INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CROAȚIA

Impresionant! Gestul croaților după Mondial: donează TOȚI BANII copiilor defavorizați

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 iulie 2018 11:44

Croația a făcut un turneu mondial de vis, ajungând până în finală, unde a pierdut în fața Franței, 2-4.

Naționala lui Zlatako Dalici va recurge la un gest superb și va dona toate bonusurile primite pentru calificarea în finala Mondialului, aproximativ 23 de milioane de euro, copiilor defavorizați. 

Toți jucătorii și membrii staff-ului Croației au fost de acord să ajute copiii din zonele sărace ale țării, care cu ajutorul banilor vor putea merge în vacanțe în această vară.

"Întreaga echipă a decis să doneze într-un fond dedicat copiilor croaţi premiile primite după Cupa Mondială din Rusia. Această donaţie va finanţa vacanţele de vară ale acelor copii care nu văzut Marea Adriatică. Membrii echipei naţionale de fotbal a Croaţiei sunt alături de poporul croat şi vor face tot ce pot ca să-l ajute, dincolo de victorii. Toţii copiii croaţi vor avea ocazia de a petrece cel puţin şapte zile pe coasta croată. Este cel mai mic lucru pe care putem să-l facem pentru cei mai vulnerabili" Zlatko Dalici, selecționer Croația

Parcursul de la Mondial a creat o emulație deosebită în Croația, străzile principalelor orașe fiind umplute până la refuz de oamenii care au ieșit pentru a celebra succesele naționalei. Imaginile au surprins însă și sărăcia existentă în unele zone ale țării, astfel că gestul fotbaliștilor croați e unul demn de apreciat.

Mbappe procedează la fel

Superstarul din naționala Franței Kylian Mbappe (19 ani) va dona toate bonusurile financiare pe care le va primi în urma acestui Mondial unei fundații umanitare.

Potrivit L'Equipe, atacantul lui PSG nu vrea să se folosească deloc de banii primiți din partea Federației Franceze, luând decizia de a dona toți banii asociației "Premiers de cordée", fundație care organizează activități sportive pentru copiii cu dizabilități. Mai mult, decizia lui Mbappe a mobilizat mai mulți colegi din vestiarul Franței, care sunt deciși să recurgă la același gest precum Kylian (detalii, aici).

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
chromophobia
chromophobia  •  18 Iulie 2018, 16:26

La noi nu o sa se intample niciodata asta.La Euro 2016 se certau intre ei ca a luat ala mai mult si ala mai putin

gilos
gilos  •  18 Iulie 2018, 16:11

Ca o comparatie, asa-zisa "generatie de aur" de la noi se certa pe bani cu Mircea Sandu si clica lui de acoliti din FRF. Gica Popescu si Prunea erau cei mai vocali, au amenintat cu boicotul... Cum ar fi fost ca banii castigati din calificari sa fie investiti o parte in terenuri de antrenament si centre de copii si juniori, iar o parte donati ? Dar ce sa-i faci cand ai oameni care nu vad mai departe de propriul buzunar ?

maistor_kokir
maistor_kokir  •  18 Iulie 2018, 15:30

Sper ca nu credeti toate bazaconiile astea, croatii sunt mari mincinosi si prefacuti, o au in ADN, chiar nu cred ca o suma atat de mare se cheltuie undeva, unde doar contabilizarea unor asemenea cheltuieli ar fi f complicata.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează