INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CROAȚIA - NIGERIA 2-0

VIDEO+FOTO Croația câștigă cu Nigeria, 2-0, și așteaptă derby-ul cu Argentina lui Messi

FOTO: Reuters +9   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 16 iunie 2018 21:56

Croația a învins-o fără emoții pe Nigeria, una dintre cele mai puternice naționale din Africa, scor 2-0, în primul meci de la Campionatul Mondial din Rusia pentru cele două.

Al doilea autogol al turneului, după cel marocan, a deschis drumul croaților spre succes, rutina dovedind lipsa de experiență a ”Super Vulturilor”, care au dăruit și un penalty.

Africanii au pornit prost acest turneu, cu eșecuri pe linie, iar Nigeria a încercat să schimbe trendul continentului. Cea mai tânără echipă prezentă în Rusia a păstrat tricourile cool, în zig-zag, pentru mai târziu, lăsându-și fanii să se mândrească în tribune cu ele. Mult mai experimentați, croații par mai periculoși, cu Perisici și Kramarici amenințându-l, din afara careului, pe adolescentul Uzoho.

Ghinion la fază fixă

"Super Vulturii" se tem de contre, ajung rar la poartă și n-au deloc ocazii. Scot primul corner abia la jumătatea reprizei. Dar cedează la o fază fixă: Etebo deviază "capul" lui Mandžukici, ce s-ar fi scurs clar pe lângă. Al doilea autogol la rând al Nigeriei la CM, după Yobo contra Franței, acum 4 ani, tot în grupe. Record! Trupa lui Dalici a intrat în avantaj la pauză, fără să fi cadrat niciun șut.

Trei puncte simple

Campionii Africii revin mai întreprinzători, au posesia, dar Moses e nesusținut, finalizând în plasa laterală. Rohr n-are cu cine să forțeze și naivitatea defensivei sporește handicapul. Un penalty îi mai lipsea, Troost-Ekong ținându-l pe Mandžukici. Iar Modrici nu e Messi. 2-0 și adio suspans. 

Pentru Croația urmează meciul de pe 21 iunie cu Argentina, în timp ce Nigeria va juca împotriva Islandei.

ECHIPELE DE START:

Croația: Subasici - Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinici - Rakitici, Modrici - Rebici, Krmarici, Perisici - Mandzukici
Rezerve: Livakovici, L. Kalinici, Pjaca, Pivarici, Kovacici, N. Kalinici, Jedvaj, Corluka, Caleta-Car, Brozovici, Bradarici, Badelj

Nigeria: Uzoho, Abdullahi, Balogun, Troost-Ekong, Idowu - Ndidi, Etebo - Moses, Mikel, Iwobi - Ighalo
Rezerve: Akpeyi, Ezenwa, Awaziem, Ebuehi, Elderson, Iheanacho, Musa, Obi, Ogu, Omeruo, Onazi, Simy

 
 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
jaleimensa
jaleimensa  •  17 Iunie 2018, 07:46

Îi dau vacanță lu' Ionel :))

luciann
luciann  •  17 Iunie 2018, 00:00
Postat de xnread pe 16 Iunie 2018, 23:15

Bună seara domnule. V-am taxat reacția cu o apreciere. Parcă denumirea germană Königsberg are o conotație, o rezonanță mai plăcută, mai prusaca.:)

:))) Corect!

observator979
observator979  •  16 Iunie 2018, 23:50
Postat de baruch pe 16 Iunie 2018, 23:31

croatia poate sa ajunga si campioana mondiala cu stilul asta. stiu si fotbal mult, ce-i drept, dar pana-n minutul 60 au facut 17 faulturi. cat 2 echipe intr-un meci intreg.

Statisticile meciului nu arata o Croatie mult peste Nigeria. 2-0 e prea mult fata de cat de stranse sunt statisticile. Norocul croatilor, ca au trecut usor de primul meci, dar urmeaza meciuri mult mai grele pentru ei!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează