INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  RUSIA - CROAȚIA 2-2 (3-4 LA PEN.)

VIDEO+FOTO Crimă și pedeapsă » Rusia spune adio Mondialului! Croația învinge țara gazdă și merge în semifinale

Foto: Reuters +29   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 07 iulie 2018 23:58

Croația s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial din Rusia după ce a învins chiar țara gazdă în urma loviturilor de departajare, scor 2-2 (3-4 la penalty-uri).

  • Semifinalele Mondialului: Franța - Belgia (marți, ora 21:00), Croația - Anglia (miercuri, ora 21:00)

Trupa lui Dalici a intrat eroic, dar meritat, în careul mondial de ași, după încă un meci cu peripeții, pe care l-a dominat. După prelungiri de chin și ruleta rusească, așteaptă Anglia.

Ultimul "sfert" și al patrulea nume din careul de ași al Mondialului se decide la Soci. Continuă gazdele parcursul formidabil sau generația lui Modrici și Rakitici repetă performanța din 1998? Rușii încep cu elan și entuziasm, semn clar că au ieșit din tranșeele în care s-au apărat contra Spaniei.

Atacă și riscă, iar croații par puțin surprinși de schimbarea strategiei. Depășesc fără emoții momentul de forcing și răspund periculos. Cu centrarea lui Rebici, respinsă de Akinfeev, și "capul" lui Lovren peste bară. Rebici, foarte activ, scoate o "directă", dar Rakitici nu e în șut.

Golazo Cerîșev!

Uuuuuuh, se aude tot mai sacadat și frecvent din tribună strigătul de luptă preluat de ruși de la fanii islandezi. Tac brusc la devierea din plonjon a lui Perišici, puțin alături de țintă. Și sar în aer la combinația Dziuba-Cerîșev, ultimul executându-l fantastic pe Subašici de la 22 de metri, 1-0!

Spectacol tot în 2

Se și văd în semifinală cu Anglia.. mult prea devreme. Croații strâng "galbene", par nervoși. Nu renunță, nici nu intră în dezavantaj la odihnă, pentru că defensiva lui Cercesov își devoalează limitele. Tot în doi, Mandžukici și Kramarici, se naște punctul egalizator, cu centrare din stânga și reluare letală din 8 metri. "Vulturul" Akinfeev n-are replică, echilibru logic pe tabelă la pauză.

Perišici, ce ghinion!

Băieții lui Dalici au învățat ceva din primul act. Preiau controlul de la cabine. Kramarici vrea să fie eroul serii, numai că "foarfeca" lui nu-l păcălește pe Akinfeev. Rușii sunt împinși în spate de calitatea tehnică și posesia adversarilor, revin la tactica pe contraatac. Au și norocul de partea lor.

Perišici nimerește stâlpul porții, iar mingea refuză să intre în plasă (60), trecând paralel cu linia, spre disperarea lui Dalici! Gazdele nu prea mai ies din terenul propriu și meciul începe să semene cu asediul spaniol. Doar că tiki-taka nu e în registrul croat. "Capul" lui Erohin "peste" e un intermezzo în monologul "negrilor". Rușii răsuflă greu și visează să ajungă iar în prelungiri.

Croații cad pe capete

Bombardamentul continuă. Modrici și Vrsaljko sunt blocați în ultima clipă. Cât mai rezistă oare gazdele? Modrici dirijează, driblează, centrează. Degeaba. Dincolo, Subašici crește tensiunea: acuză o contractură după ce Dalici face a 3-a schimbare! Rezistă și el. 1-1 după 90 de minute.

Prelungirile sunt o tortură pentru croați. Vrsaljko nu mai poate și iese accidentat, Mandžukici se plimbă pe teren, epuizat. Salvarea vine din corner. Assist Modrici și Vida plasează mingea cu capul incredibil, printr-un culoar strâmt din mijlocul careului superaglomerat, lângă bară: 1-2.

Fernandes, tot cu capul

Livin' La Vida Loca e refrenul fanilor croați fericiți. Nu s-a terminat thrillerul. La aceeași poartă, în ultima repriză de chinuri, Subašici blochează șutul lui Kuziaev. Dar se predă la "capul" lui Fernandes, tot din fază fixă.

Fanii mobilizați de Cercesov au înviat, Rusia continuă războiul. E aproape să-l câștige, dar Subašici se întinde și reține mingea lui Zobnin. Decide loteria de la 11 pași, la care Rusia a sucombat. Croația supraviețuiește iar penalty-urilor și așteaptă Anglia. 

4 goluri a înscris Cerîșev la acest turneu, la fel ca Ivanov în 1962. Doar Salenko (1994) a reușit mai multe (6) la un CM pentru URSS/Rusia

38 de ani și 358 de zile avea azi Akinfeev, al patrulea cel mai vârstnic jucător la Mondiale din "sferturi" încolo, după Shilton (40-292), Zoff (40-133) și Matthews (39-145)

3 goluri a marcat Croația cu capul din cele 31 realizate la Mondiale. Primul l-a dat Mandžukici în 2014, cu Camerun, celelalte Kramarici și Vida azi

liveTEXT » Rusia - Croația 2-2 (3-4 la pen.)
Au marcat: Cheryshev '32, Fernandes 115/ Kramaric '39, Vida '101

Lovituri de departajare: Rusia - Croația 3-4
Au marcat: Brozovic (Croația), Dzagoev (Rusia), Modric (Croația), Ignashevich (Rusia), Vida (Croația), Kuziaev (Rusia), Rakitic (Croația)
Au ratat: Smolov (Rusia), Kovacic (Croația), Fernandes (Rusia)

Cele două formații s-au întâlnit ultima dată la sfârșitul anului 2015 într-o partidă amicală câștigată de Croația, scor 3-1. Câștigătoarea meciului de azi va juca în semifinale cu învingătoarea partidei Suedia - Anglia.

Echipele de start:

Rusia: Akinfeev - Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Kudriashov - Zobnin, Kuziaev - Samedov, Golovin, Cheryshev - Dzuba
Rezerve: Lunev, Gabulov, Erokhin, Smolnikov, Zhirkov, An. Miranchuk, Al. Miranchuk, Granat, Lunev, Smolov, Dzagoev, Gazinskii, Semenov

Croația: Subasic - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic - Rakitic, Modric - Rebic, Kramaric, Perisic - Mandzukic
Rezerve: Livakovic, Kalinic, Pivaric, Pjaca, Badelj, N. Kalinic, Caleta-Car, Bradaric, Jedvaj, Brozovic, Kovacic, Corluka

Arbitru: Sandro Ricci (Brazilia)
Stadion: Sochi
Spectatori: 44.287

 
 

SFERTURI DE FINALĂ CM 2018

Vineri
Uruguay - Franța 0-2 Detalii AICI
Brazilia - Belgia 1-2 Detalii AICI
Sâmbătă 
17:00 Suedia - Anglia Detalii AICI
21:00 Rusia - Croația

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (128)
sala_dalles
sala_dalles  •  08 Iulie 2018, 11:24

..."e cea mai bună performanță a lor la Mondiale după colapsul URSS. Obținută fără să fie ajutați de arbitri. " Cred ca te referi la alte sporturi. URSS-ul nu a fost ajutat niciodata la fotbal . Dimpotriva au fost furati in Mexic .

borat101
borat101  •  08 Iulie 2018, 11:02

Prea mult au fost impinse Nationale slabe si niciodata de Semifinale de Mondial. Noroc cu bracket'ul slab, ca nu a fost un Uruguay sau Belgia pe partea lor, ca matura cu Anglia, Rusia si Suedia din prima runda. Meciul cu Columbia, Anglia a omorat fotbalul exact cum face impotentii de antrenori din Romania, dar Anglia o face in stilul din Vest...si doar doar sa prinda un noroc de faza sa scoata ceva din ea. De Rusia nici nu se merita sa mai vorbim, si cu substantele in ei, nu au fost in stare sa iasa din careu contra Spaniei obosita.

diana_klausenburg_steaua
diana_klausenburg_steaua  •  08 Iulie 2018, 09:05
Postat de tequlix pe 08 Iulie 2018, 02:32

un meci bun de tot calitativ, pacat ca nu sa calificat Rusia, sincer, meritau mai mult decat croatii, au fost peste croati.

Mai draga tequilix Mai lasa vodka deoparte ca bati campii... Sau consumi samagon facut din surcele?

Vezi toate comentariile (128)
Comentează
Close