INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  BELGIA - JAPONIA 3-2

VIDEO + FOTO Belgia întoarce DRAMATIC soarta meciului cu Japonia, 3-2 » Duel incendiar cu Brazilia în sferturile de finală!

FOTO: Reuters +20   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 02 iulie 2018 23:02

Belgia a trecut de Japonia, scor 3-2, și va juca în sferturile de finală ale Mondialului contra Braziliei, vineri 6 iulie, ora 21:00.

Asiaticii au și fost cei care au dat tonul în fața mașinii de goluri a Mondialului. Iar printr-o concentrare și un efort fizic deosebite, au reușit să-i neutralizeze multă vreme pe De Bruyne, Hazard și Lukaku, gurile de foc ale "dracilor roșii".

Când nu-i lași să moară...

Treptat însă, terenul a început să se încline amenințător spre poarta lui Kawashima. Lukaku n-a putut finaliza din doi metri, Kompany a preferat să recentreze pentru nimeni, deși ar fi putut șuta, iar Witsel a înălțat zmeul.
Și dacă nu-ți "omori" adversarul când ai ocazia, nu te lasă el să trăiești. Când toată lumea se împăcase cu un 0-0 la pauză, Nagatomo a trimis un balon anemic spre poartă, ușor deviat de Osako, iar Courtois era cât pe ce să-l scape în plasă.

Scânteia!

Un avertisment, pe care belgienii l-au nesocotit. Și au plătit. La primul contraatac cu adevărat periculos al asiaticilor, Vertonghen l-a atacat anemic pe Haraguchi, parcă nevenindu-i să creadă că japonezul l-ar putea învinge Courtois. S-a înșelat. A fost scânteia care-i trebuia partidei pentru a "exploda".

Deșteptarea

Imediat, Hazard a replicat cu o bară, dar golul a picat tot în poarta cealaltă: Inui. 0-2! Cine ar fi crezut?! Însă această nouă lovitură i-a trezit în sfârșit pe belgieni. Iar după "capul" lui Lukaku, "alături", Vertonghen a readus speranța cu un "cap" bine plasat, pentru ca Fellaini să egaleze câteva minute mai târziu: 2-2.

Și acum, Neymar!

Finalul, până la un punct, a fost al portarilor. Chadli și Lukaku nu l-au putut învinge pe Kawashima, în timp ce Courtois a avut un reflex fantastic la "torpila" lui Inui. Dar când mai erau câteva secunde din timpul regulamentar, același Chadli n-a mai iertat: 3-2. Și Belgia e în "sferturi", unde-o așteaptă Neymar!

  • Singurele echipe asiatice care au jucat în sferturi la Mondial sunt Coreea de Nord în 1966 și Coreea de Sud în 2002.
  • Belgia e prima echipă în ultimii 48 de ani care revine și se califică după ce a fost condusă la diferență de două goluri. Înaintea meciului de azi, s-a întâmplat cu Germania de Est în 1970, în fața Angliei.
  • Belgia este unica echipă prezentă la un Mondial pentru care au marcat două rezerve într-un meci eliminatoriu.
  • Belgia n-a mai pierdut de pe 1 septembrie 2016, 0-1 cu Spania. De atunci are 18 victorii și 5 egaluri.
  • Doar golul lui Totti a venit mai târziu într-o fază eliminatorie la Mondial, 94 și 26 de secunde. Chadli a înscris în 93 de minute și 41 de secunde. 

Belgia - Japonia 3-2
Au marcat: Vertonghen '69, Fellaini '74, Chadli '90+3 / Haraguchi '48, Inui '52

Belgia: Courtois - Vermaelen, Kompany, Alderweireld - Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco - Mertens, E. Hazard - Lukaku
Rezerve: Mignolet, Casteels, Boyata, Batshuayi, Chadli, Dembele, Dendoncker, Fellaini, T. Hazard, Januzaj, Tielemans, Vermaelen
Antrenor: Roberto Martinez

Japonia: Kawashima - Sakai, Shoji, Yoshida, Nagatomo - Shibasaki, Hasebe - Inui, Kagawa, Haraguchi - Osako
Rezerve: Higashiguchi, Nakamura - Endo, Honda, Makino, Muto, Okazaki, Oshima, Sakai, Ueda, Usami, Yamaguchi
Antrenor: Akira Nishino

Arbitru: Malang Diedhiou (Senegal)
Stadion:
Rostov Arena

PROGRAMUL COMPLET AL OPTIMILOR

  • Franța - Argentina 4-3 Detalii AICI
  • Uruguay - Portugalia 2-1 Detalii AICI
  • Spania - Rusia 1-1 (3-4 d.pen.) Detalii AICI
  • Croația - Danemarca 1-1 (3-2 d.pen.) Detalii AICI
  • Brazilia - Mexic 2-0 Detalii AICI
  • Belgia - Japonia 3-2
  • Suedia - Elveția, 3 iulie, ora 17:00; Sankt Petersburg
  • Columbia - Anglia, 3 iulie, ora 21:00, Moscova

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (136)
magic4ever
magic4ever  •  03 Iulie 2018, 12:03
Postat de cpt.ahab pe 03 Iulie 2018, 08:52

Belgia o să expedieze și Brazilia acasă. Are valoare și caracter.

Stai linistit ca sunt slabi rau belgienii in aparare...au doua viteze...bine ca au batut pe Japonia ca pierdeam la pariuri:) Lukaku este un melc, a dat de doua ori pe langa minge cu niponii, are nevoie de 5 ocazii sa marcheze...bine ca a lasat mingea la ultima faza ca daca tragea el sigur rata...nu misca Lukaku cu Miranda si Thiago Silva...Neymar si Willian o sa ii depaseasca clar pe fundasii belgieni care sunt foarte lenti...pacat de Hazard si De Bruyne dar o sa plece acasa...

cpt.ahab
cpt.ahab  •  03 Iulie 2018, 08:52

Belgia o să expedieze și Brazilia acasă. Are valoare și caracter.

cneius
cneius  •  03 Iulie 2018, 08:35

Pariuri...

Vezi toate comentariile (136)
Comentează