INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ANGLIA - TUNISIA 2-1

Harry Kane: "Vreau să fiu la nivelul lui Ronaldo și Messi" » Absență importantă pentru englezi în următorul meci

FOTO: Harry Kane
FOTO: Harry Kane

Articol de - Publicat miercuri, 20 iunie 2018 12:49

Atacantul Harry Kane, autorul ”dublei” din debutul victorios al Angliei contra Tunisiei, 2-1, și-a luat în serios rolul de lider. ”Țin să-mi dovedesc ceea ce pot la un turneu major și nu-mi pun limite”.

Harry Kane a aprins visurile Angliei de a face un Mondial memorabil în Rusia. Și-a tras echipa după el ca un adevărat căpitan și lider al vestiarului, fiind esențial pentru startul triumfător cu Tunisia, cu primele sale două goluri la CM. "Trebuie să le demonstrez criticilor că au greșit în privința carierei mele, vreau să-mi dovedesc ceea ce pot la un turneu major. Nu-mi pun deloc limite și încerc să ating nivelul lui Ronaldo și al lui Messi", a mărturisit atacantul lui Tottenham, deținătorul celei mai bune medii de goluri pe meci la naționala Albionului. 

"Să performez în momentele capitale"

Kane speră să șteargă amintirea urâtă de-acum doi ani: "Euro a fost decepționant pentru mine, pentru toți și marea provocare este să îndrept lucrurile și să ajung printre cei mai buni din lume. Iar pentru asta am nevoie să performez în momentele capitale. Am multă determinare și încredere că pot realiza acest pas către top". Și colegii îi laudă atitudinea și implicarea.

"E impresionant prin caracter și personalitate. Mereu vine primul și pleacă ultimul de la antrenamente. Are grijă de el, nu consumă alcool și se preocupă de colegi. Ne ajută, ne ridică moralul în teren și-n afara lui. E o voce autoritară în vestiar", asigură Trippier, coechipierul de la Spurs. 

15 goluri în 25 de meciuri are Harry Kane la "naționala" Angliei. Doar Danny Welbeck îl depășește din lotul aflat în Rusia, cu 16 reușite. Însă în 39 de selecții

Dele Alli ratează Panama

Southgate l-a pierdut pentru următorul meci din grupă, contra Panama, pe Dele Alli. Mijlocașul lui Tottenham s-a accidentat în prima repriză cu Tunisia și a tras de el până în minutul 80, cerând schimbarea pentru a nu-și agrava întinderea ușoară la coapsă. După RMN-ul făcut la St. Petersburg, a aflat că va lipsi trei zile de la antrenamente. Va fi înlocuit pe Ruben Loftus-Cheek în echipa de start a Angliei duminică, la Nijni Novgorod. Mai rău e însă pentru Mouez Hassen. Portarul tunisian, accidentat la umăr, a terminat deja acest Mondial.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează