INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ORGANIZARE

100 de milioane de euro pentru stadioanele CE 2012

Articol de GSP - Publicat joi, 07 februarie 2008 00:00

Autoritatile de la Varsovia au intrat in alerta dupa ce UEFA a amenintat ca ar putea schimba gazdele turneului final al Euro 2012, pe care Polonia il va organiza alaturi de Ucraina, din cauza problemelor de infrastructura.Cum cele mai mari intirzieri privesc stadioanele, premierul polonez Donald Tusk a decis ca guvernul sa acorde urgent un ajutor de 100 de milioane de euro pentru 3 arene. Vizate sint cele din orasele Gdansk, Poznan si Wroclaw. Nu se stie insa cit va costa si noul stadion din Varsovia, proiect finantat numai din bani publici. Totodata, ministrul polonez al Sporturilor, Miroslaw Drzewiecki, a comunicat ca, pina la finele lui februarie, Polonia va transmite la UEFA lista cu hotelurile si bazele de pregatire care vor putea gazdui “nationalele” prezente la competitia din 2012. Co-organizatorii ucraineni se confrunta cu probleme asemanatoare. Ultima hotarire: noua arena din Lvov, cu un cost de 85 de milioane de euro, va fi ridicata de o societate austriaca.

Playtech: ȘOC! Arma care poate distruge Rusia într-o singură zi. Este cea mai mare teamă a lui Putin în război


Comentarii (3)
 •  07 Februarie 2008, 19:21

Perfect dreptate ai. Bai 100 Milioane de Euro !!! Cu asta nu construiesti nici macar Noul Lia Manoliu ... Tare prosti sintem, si aveam si ocazia sa ne apropriam de vest, de a dezvolta turismul, si de a beneficia de aceasta competitie pe mai multi anii ... Poate faceam si o autostrada Pitesti - Timisoara sau Craiova - Ungaria. Si ne puneam in relatii bune cu vecini nostri din Vest. De la Bulgari n-avem ce cistiga, dar de la Unguri, Austriaci samd da.

 •  07 Februarie 2008, 19:16

ai ciu-ciu...bai jiji...nu ai nimic, ai numai galonie mare, mai mare decat in Polonia

 •  07 Februarie 2008, 18:45

Incredibil ! Noi avem deja 3 stadione in constructie si polonezii unul singur iar vecinii nostrii 2, iar noi nu am fost in stare nici macar sa candidam. Nici la restul infrastructurii cele 2 tari nu stau mai bine. Ucraina n0are autostrazi iar Polonia doar 80km, care sunt de fapt de drum express. Apoi hoteluri avem cu caru, de 4 si 5 stele. Baze de pregatire n-avem decat 2, ambele in jurul Bucurestiului dar nu e nici o problema ptr. ca ucrainienii au si ei tot 2 iar polonezii nici una. Nu inteleg de ce n0am candidat si noi cand puteam alaturi de Ungaria, si fiind tara mai mare noi am fi avut finala. Tare prosti sunt guvernatorii de la noi. Daca investeaua un miliard de euro scoteau cel putin 1,5mld. din turism si mai ramaneau si cu stadionele, bazele, aeroporturile...etc. modernizate.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează