INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  RANDERS - CFR CLUJ 2-1

Dan Petrescu își arată colții după eliminarea din Conference League: „În ultimii 5 ani doar CFR a făcut ceva. Cluburile 0, naționala nimic!”

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj +6   FOTO
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 noiembrie 2021 08:03 / Actualizat vineri, 26 noiembrie 2021 08:22

Dan Petrescu (53 de ani), antrenorul lui CFR Cluj, a admis după eșecul cu Randers, scor 1-2, că danezii meritau victoria. Eșecul din Danemarca a eliminat-o matematic pe campioana României din Europa Conference League. 

După meci, „Bursucul” a declarat că victoria celor de la Randers a fost meritată, dar că „am fi putut scoate mai mult cu puțin noroc”. Dan Petrescu a ținut să le transmită un mesaj criticilor, anume că „în ultimii 5 ani, singura echipă din România care a făcut ceva a fost CFR”.

Cristi Balaj, tranșant după un nou meci rușinos al CFR-ului în Europa: „Nu meritam să câștigăm. Vom face schimbări în viitorul apropiat”
RANDERS - CFR CLUJ 2-1
Cristi Balaj, tranșant după un nou meci rușinos al CFR-ului în Europa: „Nu meritam să câștigăm. Vom face schimbări în viitorul apropiat”

Dan Petrescu, după Randers - CFR Cluj: „Un egal ar fi fost bun doar pentru moral”

„E clar că gazdele au meritat victoria. Dacă nu luam acel gol imediat după 1-1, erau speranțe să câștigăm pe final. Prima repriză au dominat-o ei, dar a doua a fost mai echilibrată. E foarte ciudat, pentru că în a doua au dat două goluri, iar în prima nu au marcat. Pe final cred că mai meritam și noi un gol, am avut niște ocazii importante, la fel ca la 0-0. 

E clar că cei de la Randers au foarte mulți jucători de atac foarte buni, de asta sunt pe locul 3 în Danemarca. Cu puțin noroc, puteam scoate mai mult. Un egal ar fi fost bun pentru moral, nu pentru calificare”, a spus antrenorul vișiniilor la conferința de presă. 

„Introducerea lui Susic, inspirată” 

Întrebat de schimbările făcute în ultima parte a meciului, cu Susic și Alibec intrând pe teren în minutul 72, la 1-0 pentru Randers, Petrescu a explicat: 

„Alibec a făcut foarte puține antrenamente, m-am gândit că Susic poate veni cu ceva în atac pentru că e mai ofensiv decât Cristi Manea. La prima atingere, a dat pasă de gol, deci a fost o schimbare inspirată. Când am egalat speram că vom câștiga, așa am simțit, dar acea lovitură liberă a schimbat meciul. Și la 2-1 am avut o reacție bună, am avut niște ocazii”.

Despre lovitura liberă prin care gazdele au obținut victoria, „Bursucul” a spus că „era distanța mare, cred că 35 de metri, nu poți sta cu prea mulți oameni în zid. Acolo au decis jucătorii. Nu credeam că putem lua gol de la asemenea distanță, dar a bătut excelent, mingea a luat și iarba. Trebuie să revăd golul, nu s-a văzut bine de pe bancă”. 

Dan Petrescu: „În ultimii 5 ani doar CFR Cluj a ținut steagul sus”

La final, Dan Petrescu a ținut să amintească de parcursurile bune pe care CFR Cluj le-a avut în competițiile europene în sezoanele precedente, trimițând săgeți către rivalele din Liga 1 și prima reprezentativă: 

„Știu că acum vor fi multe critici, dar să nu uităm că în ultimii 5 ani singura echipă din România care a făcut ceva a fost CFR. Naționala nu a făcut nimic, echipele de club 0, singura care a ținut steagul sus a fost CFR. Asta e realitatea, anul ăsta nu a fost prea bun în Europa, trebuie să gândim o strategie învingătoare pentru sezoanele următoare”.

Citește mai multe știri despre Randers - CFR Cluj: 

CFR Cluj este ELIMINATĂ din Europa! Prestație rușinoasă în Conference League

„Săgeți” către Dan Petrescu după eșecul din Conference: „Nu mai sunt la modă antrenorii defensivi”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (45)
dodo001
dodo001  •  27 Noiembrie 2021, 08:36

A fost un an dezamagitor in Europa, dar dupa fiecare an de acest fel, au urmat ani buni, cand CFR s-a regrupat, a vazut unde ii sunt deficientele. Sunt sigur ca anul viitor va fi altceva, jucatorii vor fi motivati sa dea ce nu au reusit in acest sezon european.

spinoza
spinoza  •  27 Noiembrie 2021, 04:14

Sa-i facem statuie lui Petrescu!

talpaiadului
talpaiadului  •  26 Noiembrie 2021, 17:11

Are dreptate Dan Petrescu, in ultimii 5 ani, CFR a fost echipa care a mai miscat ceva in Europa, numai detractorii pot nega aceasta evidenta. Asa cum atunci cand FCSB obtinea calificari in cupele europene si ne scotea din amorteala campionatului intern, meritand respectul si nu injuriturile celorlalti, asa si acum CFR merita sa-i fie recunoscute meritele. Da, anul acesta a fost unul dezamagitor pentru CFR, motivele sunt multiple si tin in primul rand de Nelutu Varga, dar chiar si asa a facut mai mult decat oricare echipa din Romania, asa ca noi, cei care nu suntem suporteri ai CFR-ului, ar fi bine sa facem ciocul mic si sa nu fim penibili.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează