INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  IRAN - SPANIA 0-1

Corespondență GSP din Rusia » FOTO + VIDEO Ce spaimă, Spania! Victorie cu emoții pentru iberici în meciul cu Iran, 1-0 » Diego Costa a salvat "Furia Roja"

FOTO: Reuters +20   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 20 iunie 2018 22:10

Pe un stadion dominat de zecile de mii de vuvuzele ale iranienilor, spaniolii au învins la limită pe Iran într-un meci extrem de dificil, 1-0, gol Diego Costa. Reușita lui Ezatolahi a fost anulată de VAR!

  • Theodor Jumătate, jurnalist cu 23 de ani de experiență în presa de sport și șef al departamentului Fotbal Internațional la Gazeta Sporturilor, transmite zilnic pentru cititorii GSP corespondențe din Rusia pe durata Campionatului Mondial.

N-am mai trăit niciodată așa ceva pe un stadion. Speram să nu fi fost nici acum. Cum a început meciul de la Kazan, peste 25.000 de fani iranieni prezenți peste tot în arenă au pornit atacul cu vuvuzele, creând un zgomot infernal, cum a fost întreg Mondialul sud-african din 2010.

Roi de albine

Parcă era un roi de albine care bâzâia continuu. Insuportabil. După zece minute, deja cauți un medicament în rucsac să-ți ia durerea de cap. Îmi vine să-mi închid laptopul și să plec. M-ați crezut? Imposibil! Pasiunea pentru fotbal bate și zecile de mii de goarne.

Un singur șut pe poartă 45 de minute

Iranienii, în roșu, s-au așezat pe două rânduri. Nici n-ar fi putut astfel. Ca echipă mică, dacă te deschizi în fața Spaniei, iei șase! Cu o apărarea hiperaglomerată, reușești deja o performanță. Să nu primești gol până la pauză.

Și să-i forțezi pe iberici, reducând spațiile dintre linii și enervându-i cu agresivitatea defensivă, să șuteze o singură dată pe poartă 45 de minute. Un balon ușor, al lui Silva, direct în brațele portarului. Nu le e frică de valoroșii adversari. Luptă. Sperând în contraatacul miraculos. Tribunele explodează de fiecare dată când balonul e la roșii. Ca la Teheran.

Queiroz, de 7 ani. Hierro, de 7 zile

Deocamdată, spaniolii au mingea. Monopol. Nu-i ajută însă la nimic. Aproape invariabil, sunt prinși cu spatele la poartă în careu. N-au loc să se miște, nu pot finaliza.

New York Times face o observație interesantă: Carlos Queiroz e de peste 7 ani selecționerul Iranului. Fernando Hierro e de 7 zile pe banca Spaniei. Și se simte. Totuși, cât pot rezista jucătorii lusitanului?

Piciorul lui Costa, cu noroc

Numai că, într-o dominare totală a albilor, Ansarifard trage violent, iar De Gea n-are reacție. Când plasa a tremurat, arena era să se prăbușească. Dar e plasa laterală.

Nu înscriu iranienii, marchează spaniolii. În sfârșit. Cu puțin noroc, mingea degajată de Rezaeian lovește piciorul lui Diego Costa și se oprește în poartă. 0-1. Ar trebui să erupă Spania.

Cum? Ce? Gol Ezatolahi! Toți iranienii sunt pe gazon. Grămada fericirii. Dar asistentul are steagul sus. E ofsaid. VAR confirmă. Nu e gol. Finalul e încins. Iran, Iran, Iran!, scandează Kazan Arena. Iar lui Taremi îi lipsesc doar câțiva centimetri ca să egaleze. Peste poartă. Ar fi fost chiar o bombă.

Se aude ultimul fluier. Ce spaimă, Spania!

3 goluri
are Diego Costa în primele două meciuri de la Mondial, fiind al treilea spaniol care reușește asta, după Michel (1990) și Fernando Torres (2006)

70%
la sută a fost posesia Spaniei; Iran, 30%

3 șuturi pe poartă
au avut ibericii; iranienii, zero!

Iran - Spania 0-1
A marcat: Diego Costa '54

Iran: Beiranvand - Ramin, Hosseini, Pouraliganji, Rezaeian - Ebrahimi, Ezatolahi - Ansarifard, Taremi, Amiri - Amzoun
Rezerve: Abedzadeh, Rashid, Torabi, Mohammadi, Shojaei, Khanzadeh, Ghodos, Montazeri, Reza, Jahanbakhsh, Dejagah, Cheshmi
Antrenor: Carlos Queiroz

Spania: De Gea - Carvajal, Pique, Ramos, J. Alba - Busquets - D. Silva, Iniesta, Lucas, Isco - D. Costa
Rezerve: Arrizabalaga, Reina, Nacho, Saul, Koke, M. Rodrigo, Thiago Alcantara, Odriozola, Azpilicueta, Monreal, I. Aspas, Asensio
Antrenor: Fernando Hierro

Arbitru: Andres Cunha (Uruguay)
Stadion: Kazan Arena, Kazan

Clasament Grupa B

1. Spania 4p (2 meciuri)
2. Portugalia 4p (2 meciuri)
3. Iran 3p (2 meciuri)
4. Maroc 0p (2 meciuri)
 
 

Vezi și: Corespondență GSP din Rusia » FOTO + VIDEO Atmosferă superbă înainte de Iran - Spania » Cum s-au distrat fanii celor două echipe

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (44)
maradona5
maradona5  •  21 Iunie 2018, 02:42
Postat de ffdp pe 21 Iunie 2018, 00:12

la el in sat joaca in prima liga ...el este in urma cu 25 de ani ..inca se uite la ilie dumitrescu , prodan

Are antena pe caruta , daca rag magarii de foame ii apar purici pe ecranul alb negru

ffdp
ffdp  •  21 Iunie 2018, 00:12
Postat de adriann_ pe 20 Iunie 2018, 23:53

Lai lai laiiii, dilealaaaaaaaaaaa, uai uai uaiiiii, dilealaaaaaa. :)))))) Vezi ma ca Steaua e in liga a patra, s-au pronuntat toate instantele posibile, numai la CEDO n-a ajuns inca puscariasul (dar aia judeca nerespectari ale drepturilor omului, iar FCSB ar putea fi cel mult *** :))

la el in sat joaca in prima liga ...el este in urma cu 25 de ani ..inca se uite la ilie dumitrescu , prodan

adriann_
adriann_  •  20 Iunie 2018, 23:53
Postat de randomm pe 20 Iunie 2018, 22:51

important este ca discutam despre Steaua la fiecare articol. este pentru prima data in istoria gsp,cand stirile despre dinamo *** au ajuns sub 5% din articole. nici nu mai trebuie sa le pronuntam numele,doar de Steaua discutam si la mondiale. STEAUA BUCURESTI CAMPIOANA LUMII ESTI.

Lai lai laiiii, dilealaaaaaaaaaaa, uai uai uaiiiii, dilealaaaaaa. :)))))) Vezi ma ca Steaua e in liga a patra, s-au pronuntat toate instantele posibile, numai la CEDO n-a ajuns inca puscariasul (dar aia judeca nerespectari ale drepturilor omului, iar FCSB ar putea fi cel mult *** :))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează
Close