INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ANALIZĂ

Posesia, cheia succesului la Euro 2008!

Articol de GSP - Publicat joi, 25 septembrie 2008 00:00

Cele mai bune echipe de la Campionatul European 2008, inclusiv campioana Spania, au reuşit să menţină o posesie foarte bună şi să lanseze numeroase contraatacuri, conform Uefa.

Analizînd tendinţele din fotbalul actual, UEFA a prezentat analiză tehnică a Campionatului European, antrenorilor şi directorilor tehnici din cele 53 de federaţii din fotbalul european, într-o conferinţă care a durat trei zile, la trei luni după turneul final din Austria şi Elveţia.

“Progresul posesiei în fotbal a fost cîştigator.Totul stă în posesie şi în ritmul de joc.Spania, alături de alte cîteva echipe, a reuşit să joace în acest fel.” a declarat directorul tehnic al Uefa, Andy Roxburgh.

Contraatacul a devenit de asemenea mai important, conform raportului Uefa, Euro 2008 fiind un turneu în care contraatacul a avut un rol decisiv.Mai mult de 40% din goluri fiind înscrise în urma unor acţiuni rapide.

Surprinzător, la acest turneu s-a marcat un singur gol direct din lovitură libera.”În Champions League, media golurilor înscrise din lovitură libera este cu 50% mai mare”, a declarat Roxburgh.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează