INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CROAȚIA - DANEMARCA 1-1 (3-2 LA PENALTY-URI)

FOTO și TEXT Subasici și croații istorici » Croația e în "sferturile" Mondialului după ce a trecut de Danemarca la penalty-uri

Articol de - Publicat duminica, 01 iulie 2018 21:09

Croația, una dintre surprizele plăcute de la acest Campionat Mondial, s-a calificat în sferturile de finală de la Cupa Mondială după ce a eliminat-o pe Danemarca. A fost 1-1 în timpul regulamentar, și 3-2 la penalty-uri pentru croați, care continuă frumoasa poveste. 

N-am prins ultimul meci al României la un Mondial, acel 0-1 cu Croația din 1998. Născut eram. Însă nu suficient de conștient încât să țin minte și altceva de la turneu în afară de un tunisian scos din teren pe umăr de Stelea.

Și, până acum câteva zile, aveam o jenă de fiecare dată când trebuia s-o recunosc.
Până când cineva născut chiar în acel 1998 mi-a demonstrat că am îmbătrânit suficient încât să-mi fac curaj. Mbappe. Născut chiar în anul singurului titlu mondial al Franței.

Nici el, nici alții n-au avut jene, deși nici ei nu țin minte cea mai mare performanță a țării lor. Aici intră și treimea lotului croat ce avea vârstă de creșă ori maximum grădiniță în același '98.

Record egalat

De la Vrsaljko în jos, tot ce era născut din 1992 în jos poate reproduce maximum licurici răzleți din jocul lui Boban, Suker ori Prosinecki. Unii i-au văzut pe YouTube, alții au înglobat povești, niciunul n-a înțeles ceva de acum două decenii.

De danezi, nimic despre Euro 1992, sunt 3 sau 4 cei de-acum care ar putea sclipi ceva de-atunci. Sunt trupele celor care nu mai trăiesc din amintiri, pentru că amintirile lor nu există. Și-ncep să le facă singuri.

Și spițe care ieri au început dezinvolt, poate prea relaxat, dar minunat pentru spectator meciul de la Nijni Novgorod. Două goluri în primele 4 minute!

Bară Eriksen

Jorgensen l-a păcălit primul pe Subasici, obturat de Vida (secunda 57), cel mai rapid gol de la acest CM. Pentru ca Mandzukici să egaleze imediat după un Pinball cu Dalsgaard și Christensen în rol de "aripioare", cu o bâlbă nedemnă de optimile Mondialului.

Un 1-1 între ultima echipă care ne-a eliminat de la CM și cea care ne-a barat drumul de la două turnee finale, Euro 2004 și cel actual.

Ambele puteau face 2-1 înainte de pauză, dar Lovren a trimis pe lângă, iar Eriksen a dat o bară dintr-un șut-centrare. Se păstrau, cât de cât, speranțele unui meci fără prelungiri, fără să fie desfăcute cu nerăbdarea lozului în plic.

Fantoma Kasper nu-i de ajuns

Nu și în repriza secundă, una de pus în sticluță și lăsată în voia curenților, cu destinație necunoscută. S-a jucat doar spre final, prelungirile au venit firesc și au fost la fel de amare. 

Și a venit minutul 115.

Când, scăpat singur cu Kasper Schmeichel, Rebici l-a driblat și a rămas cu poarta goală în față. Dar a mai făcut un pas, n-a tras direct, și a fost agățat de Jorgensen. Cel mai clar penalty, doar galben pentru marcatorul golului. Iar Modrici, într-o poveste parcă Gyan - Suarez - 2010, a ratat. Schmeichel jr. de geniu, Schmeichel senior, în tribune, în picioare!

A scos două și la loviturile de departajare. Însă Subasici, dincolo, a reușit să pareze trei. Și duce Croația într-un "sfert" cu Rusia de unde se văd, senin, semifinalele.

2 meciuridin istoria Mondialelor au avut 2 goluri în primele 4 minute: cel de aseară și Nigeria - Argentina 2-3 (2014)

FINAL Croația - Danemarca 1-1 (3-2 la penalty-uri)
Au marcat: Mandzukic '4 / Zanka '1
*Modrici a ratat un penalty în 116

croatia 3

  • ratare -  Badelj
  • gol - Kramaric
  • gol - Modric
  • ratare - Pivaric
  • gol - Rakitic 

  danemarca 2

  • gol - Eriksen 
  • gol - Kjaer
  • gol - Krohn-Dehli
  • ratare - Schone
  • ratare - Jorgensen

 

Echipele de start:

Croația: Subasic - Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinic - Brozovic, Rakitic - Rebic, Modric, Perisic - Mandzukic
Rezerve: Kalinici, Livakovici - Badelj, Bradarici, Caleta-Car, Corluka, Jedvaj, Kovacici, Kramarici, Pivarici, Pjaca 
Antrenor: Zlatko Dalic

Danemarca: Schmeichel - Dalsgaard, Zanka, Kjaer, Christensen - Delaney, Eriksen, Knudsen - Poulsen, Cornelius, Braithwaite
Rezerve: Lossl, Ronnow - Dolberg, V. Fischer, Jorgensen, Krohn-Dehli, W. Kvist, Larsen, Lerager, L. Schone, P. Sisto, Vestergaard 
Antrenor: Age Hareide

Arbitru: Nestor Pitana (Argentina)
Stadion: Nizhny Novgorod

 
 

PROGRAMUL COMPLET AL OPTIMILOR

  • Franța - Argentina 4-3 Detalii AICI
  • Uruguay - Portugalia 2-1 Detalii AICI
  • Spania - Rusia 1-1 (3-4 LA PENALTY) Detalii AICI
  • Croația - Danemarca, 1 iulie, ora 21:00; Novgorod
  • Brazilia - Mexic, 2 iulie, ora 17:00; Samara
  • Belgia - Japonia, 2 iulie, ora 21:00, Rostov
  • Suedia - Elveția, 3 iulie, ora 17:00; Sankt Petersburg
  • Columbia - Anglia, 3 iulie, ora 21:00, Moscova

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (270)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  02 Iulie 2018, 09:52

Nu-mi sunt deloc simpatici rusii, dar ucrainienii nici atata. Crimeea a fost atasata de nu mai stiu care presedinte sovietic la Ucraina dupa WW2. De fapt Ucraina e un stat artificial, care e format din foste teritorii poloneze, cehesti, romanesti samd, un tampon intre rusi si Europa Centrala

marius.bxl
marius.bxl  •  02 Iulie 2018, 08:48

Păcat că egiptul nu sa calificat .cu faraonul salah spectacolul era asigurat. cel mai mare faraon dintre toti faraonii ne-a demonstrat geniul lui la acest cm

borat101
borat101  •  02 Iulie 2018, 08:40

Inca ceva, ia bagati-va la statistica putin, si spuneti cum sunt jucatorii de la cele mai galonate cluburi din Champions League care au jucat Optimi, Sferturi si FINALA; INTERESANT cum sunt Eliminati cu Nationalele lor. Deci. Sunteti copii de gradinita, habar nu aveti. Problema asta cu CM si oboseala aratandu'si in jocul Nationalelor mari se vede de vreo 12 ani incoace. In Europa ar trebuii sa se termine toate competitiile cu cel putin 3 luni inainte de a se incepe un Campionat Mondial, si dupa mai vorbim.

Vezi toate comentariile (270)
Comentează