INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  SPANIA

Situație incredibilă în grupa B » Spania și Portugalia ar putea fi departajate prin tragere la sorți!

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 iunie 2018 23:17

Spania și Portugalia merg umăr la umăr în grupa B. După remiza din meciul direct, 3-3, ambele formații s-au impus cu 1-0 în confruntările cu Iran, respectiv Maroc. Cele două formații au șanse mari să meargă împreună în optimi, însă câștigătoarea grupei ar putea fi stabilită prin tragere la sorți!

Spania și Portugalia sunt acum la egalitate perfectă, remiză în meci direct și golaveraj identic. Departajarea se face momentan după clasamentul fair play, unde Spania e avantajată pentru că a primit un singur ”galben”, în timp ce ”lusitanii” au fost avertizați de două ori.

Situația s-ar putea complica și mai mult după ultima etapă! Dacă meciurile celor două rivale se vor încheia cu același rezultat, iar diferența din momentul de față de un punct în clasamentul fair play va fi anulată, departajarea se va face prin tragere la sorți!

Criteriile de departajare în caz de egalitate între două sau mai multe echipe:

  1. Punctele;
  2. Golaverajul;
  3. Golurile marcate;
  4. Rezultatul din meciurile directe;
  5. Golaverajul din meciurile directe;
  6. Numărul de goluri marcate în meciurile directe;
  7. Cele mai puține puncte în clasamentul fair play (galben - 1p, roșu din două galbene - 3p, roșu direct - 4p, galben și roșu direct - 5p);
  8. Tragere la sorți.

Doar de două ori s-a mai întâmplat ca ierarhiile din grupe la Campionatul Mondial să fie stabilite prin tragere la sorți. Prima dată în 1970 pentru a stabili câștigătoarea grupei dintre Mexic și URSS și în 1990 pentru a le departaja pe Olanda și Irlanda, locurile 2 și 3. Toate echipele erau deja calificate în faza eliminatorie.

Meciurile din ultima etapă, Portugalia - Iran și Spania - Maroc, vor avea loc pe 25 iunie, de la ora 21:00. Echipele din grupa B se împerechează în optimi cu cele din grupa A, Rusia și Uruguay, deja calificate mai departe.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează