joi, 19 iulie 2018 10:41

Rețelele de socializare au explodat cu ”Africa e campioana lumii”. Pe canalul american de televiziune Comedy Central s-a afirmat că ”după eliminarea Nigeriei și Senegalului, Franța a devenit echipa de schimb a Africii”, iar cotidianul catalan Sport a titrat: ”Minunata impuritate a selecționatei Franței”.

"Europa de Est nu-i iubește pe albaștri". Asta a remarcat săptămânalul Courrier International. Însă rasismul împotriva naționalei Franței nu e doar în estul Europei, ci pe întreg continentul. Și în toată lumea. Pe rețelele de socializare, a devenit un fenomen global să ataci noua campioană mondială. Unele ziare au inflamat acest fenomen. Politicienii, la fel.

"Campionii lumii a treia"

L'Équipe a dezvăluit că un ONG polonez a făcut zeci de plângeri la Parchet împotriva mesajelor de pe Twitter.

"Comentariile îi insultă pe jucătorii francezi pentru culoarea pielii, folosind cuvinte de un rasism extrem. În Polonia, sunt considerate acțiuni criminale, dar acum sunt acceptate, de la venirea la putere a naționaliștilor din Partidul Dreptate și Putere, în 2015", a declarat Konrad Dulkowski, directorul Centrului de supraveghere a comportamentului rasist și xenofob din Varșovia.

În Italia, a fost asediu. "Maimuțe cu o minge" sau "primul succes al unei echipe africane" sau "campionii lumii a treia", a scos în evidență cotidianul sportiv parizian. Iar Corriere della Sera a vorbit despre "o formație plină de campioni africani printre care au fost amestecați foarte buni fotbaliști albi". Nu departe, în Spania, tot o țară latină, cotidianul Sport a titrat: "Minunata impuritate a selecționatei franceze".

"Nu toți arată ca niște gali, dar sunt francezi"

Peste Atlantic, Trevor Noah, realizatorul emisiunii The Daily Show, la postul american Comedy Central, a anunțat imediat după finală: "Africa a cucerit Cupa Mondială. Odată cu eliminarea Nigeriei și Senegalului, Franța a devenit echipa de schimb a Africii".

Barack Obama, fostul președinte al Statelor Unite, i-a răspuns, într-un discurs ținut la Johannesburg în memoria lui Nelson Mandela: "Nu trebuie decât să-i întrebați pe jucătorii naționalei Franței... Nu toți acești băieți arată ca niște gali, pentru mine. Dar ei sunt francezi! Sunt francezi!".

Și, văzând un tweet în care în dreptul a 19 albaștri era pus alt steag (al țării lor de origine sau al țării de origine a părinților), Benjamin Mendy a postat alt mesaj, în care toți acești internaționali aveau steagul Franței. Replica lui: "Am reparat totul". 

"Răspunsul genial al lui Mendy este un tackling perfect la speech-ul identitar ținut de extrema dreaptă. Cu acele mici steaguri tricolore, Mendy arată că generația 2018 nu mai este cea din 1998. Am trecut de la un discurs naiv și idealist asupra Franței black, blanc, beur la cel în care Franța își acceptă diversitatea" Jean- Baptiste Guégan, politolog francez, pentru L'Équipe

"Dacă Africa a cucerit titlul mondial la fotbal, atunci vine întrebarea: tot Africa învinge de fiecare dată când Statele Unite câștigă medaliile de aur la Olimpiadă"
Evan Fournier, baschetbalist francez de la Orlando Magic

Vezi și:  Editorial Alin Buzărin: "Internaționalul francez Alexandre Dumas"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (30)
10156261866620295
Zoltan Ban  •  19 Iulie 2018, 21:38
Postat de Adrian Constantin Sendroiu pe 19 Iulie 2018, 18:37

Charlie Hebdo ce zis de echipa ? :) S-o fi bucurat lumea la Paris dar ce s-a bucurat in Africa.....

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  19 Iulie 2018, 18:37

Charlie Hebdo ce zis de echipa ? :) S-o fi bucurat lumea la Paris dar ce s-a bucurat in Africa.....

redshow
redshow  •  19 Iulie 2018, 16:48

Sunt rasisti cei care4 au de suferit de pe urma lor.Dintre toate tarile europene francezii si Italienii mi se par cei mai rasisti !!! Noi Romanii suntem de asemenea foarte rasisti . Ne-au facut si noua nenumarate neajunsuri. Pe langa renumele negativ ne-au adus manelele, tricourile false mulate, masinile cu volan pe dreapta si numere de BG, live-ul pe Fb in timpul condusului, furtul din afumatori, samsarii etc. Oamenii doar reactioneaza...

Vezi toate comentariile (30)
Comentează