INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  COLUMBIA - ANGLIA 1-1 (3-4 LA PENALTY-URI)

VIDEO + FOTO A patra oară a fost cu noroc la penalty-uri! Anglia o elimină pe Columbia și o va înfrunta pe Suedia în "sferturi"

FOTO: Reuters +29   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 03 iulie 2018 17:14

Anglia a trecut de Columbia, scor 1-1 (4-3 după pen.) și va juca în sferturile de finală împotriva Suediei. 

PROGRAMUL SFERTURILOR DE FINALĂ

calendar06.07
calendar17:00 Uruguay - Franța
calendar21:00 Brazilia - Belgia

calendar07.07
calendar17:00 Suedia - Anglia
calendar 21:00 Rusia - Croația

Strategia englezilor. Pentru a scăpa de posibile confruntări cu Brazilia și Franța, în "sferturi" și semifinale, au pierdut premeditat ultimul meci din grupă, în fața belgienilor, trecând pe cealaltă jumătate de tablou. Un plan deloc fair, oricât s-ar vorbi de onestitatea britanică.

Dar, ca să ajungă la Suedia, ar fi trebuit să depășească obstacolul columbian. Și nu era chiar ușor contra sud-americanilor, chiar dacă aceștia jucau fără artistul James Rodríguez, nerefăcut după leziunea musculară suferită contra Senegalului. În plus, față de toți adversarii întâlniți de insulari la acest Mondial, aveau o defensivă solidă, greu de depășit.

Diego, fan al columbienilor

Înaintea meciului de la Moscova, Maradona a postat o fotografie pe rețelele de socializare. Purta tricoul galben, era limpede că ține cu los Cafeteros. "Butoiașul", care i-a înscris Angliei în '86 și acel gol cu "mâna lui Dumnezeu", și golul secolului, nu s-a împăcat nici acum cu Londra. Vrea să piardă. Dacă Argentina a plecat acasă, atunci să dispară și Anglia.

Cravașați de Southgate, roșii au trecut la asalt. Mai rapizi, mai agresivi, cu presing avansat, recuperând rapid și ajungând imediat la poartă. După un sfert de oră, Harry Kane ar fi putut deschide scorul. Poziția era dificilă. Totuși, golgeterul turneului final a încercat să devieze mingea spre colțul lung, peste Ospina. Și peste poartă. Galbenii au reacționat. Numai că a lipsit creativitatea lui James în zona din jurul careului. Acolo s-au oprit majoritatea acțiunilor.

Kane, numărul 6

Finalul primei reprize a fost încins. Într-un moment în care englezii așteptau să execute o lovitură liberă de la marginea suprafeței de pedeapsă, Barrios l-a împins cu capul pe Henderson, care s-a prăbușit pe gazon. "Eliminare", au cerut britanicii. Doar "galben", a arătat arbitrul american Geiger, susținut de Video Assistant Referee. "Cum să dai numai avertisment la o lovitură cu capul?", a comentat furios Gary Lineker pe Twitter.

Columbienii au dus agresivitatea la ultima limită, dar ei au pierdut. La un corner, "centralul" a văzut procedura de lupte a lui Carlos Sánchez asupra lui Kane, dictând penalty în ciuda protestelor vehemente ale sud-americanilor. Și același Kane a înscris din nou. Nu tare, sus și în dreapta portarului, ca la 6-1 cu Panama, ci pe centru. Al 6-lea său gol la Mondial, două în plus față de Lukaku. A înscris în toate cele 3 meciuri în care a jucat.

Pentru Carlos Sánchez, era un moment rău. După prima partidă din grupă, când el fusese eliminat din start, iar naționala pierduse cu Japonia (1-2), a primit amenințări cu moartea acasă.

Mina, 3 din 3 cu capul

La 0-1, galbenii au trecut în ofensivă. Nu mai puteau aștepta. Au riscat, deschizându-se și oferindu-le spații mari de contraatac adversarilor, care au mai cerut un penalty, la tacklingul lui Davinson Sánchez. Lingard a fost atins și a căzut. Nu s-a mai dat 11 metri.

Cuadrado a avut șansa egalării. La capătul acțiunii-blitz, a tras peste poartă. În tribună, James suferea îngrozitor. Dar același James s-a bucurat nebunește în minutul 90+3. La primul lor corner, Mina - mereu acest Mina, cu 3 goluri în 3 jocuri la Mondial - s-a înălțat deasupra tuturor și a trimis meciul în prelungiri. 1-1, în ultima clipă. Incredibil.

Dier, decisiv

Nimic în extratime. Nici șutul lui Rose, nici lovitura de cap a lui Dier. Și penaltyuri.
Englezii pierduseră de trei ori la 11 metri la Mondial. Și acum? Poate Anglia rupe blestemul? Poate! Henderson a ratat, dar Uribe și Bacca au greșit și ei. Iar Dier a transformat decisiv. 4-3, Anglia. Final de meci! Sfârșit de blestem!

  Columbia - Anglia 1-1 (3-4 la pen.)
Au marcat: Y. Mina 90+3 / Kane '57 (pen.)

columbia 3

  • gol  - Radamel Falcao
  • gol - Cuadrado
  • gol - Muriel
  • ratare - Uribe
  • ratare - Bacca

anglia 4

  • gol - Kane
  • gol - Rashford
  •  ratare - Henderson
  • gol - Trippier
  • gol - Dier

Faustino Asprilla, legenda fotbalului columbian, acuză maniera de arbitraj a americanului Mark Geiger: "E foarte dificil să câștigi când arbitrul e de partea Reginei Angliei".

Barrios și-a lovit un adversar fără minge în minutul 41, în timp ce englezii se pregăteau să execute o lovitură liberă de la marginea careului. Centralul Mark Geiger a consultat VAR și l-a sancționat doar cu un cartonaș galben. 

Sir Geoff Hurst, campion mondial în 1966 cu Anglia, crede că Barrios ar fi trebuit eliminat la această acțiune și le cere englezilor cumpătare.

echipele de start

Columbia: Ospina - Mojica, Mina, D. Sanchez, Arias - Lerma, C. Sanchez, Barrios, Cuadrado, Quintero - Falcao
Rezerve: 
C. Vargas, F. Cuadrado - Zapata, Murillo, Bacca, Aguilar, Muriel, Uribe, Diaz, Izquierdo, James Rodriguez, M. Borja
Antrenor:
Jose Pekerman

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire - Young, Henderson, Dele Alli, Lingard, Trippier - Sterling, Kane
Rezerve:
Pope, Butland - Rose, Dier, Vardy, Cahill, Jones, Rashford, Loftus-Cheek, Alexander-Arnold
Antrenor:
Gareth Southgate

Stadion: Otkrytiye Arena (Moscova)
Arbitru:
Mark Geiger (SUA)

 

PROGRAMUL COMPLET AL OPTIMILOR

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (196)
bodrin
bodrin  •  04 Iulie 2018, 20:06

Anglia învinge Columbia și va înfrunta Suedia în "sferturi". Nu sună mai bine așa? E și mai scurt...

adriann_
adriann_  •  04 Iulie 2018, 10:40
Postat de geomy pe 04 Iulie 2018, 05:49

@ adriann "Si uite-asa la 24 de ani dupa ce ne-a eliminat Suedia in sferturi la CM ajungem sa tinem cu Suedia in sferturi la CM. Ce ti-e si cu fotbalul asta..." Nu tinem cu Suedia coane. Acelasi fotbal anost (urat) bazat pe angajament fizic si mingi pe sus il practica Suedia din totdeauna. Asa ne-au batut pe noi, asa s-au calificat si in faza asta a mondialului. Un fotbal urat. Tineam cu Brazilia daca nu era figurantul ala de Neymar. O echipa extraordinara dar eclipsata din pacate de idolul mass media (implicit a # sub 25 de ani) care se afla intotdeauna in cautare de senzatii. Asa ca hai Croatia nene. *** *** ***a ultimul meci dar urmatorul va fi altfel. Si Anglia e buna la mondialul asta. Si Franta. Sa vedem

Mie imi place mult si faptul ca Suedia e in continuare o echipa de SUEDEZI. Care, desigur, joaca tot fotbalul pe care il pot juca suedezii, pentru ca baietii aia de 1.90 si 90-95 de kile nici n-au cum sa inceapa s-o invarta ca unu' de 1.65 si 60 de kile(si alea cu tot cu cartea de telefoane in brate.) Prin comparatie, la meciul din optimi in care au fost suspendati Lichsteiner si Scharr, elvetienii mai aveau in teren fix 2 (DOI!!!) elvetieni: portarul Sommer si Lang. In rest o puzderie de kosovari si bosniaci, doi africani si un sud-american. Aia era Kosovo 2 nu Elvetia. Ok, Elvetia e la Mondial cu kosovarii ei iar noi am facut 20 de ani de cand n-am mai dat pe-acolo, dar Suedia arata ca se poate. Mai ales cand ai un antrenor care face selectia pe bune nu dupa CV, nume, impresar samd.

magic4ever
magic4ever  •  04 Iulie 2018, 10:38

Anglia nu are echipa sa castige CM...Henderson, Lingard si Sterling sunt maini moarte ,nu joaca absolut nimic...nu inteleg cum joaca Lingard sau Sterling in fata lui Rashford care este mult mai complet decat ei si inscrie mult mai mult...Lingard si Sterling cand ajung in careu se impiedica in minge sau dau avioane prin tribuna...

Vezi toate comentariile (196)
Comentează