INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ARGENTINA - CROAȚIA 0-3

VIDEO + FOTO Croația e în "optimi", Argentina e la terapie intensivă după o umilință ISTORICĂ: toate scenariile prin care se mai poate califica

FOTO: Guliver/GettyImages +18   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 21 iunie 2018 19:59

Croația s-a distrat cu Argentina, scor 3-0, și este prima echipă calificată mai departe din grupa D a Mondialului. Trupa lui Messi rămâne cu un singur punct după două meciuri și tremură pentru calificare.

Sampaoli a reverberat la criticile presei și a schimbat trei titulari față de debut: Rojo, Di Maria și Biglia trecuți pe bancă, Mercado, Pérez și Acuña în iarbă. Dar și sistemul, în 3-4-3. În tribună, vocalii fani albicelești își fac curaj, afișând un imens banner motivator: Papa, Maradona, Messi. În Leo, ce ratase penalty cu Islanda, își pun nădejdea. Nu mai e loc de pași greșiți în cea mai lungă zi a anului! Ce părere au croații, ce secrete le-a zis Rakitici despre colegul de la Barca?

Vulnerabili și cu 3 stoperi

Sigur vor să profite de defensiva în 3 a "pumelor". Mercado se ține greu după Perišici, e driblat și încep emoțiile pentru Caballero, ce se întinde și scoate șutul de gol al extremei interiste. Se joacă tare, se plătesc polițe, s-a uitat de orice prietenie. În joc este și onoarea vicecampioanei mondiale. Messi nu ajunge la o minge de 1-0 în careul mic. Vine și marea ocazie: reia Meza, după prima acțiune coerentă pornită de la Salvio, iar Lovren respinge cu corpul, salvator, peste poartă. Croații simt adversarul vulnerabil și insistă cu presingul sus. Apar lufturi și gafe la sud-americani, foarte nervoși. Se remarcă și Acuña, șut-centrare, fortuit, care pică pe transversală.

Multe durități, puțin fotbal

Nici apărătorii croați nu se lasă mai prejos. Vida îl servește pe tavă pe Pérez, ce nu nimerește incredibil ținta! Epitetul i se potrivește perfect și lui Mandžukici, strecurat viclean în spatele lui Mercado. Cap din 6 metri singur cu Caballero, dar nu este gol. Păcat de centrarea lui Vrsaljko. Gladiatorii lui Dalici rămân agresivi, chiar duri. Rebici îl atacă la intimidare pe Salvio, nu e însă de "roșu", cum cer argentinienii, doar avertisment. Mai aproape e Meza, rupându-l pe Vrsaljko! Vedem și fotbal? Da, înaintea pauzei. Rebici, pe contră, risipește o oportunitate. Rămâne 0-0.

Avea dreptate Mourinho!

Același Rebici, cu un singur gol la "națională", se revanșează la reluare. Caballero dă în minge ca într-un pepene și-l servește halucinant pentru voleul letal. Așa putea să apere și Mourinho! Fanii albicelești sunt consternați, Sampaoli mută la disperare, cu Higuaín și Pavón, cum ceruse Maradona. Pipita destabilizează, în fine, zidul croat, însă Meza trage slab, Subašici scoate de lângă bară, apoi Messi este blocat! Dincolo, Mandžukici reia în plasa laterală. Intră și Dybala, soluția de avarie. Nimic nu merge, nimeni nu-i mai salvează pe rătăciții lui Sampaoli, după ce Modrici reușește o bijuterie: șut de la distanță plasat fenomenal lângă bară, cu Willy spectator. Cum s-a întâmplat și la "directa" magică executată în bara transversală de Rakitici. Care mai are timp, pe final, să mitralieze și el un adversar în genunchi, ținut în viață numai de aparate.

calculele calificării: CUM MAI POATE AJUNGE MESSI ÎN "OPTIMI"

Croația este calificată matematic în optimile de finală ale competiției, cu 6 puncte. Argentina are un singur punct după primele două partide și nu mai stă la mâna propriilor rezultate. Mai jos, toate scenariile calificării.

Dacă Islanda bate Nigeria mâine...

  • Argentina trebuie să bată neapărat Nigeria în ultima etapă
  • Croația trebuie să câștige contra Islandei în ultimul meci
  • Argentina să aibă un golaveraj mai bun decât nordicii

Dacă Islanda și Nigeria termină la egalitate...

  • Argentina trebuie să bată în ultima etapă Nigeria
  • Islanda să nu câștige contra Croației

Dacă Nigeria bate Islanda...

  • Argentina trebuie să câștige contra Nigeriei în ultima etapă
  • Islanda să nu bată Croația
  • Dacă Islanda bate Croația, golaverajul sud-americanilor trebuie să fie mai bun decât al nordicilor
Clasamentul grupei D
1. Croația 2 meci / 6 puncte
2. Islanda 1m / 1p
3. Argentina 2m / 1p
4. Nigeria  1m / 0p

Argentina - Croația 0-3
Au marcat: Rebic '53, Modric '80, Rakitic '90+2

Echipele de start:

Argentina: Caballero - Mercado, Otamendi, Tagliafico - Salvio, Mascherano, Pérez, Acuña - Messi, Meza, Agüero
Rezerve: Guzman, Armani - Ansaldi, Biglia, Fazio, Banega, Higuain, Di Maria, Rojo, Lo Celso, Dybala, Pavon
Antrenor: Jorge Sampaoli

Croația: Subasic - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic - Rakitic, Brozovic - Rebic, Modric , Perisic - Mandzukic
Rezerve: Livakovic, L. Kalinic - Corluka, Kovacic, Kramaric, Jedvaj, Bradaric, Caleta-Car, Badelj, Pjaca, Pivaric, N. Kalinic
Antrenor: Zlatko Dalic

Arbitru: Ravshan Irmatov (Uzbekistan)
Stadion: 
Nizhny Novgorod Stadium (Nizhny Novgorod)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (241)
fulk_nerra
fulk_nerra  •  22 Iunie 2018, 16:47

Ce vă mai place să fiți de partea celor care câștigă clar. Eventual să vă și laudati că știați rezultatul dinainte. Nu contestă nimeni victoria Croației, arată cel mai solid fotbal până acum la acest mondial. Dar nu pot să nu remarc cum le zâmbește Fortuna. În primul meci nigerienii își dau autogol și fac hentz nefortat în careu. În meciul de aseară joacă fără presiune, spre deosebire de Argentina. Sunt iertați de un rosu clar ai deschid scorul după o gafă pe care nu știu dacă o vezi în liga a 3-a la noi. Sigur, după cum zicea Halagian, "jocul greșală așteaptă ". Dar aș vrea să văd Croația jucând sub presiune, să fie nevoită să atace și să nu dea peste portari precum Caballero. Să ia roșu dacă e cazul și să nu se bucure de atatea cadouri e la adversari. Atunci ar fi mult mai relevant.

11dumbledore
11dumbledore  •  22 Iunie 2018, 10:43
Postat de adriann_ pe 22 Iunie 2018, 09:49

Lumea lauda Croatia pentru ca a aratat foarte bine intr-un meci in care a zdrobit Argentina lui Messi. Ce sa faca, sa laude Portugalia pe care a ‘scos-o‘ in meciul cu Marocul un arbitru care la pauza baga pile la Pepe sa-i faca rost de tricoul lui CR? (fara nici o exagerare, au facut marocanii un scandal imens pe tema asta, avand in vedere deciziile arbitrului). Pana acum Croatia e singura echipa care a reusit sa bata clar un adversar de top. Mai departe vedem ce se mai intampla.

Luati om cu om o sa vedeti ca Croatia sta mai bine ca Argentina pe multe posturi. Argentina in mod fals a fost favorita aseara (doar cu numele). Argentina a jucat cu un portar care nu a evoluat tot sezonul la club, a construit cu un mijlocas defensiv de 34 de ani din campionatul Chinei si a atacat cu jucatori ca Acuna, Salvio, Meza, Perez tinand pe banca pe Di Maria, Higuain, Dybala sau Banega... asta in timp ce toti croatii din teren sunt titulari de baza la superechipe (Juventus, Real, Barcelona, Inter, Ac Milan, Liverpool, Atletico, Monaco etc...).

adriann_
adriann_  •  22 Iunie 2018, 09:49
Postat de fulk_nerra pe 22 Iunie 2018, 01:34

Foarte pertinent comentariul. Sunt unele lucruri pe care cei care lauda Croatia nu le vad. 1. A picat cu o echipa relativ usoara care si-a dat autogol + a facut 11 m de-a moaca (daca a fost). 2. Azi a jucat fara presiune, ceea ce i-a permis sa stea la cutie, sa faca un presing agresiv si sa joace doar pe contra-atac. Dupa prima repriza lucrurile erau echilibrate. 3. Inca nu a dat peste o echipa solida cu adevarat pe care sa trebuiasca s-o atace si sa se expuna uno contra-atacuri din partea unor jucatori buni. Acestea fiind zise, sansele Croatiei sunt imense deoarece toate echipele mari par fragile (lucru care se poate schimba pe parcurs). Se vor califica de pe locul 1 si vor juca cu Danemarca sau Australia, cu care nu prea are ce discuta.

Lumea lauda Croatia pentru ca a aratat foarte bine intr-un meci in care a zdrobit Argentina lui Messi. Ce sa faca, sa laude Portugalia pe care a ‘scos-o‘ in meciul cu Marocul un arbitru care la pauza baga pile la Pepe sa-i faca rost de tricoul lui CR? (fara nici o exagerare, au facut marocanii un scandal imens pe tema asta, avand in vedere deciziile arbitrului). Pana acum Croatia e singura echipa care a reusit sa bata clar un adversar de top. Mai departe vedem ce se mai intampla.

Vezi toate comentariile (241)
Comentează