INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  EGIPT - URUGUAY 0-1

CORESPONDENȚĂ DIN RUSIA // VIDEO Eroul Uruguayului explică reușita din meciul cu Egipt: "Să vezi 4 coechipieri care sar îți dă o dorință să faci la fel" » Ce zice Suarez după ratările incredibile

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 16 iunie 2018 09:43

Uruguay s-a impus cu greu în meciul Egipt, 1-0, în duelul din Grupa A a Campionatului Mondial 2018.

Jose Maria Giménez, stoperul salvator, a spus la zona mixtă: ”Să vezi patru coechipieri care sar pentru minge îți dă o dorință extraordinară să faci același lucru”.

Aproape două ore trecuseră de când meciul se încheiase. De-abia atunci au ieșit uruguayenii de la vestiare, trecând prin zona mixtă, plină de jurnaliști sud-americani. Două subiecte au fost discutate mai mult: golul lui Josema Giménez, care i-a salvat pe celești în minutul 90, și ratările exasperante ale lui Suárez.

Stoperul lui Atletico a apărut printre ultimii, toate microfoanele și telefoanele înconjurându-l. "Să vezi patru coechipieri care sar pentru minge îți dă o dorință extraordinară să faci același lucru. Cred că nu am înscris cu capul, ci cu sufletul. Sufletul întregii noastre echipe", a spus Gimenez.

"Drumuri infinite spre gol"

O reușită pe care selecționerul Tabárez o comparase la conferința de presă cu cea a lui Godín, la 1-0 împotriva Italiei, la Mondialul precedent: "Au sărit mai sus decât adversarii, ceea ce demonstrează capacitate și antrenament. Adevărul este că am căutat permanent golul. Nu am putut marca din ocazii mai bune, dar acesta e fotbalul, cu drumurile sale infinite către gol". 

"Eu sunt primul care mă critic"

Cât despre Luis Suárez, nimeni nu-și explică. Nici măcar el. A ratat 4 ocazii mari. Pe toate. "Nu știu ce s-a întâmplat, dar eu sunt primul care mă critic atunci când nu sunt mulțumit de jocul meu", afirmă atacantul Barcelonei.

"Uneori, poarta e prea mică"

Tabárez i-a luat apărarea: "Am văzut mulți jucători mari, ca Messi sau Maradona, care nu-și ating potențialul maxim în timpul unui meci. Nu e un păcat". De cele mai multe ori, "toate mingile lui se opresc în plasă". Totuși, mai sunt și zile "când poarta pare prea mică. Însă nu vreau să-i critic pe jucătorii care au adus glorie Uruguayului". 

"La un moment dat, te întrebi dacă mingea o să mai intre în poartă, după ce a refuzat plasa de atâtea ori. Acesta e fotbalul"
Edinson Cavani, atacant Uruguay

"Suarez nu a făcut meciul său obișnuit, însă atacanții mai trec prin astfel de momente"
Óscar Tabárez, selecționer Uruguay

"Mo Salah a fost mai bun decât Luis Suárez la acest meci" Gary Lineker, fost mare atacant englez. Egipteanul n-a jucat deloc.

4 șuturia tras Luis Suárez la poartă împotriva Egiptului, dar numai unul cadrat

99 de selecțiiare Suárez la naționala Uruguayului, pentru care a marcat 51 de goluri

I-a cerut tricoul lui Salah pentru copiii lui

După ce s-a încheiat partida, Cavani l-a căutat pe Salah, îmbrățișându-l și făcând schimb de tricouri cu el, chiar dacă egipteanul lui Liverpool nici nu a jucat. "I-am cerut tricoul pentru fiii mei, care îl consideră un star", a dezvăluit la zona mixtă atacantul cu 42 de goluri în 102 selecții la naționala Uruguayului.

Keown a comentat pentru BBC

La masa presei, a stat și Martin Keown (foto dreapta), fostul fundaș central al lui Arsenal, aflat la Mondial pentru a comenta meciurile la BBC, având și o rubrică în cotidianul Daily Mail. "Când ai venit la mine, credeam că vrei să-mi ceri să facem un interviu", mi-a spus Keown râzând la Centrul de Presă. "Vrei?", l-am întrebat pe același ton. A zâmbit: "Nu, acum eu realizez interviurile".

CLASAMENT GRUPA A
1. Rusia 3 puncte
2. Uruguay 3 puncte
3. Egipt 0 puncte
4. Arabia Saudită 0 punte

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează