INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CFR CLUJ - ȘAHTIOR SOLIGORSK 1-0

Dan Petrescu, cu moralul la pământ în ciuda calificării în play-off: „E o victorie tragică pentru CFR”

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj // foto: Imago Images
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 11 august 2022 22:43 / Actualizat joi, 11 august 2022 23:26

Dan Petrescu (54 de ani), antrenorul lui CFR Cluj, spune că victoria cu Șahtior Soligorsk, 1-0, care i-a calificat pe „vișinii” în play-off-ul Conference League, este un succes venit „cu amărăciune”, întrucât Gabriel Debeljuh a suferit o accidentare gravă

  • CFR Cluj o va întâlni în play-off pe Maribor, campioana Sloveniei, care a pierdut „dubla” cu HJK Helsinki din turul 3 preliminar al Europa League, 0-3 la general.
Putem avea 3 echipe în grupe! Adversari accesibili pentru CFR Cluj, FCSB și Craiova în play-off-ul Conference League
PLAY-OFF
Putem avea 3 echipe în grupe! Adversari accesibili pentru CFR Cluj, FCSB și Craiova în play-off-ul Conference League

CFR Cluj s-a calificat în ultimul tur preliminar până în grupele Conference League, dar l-a pierdut pentru o perioadă îndelungată pe Gabriel Debeljuh, suspect de ruptură de ligamente la genunchi. Ca atare, Dan Petrescu spune că victoria din această seară este una amară.

Dan Petrescu, după CFR Cluj - Șahtior Soligorsk: „Debeljuh va sta cel puțin 6 luni”

„Orice victorie din acest sezon a fost tragică, cu evenimente, roșii, dar astăzi a fost cel mai rău posibil. Victoria a venit cu amărăciune, ținând cont că Debeljuh va lipsi cel puțin 6 luni. Să n-ai golgeterul, accidentat... nici ceilalți atacanți nu prea sunt la antrenamente. Ne va fi foarte greu.

Debeljuh e un jucător foarte important pentru noi. Nimeni nu este de neînlocuit, dar în momentul ăsta e greu să găsim un jucător ca Debeljuh pe care să-l luăm liber de contract. Este o pierdere foarte mare.

Debeljuh s-a accidentat la genunchi. Nu e bine deloc, are probleme la ligamentele încrucișate. Mi s-a spus acum, după meci. Va sta cel puțin 6 luni”, a precizat Petrescu.

Dan Petrescu: „Nu vreau să plec de la CFR Cluj, nu voi accepta nicio ofertă”

„Victoria este mare pentru echipă, pentru club. Și financiar, și moral. Avem 3-4 meciuri la rând fără eșec, începe să fie cum trebuie la CFR.

Am jucat 11 meciuri într-o lună. Unde s-a mai întâmplat pe planeta asta? Normal că nu mai am voce. Avem mai multe meciuri decât Craiova, FCSB și Sepsi, am jucat un tur în plus. Dar asta este realitatea. Dacă ajungem în grupe, zic că ne-am făcut datoria. Obiectivul era să ajungem în grupe, nu contează care.

Sunt convins că vom avea meciuri foarte grele. Voiam să am toți jucătorii la dispoziție, dar Dugandzic a plecat, Debeljuh s-a accidentat. A venit Malele, dar nu e pregătit să joace decât maximum o repriză. Dacă ar putea să intre Buș și Birligea...”, a adăugat „Bursucul”. 

Potențialul lui Yeboah este fantastic, ați văzut cum a jucat împotriva unei campioane. Și Petrila a jucat excelent. L-am ales în locul lui Roger, l-am simțit mai în formă. Îi lipsește golul, în rest a jucat foarte bine.

Prețul pentru Deac? 10 milioane. Dacă se cer 7-8 milioane pe alți jucători, eu aș cere 10 pentru Deac. Asta dacă aș fi patron, dar nu sunt. Nu l-aș lăsa să plece niciodată, avem o relație excelentă, cred că nici el nu și-ar dori să plece.

Mai am 2 ani contract. Nu voi pleca indiferent ce va fi, decât dacă clubul decide că nu mai sunt capabil. Nu vreau să plec, nu voi accepta nicio ofertă. Dacă voi fi dat afară, nu am ce să fac. Dacă pierzi un meci, nu se știe, dar eu nu voi pleca decât dacă voi fi dat afară. Vreau să duc contractul la capăt, sper să reușesc.

- Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Nicolae Dică, cu zâmbetul până la urechi după calificarea în play-off-ul Conference League: „M-am luminat când am văzut! Trăiri incontrolabile!”

Eroul lui FCSB, fermecat de galerie: „N-am mai întâlnit așa ceva!” + promisiunea uriașă pe care le-a făcut-o fanilor

Mirel Rădoi l-a lăsat fără cuvinte pe nașul Gigi Becali: „Sunt de 20 de ani în fotbal, dar abia acum îmi dau seama!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
tororosso
tororosso  •  12 August 2022, 16:32
Postat de vasileroaita pe 11 August 2022, 23:26

Felicitări, Dan Petrescu! Numai tu vei întra în grupe!

...echipa NU !

tororosso
tororosso  •  12 August 2022, 16:30
Postat de raul1985 pe 12 August 2022, 01:09

Toate meciurile echipelor lui SuperDan sunt tragice. Jocul lor afecteaza grav ochii telespectatorilor. Ai 2-3 jucatori pe post Bursucule, asa ca nu mai plange ca o..... CFR ajunge incet incet cea mai antipatica echipa din Romania cu larga contributie a plangaciosului de Danutz.

...te citez ” CFR ajunge incet incet cea mai antipatica echipa din Romania „ A ajuns deja frate cea mai hulită echipă și nu numai datorită Bursucului cât a păpușarilor Dânca & Co.

inshallah
inshallah  •  12 August 2022, 15:27
Postat de vasileroaita pe 11 August 2022, 23:26

Felicitări, Dan Petrescu! Numai tu vei întra în grupe!

corect, doar el. cfr, nu

Vezi toate comentariile (15)
Comentează