INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CFR - JABLONEC

Video Dan Petrescu l-a „înţepat” iar pe Marius Şumudică: „Nu am fost aici de la început. Ar fi contat asta”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 decembrie 2021 19:09 / Actualizat miercuri, 08 decembrie 2021 19:41

Dan Petrescu (53 de ani), antrenorul celor de la CFR Cluj, a susținut o conferință de presă înaintea meciului cu Jablonec din Conference League, programat mâine seară. „Bursucul” a dezvăluit motivele pentru care echipa sa a avut un parcurs slab în acest sezon competițional european.

Înaintea ultimei etape din Conference League, CFR este pe ultima poziție a grupei, cu un singur punct și fără șanse la calificare, iar Dan Petrescu este de părere că principala cauză este faptul că nu a fost de la început pe banca ardelenilor. Cel vizat de „înţepătură” este Marius Şumudică, antrenorul cu care ardelenii au început sezonul.

Dan Petrescu, discurs dur despre situația fotbalului românesc: „V-am zis atunci când ne-am retras că o să ne regretați”
ROMÂNIA
Dan Petrescu, discurs dur despre situația fotbalului românesc: „V-am zis atunci când ne-am retras că o să ne regretați”

„Cred că cel mai mult în acest an a contat faptul că nu am început eu. Nu vreau să acuz pe nimeni de nimic, dar una e să încep eu de la 0, să iau eu jucătorii pe care îi vreau. În ultimii trei ani, Dan Petrescu a făcut toate transferurile. Am luat jucătorii pe care i-am vrut, a patra oară nu am mai fost eu. 

Când am venit, eu a trebuit să fac ceva foarte rapid şi a trebuit să imprim un alt stil de joc cu care unii dintre jucători nu erau obişnuiţi. Faptul că nu am fost de la început a contat foarte mult. Sigur a contat faptul că nu am început eu pregătirea cu această echipă”, a declarat Dan Petrescu la conferința de presă.

Dan Petrescu: „Nu mă aşteptam ca în Conference League să fim doar cu un punct după cinci meciuri”

Tehnicianul campioanei a vorbit și despre confruntarea cu Jablonec, una în care ardelenii vor încerca să câștige primul meci din această grupă.

„Orice meci de fotbal este important, indiferent cu cine îl joci. Dacă vorbim de Europa, normal că este un meci special. Aşteptările erau mari, şi ale mele, şi ale lor, şi ale suporterilor, ne aşteptam să vedem mai multe. În campionat este o surpriză plăcută tot ce se întâmplă. 

Nu mă aşteptam nici în cele mai frumoase vise că echipa asta, după 18 meciuri, să aibă 16 victorii. În acelaşi timp, nu mă aşteptam ca în Conference League să fim doar cu un punct după cinci meciuri. Realitatea e asta, putem găsi o mie de scuze, dar scuzele nu le acceptă nimeni. 

Toţi ştim ce s-a întâmplat aici la club, nu a fost o stabilitate şi acest lucru s-a văzut în Europa. Dar în campionat nu s-a simţit acest lucru. Cred că este de învăţat din ceea ce s-a întâmplat anul acesta pentru viitor. Dar nivelul din Cehia, Danemarca sau Olanda este mult peste nivelul nostru şi atunci când întâlnim cu o echipă mai puternică decât în campionat suferim. 

Aceasta este realitatea fotbalului românesc la ora asta. Jucătorii dau tot în competiţiile europene. Voi băga cea mai bună echipă, vom încerca să câştigăm meciul, să respectăm competiţia şi să respectăm clubul şi fanii noştri. 

Dacă Jablonec va câştiga are şanse la locul doi, egalul cred că nu le ajunge. Trebuie să vină aici să rişte să câştige. Vor veni cu un moral ridicat după un meci câştigat în 8 oameni în campionat”, a mai spus Petrescu.

Video Dan Petrescu, declarații înaintea partidei cu Jablonec: „Am jucat cu echipe din campionate mai puternice decât cel românesc. Jablonec a câștigat în 8 oameni ultima partidă”

Citește alte știri despre fotbalul internațional:

Ei sunt primii! „Actualul Ajax este peste cel din 2019” » Cum a ales Contra jucătorul meciului la Amsterdam

Lewandowski retractează: „Altceva am vrut să spun despre Messi”

Playtech: Anunțul momentului pentru pensionarii care primesc pensia pe card. Ce se întâmplă cu talonul mov


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează