INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  UNGARIA

Corespondență de la Budapesta Trupe în alertă! Un partizan ISIS a fost arestat! Voia să detoneze o bombă pe Puskas Arena!

Trupe în alertă! Un partizan ISIS a fost arestat! Voia să detoneze o bombă pe Puskas Arena!
(foto: Theodor Jumătate/GSP)
Trupe în alertă! Un partizan ISIS a fost arestat! Voia să detoneze o bombă pe Puskas Arena! (foto: Theodor Jumătate/GSP)

Articol de - Publicat miercuri, 16 iunie 2021 10:02 / Actualizat miercuri, 16 iunie 2021 10:14

Toate meciurile de la Budapesta sunt considerate de risc maxim, după ce un ungur partizan ISIS a fost arestat. Plănuia să fabrice și să detoneze o bombă pe ”Puskás Aréna” în timpul Euro.

Mii de polițiști au patrulat prin Budapesta marți, în ziua meciului Ungariei cu Portugalia. Nu au fost incidente, dar trupele speciale rămân în alertă. La fel, serviciile antitero. Încă trei partide se joacă la Euro pe "Puskás Aréna" și tot ce se întâmplă în oraș e urmărit, analizat cu maximă atenție.

Un partizan ISIS a fost arestat! Voia să detoneze o bombă pe Puskas Arena!

"Nimeni nu uită episodul petrecut la începutul lunii", îmi spune un jurnalist maghiar, referindu-se la arestarea, chiar pe 1 iunie, a lui ​Kende V. Un student la Universitatea de Economie din capitală, în vârstă de 21 de ani, fiul unui avocat important din Kecskemét, oraș situat la 92 de kilometri sud de Budapesta.

Un tânăr ungur radicalizat, descris de colegi drept "un băiat liniștit, ce nu putea răni nicio muscă", dar care se declarase soldat al Statului Islamic. Pentru monstruoasa organizație teroristă își schimbase și numele. Hüsseyin Ziyad V. 

S-au găsit dovezi, multiple legături online cu ISIS, mai ales pe rețelele de socializare. Și s-a descoperit că acesta punea la cale un atentat major în această perioadă, presa locală dezvăluind că principala țintă ar fi fost chiar "Puskás Aréna", la turneul final.

Cuie transformate în proiectile

János Hajdu, fost director de securitate al Fidesz, partidul de extremă dreaptă aflat la guvernare de 11 ani, asigurând și protecția premierului Viktor Orbán, este din 2010 șeful brigăzii antitero maghiare (TEK). 

Trupe în alertă! Un partizan ISIS a fost arestat! Voia să detoneze o bombă pe Puskas Arena!
Trupe în alertă! Un partizan ISIS a fost arestat! Voia să detoneze o bombă pe Puskas Arena! (foto: Theodor Jumătate/GSP)

El a decriptat secretul partizanului ISIS, un kamikaze, un terorist sinucigaș. "Kende V. plănuia să fabrice o bombă artizanală, pe care urma să o detoneze la un eveniment major în viitorul imediat", a declarat liderul TEK.

Era vorba de o țeavă plină de cuie, care s-ar fi transformat în sute de proiectile letale în momentul exploziei. Și jihadistul își procurase deja tot ce avea nevoie pentru a face acea bombă. 

Nu era unicul plan: o altă variantă era să intre cu mașina în mulțime.

Kende V. a fost reținut de trupele TEK și trimis după gratii, în așteptarea procesului.

Fanii Ungariei, show pirotehnic la Budapesta înaintea partidei cu Portugalia

Citește și alte articole despre EURO 2020:

Pogba l-a imitat pe Cristiano Ronaldo! Ce l-a deranjat pe francez la conferința de presă

Ronaldo, seară magică la Euro 2020! 3 premiere ABSOLUTE bifate de Cristiano

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (9)
buleicanu
buleicanu  •  16 Iunie 2021, 14:59

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nune
nune  •  16 Iunie 2021, 12:43

Fidesz e un partid de centru-dreapta, nu de extremă dreaptă. E cam ca diferența dintre Olaru si Man. Fidesz = Olaru, Jobbik = Man.

observator_federal
observator_federal  •  16 Iunie 2021, 12:14

Bombe artizanale erau în lucru și prin țara noastră acum câțiva ani, și se voiau a fi declanșate de un 1 Decembrie - articolele de presă mai există, inclusiv cele cu protestele ”civice” față de condamnările din acel dosar. Asta apropo de ”partizanul ISIS” ungur...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează