INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ADVERSARI EURO 2008 / OLANDA

Van Basten la Ajax, asta ne convine?

Articol de - Publicat luni, 25 februarie 2008 00:00

Numirea selecţionerului olandez la cîrma lui Ajax i-ar putea afecta planurile lui Piţurcă pentru turneul final

Chiar dacă o va prelua pe Ajax în iulie, după ce "tricolorii" vor fi jucat cu Olanda la Euro 2008, revenirea lui Marco van Basten la clubul din Amsterdam naşte destule întrebări.

De pildă, în ce mod ar putea influenţa acest aspect selecţia la "naţională" în vederea turneului final din Elveţia şi Austria? Un exemplu. Nouă ne-ar fi prins bine dacă Van Basten rămînea "la cuţite" cu Clarence Seedorf. În meciul direct, de la Berna, ar fi însemnat un adversar de temut mai puţin pe teren. Numai că, sfătuit şi de mentorul său, Johan Cruyff, selecţionerul olandez a făcut pace cu mijlocaşul Milanului pentru că-l vrea din stagiunea viitoare la Ajax.

Nu trebuie să-l uităm nici pe George Ogăraru. N-ar fi exclus ca Van Basten să-i ceară actualului antrenor al "lăncierilor", Adrie Koster, să-l uite pe "tricolor" pe bancă pînă la sfîrşitul sezonului şi astfel să-i strice lui Piţurcă socotelile înaintea Euro. La o asemenea manevră a apelat şi în preliminariile Mondialului 2006, cînd "victima" a fost Bogdan Lobonţ.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează