INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FRANȚA

Deschamps nu va conta pe Benzema nici la următoarele partide ale Franţei: 'Este pentru binele echipei!'

Benzema, foto: reuters
Benzema, foto: reuters

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat vineri, 30 septembrie 2016 10:25

Lăsat acasă înaintea Campionatului European din 2016, Karim Benzema nu a fost convocat la naţionala Franţei nici pentru partidele cu Bulgaria şi Olanda, de pe 7, respectiv 10 octombrie, din preliminariile pentru Campionatul Mondial.

Într-o conferinţă de presă, selecţionerul Didier Deschamps a explicat de ce a ales să nu se bazeze nici de această dată pe atacantul lui Real Madrid.

"Iau decizii pe care le consider bune pentru echipă, indiferent de numele jucătorului. Altceva nu mă interesează. E important că sunt aici cei 23 de jucători pregătiţi pentru două întâlniri foarte dificile", a spus selecţionerul francez, conform AS.

Benzema a fost exclus la sfârşitul anului trecut de Federaţia Franceză de Fotbal din naţională, după ce a fost acuzat de complicitate la şantaj într-un scandal sexual în care este implicat si colegul său de la naţională, Mathieu Valbuena.

De curând, publicaţia France Football a titrat "Daţi-i încă o şansă lui Benzema!", adăugând şi un sondaj în care fanii au fost complet împărţiţi: 50% pentru, 50% împotriva.

Ultimul meci pentru Karim Benzema în tricoul naţionalei cocoşului galic a avut loc în octombrie 2015, într-o partidă amicală contra Armeniei. De atunci, acesta a ratat toate partidele, inclusiv pe cele de la EURO.

81de prezenţe are acesta în tricoul Franţei, reuşind 27 de goluri

După egalul cu Belarus obţinut în primul meci din grupa A, naţionala lui Deschamps va evolua pe teren propriu, contra Bulgariei, pe 7 septembrie, urmând ca 3 zile mai târziu să meargă la Amsterdam, pentru duelul cu Olanda.

Lotul convocat pentru cele două partide:

  • Portari: Alphonse Areola (PSG), Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Crystal Palace);
  • Fundaşi: Lucas Digne (Barcelona), Laurent Koscielny (Arsenal), Layvin Kurzawa (PSG), Aymeric Laporte (Athletic Bilbao), Jeremy Mathieu (Barcelona), Bacary Sagna (Manchester City), Djibril Sidibe (AS Monaco), Raphael Varane (Real Madrid)
  • Mijlocaşi: Yohan Cabaye (Crystal Palace), N'Golo Kante (Chelsea), Blaise Matuidi (PSG), Dimitri Payet (West Ham United), Paul Pogba (Manchester United), Moussa Sissoko (Tottenham)
  • Atacanţi: Kingsley Coman (Bayern Munchen), Nabil Fekir (Lyon), Kevin Gameiro (Atletico Madrid), Andre Pierre Gignac (Tigres), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Anthony Martial (Manchester United).

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează