INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ANGLIA

Ce i-a pus Southgate pe jucătorii Angliei să facă după victoria dramatică cu Columbia

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat joi, 05 iulie 2018 12:30

Selecționerul Angliei, Gareth Southgate, i-a pus pe jucători să relateze fiecare cum a trăit loviturile de departajare din confruntarea cu Columbia, în loc să-i trimită la culcare. Aceasta e parte dintr-o tehnică de antrenament psihic folosită de selecționerul Albionului

Trecuseră două ore de la fluierul final al meciului cu Columbia (1-1, 4-3 la penalty-uri), luni seară, când englezii au părăsit stadionul lui Spartak din Moscova. Și alte patru până au ajuns la baza de pregătire din St. Petersburg.

Dar în loc să-i trimită în camerele lor, la culcare, selecționerul Gareth Southgate le-a cerut să mai rămână împreună pentru a rememora loviturile de departajare pe care tocmai le câștigaseră cu 4-3.

Fiecare jucător a istorisit cum a trăit acea perioadă intensă, în care calificarea a depins de un fir de păr. Iar toate poveștile au fost aplaudate și acompaniate cu urale de grup. Selecționerul a dorit astfel ca toată lumea să fie conștientă de performanța realizată, aceasta reprezentând una dintre tehnicile de pregătire psihică la care apelează periodic, funcție de situație.

Cu mai multe luni înaintea Mondialului, fostul internațional i-a dus într-o bază militară. Acolo, Dele Alli, Pickford, Harry Kane și ceilalți au trebuit să se antreneze precum trupele specile SAS, astfel că au înotat chiar și în mocirlă!

"Faceți-o pentru ABBA!"

Dacă tot n-au echipă la Mondialul din Rusia, scoțienii s-au orientat spre adversarii Angliei, marea rivală. După ce au încurajat Columbia, fără succes, mai nou au trecut de partea Suediei.

"Come on Suedia! Poți s-o faci pentru Scoția, pentru Henrick Larsson și pentru ABBA", a fost mesajul unui fan Celtic pe Twitter. Iar un altul a scris: "Wow, iubesc Suedia! Chifteluțele lor sunt mâncarea mea favorită. Iar Ikea e cea mai tare. Stockholm e orașul meu favorit. Hai, Suedia! Scoția te susține!"

Vezi și: Detaliu inedit! Unde și-a notat Jordan Pickford cum bat columbienii loviturile de la 11 metri

PROGRAMUL SFERTURILOR DE FINALĂ

calendar06.07
calendar17:00 Uruguay - Franța
calendar21:00 Brazilia - Belgia

calendar07.07
calendar17:00 Suedia - Anglia
calendar 21:00 Rusia - Croația

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează