INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  EURO 2020

Daley Blind are implantat un defibrilator cardiac intern » Afectat de imaginile cu Eriksen, s-a gândit să nu mai joace

Daley Blind joacă din 2020 cu un defibrilator cardiac intern (foto: Guliver/Getty Images)
Daley Blind joacă din 2020 cu un defibrilator cardiac intern (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat luni, 14 iunie 2021 10:41 / Actualizat luni, 14 iunie 2021 12:33

Fundașul lui Ajax, Daley Blind, 31 de ani, a fost diagnosticat în 2019 cu inflamație severă a mușchiului inimii. Luase în calcul să nici nu intre duminică seara, în meciul Țările de Jos - Ucraina 3-2. 

Duminică seara, la înlocuirea sa, în minutul 64 al meciului cu Ucraina, Daley Blind a părăsit terenul în lacrimi. Ușurat că a ieșit pe propriile picioare și cu gândul la prietenul său, Christian Eriksen.

Daley Blind joacă, din 2020, cu un defibrilator cardiac intern

„Pentru el n-a fost deloc ușor să trăiască din fața televizorului drama lui Christian Eriksen. A luat în calcul inclusiv să nu joace în această seară. Încărcătura emoțională a fost imensă”, avea să dezvăluie selecționerul Țărilor de Jos, Frank de Boer, la finalul unui duel intens, câștigat pe ultima sută de metri cu 3-2. 

Ce i s-a întâmplat lui Christian Eriksen a avut un impact uriaș asupra mea și nu doar pentru că îmi e prieten. Situația e dificilă pentru el. Și eu am avut ceva probleme asemănătoare, așa că a trebuit să depășesc o barieră psihică pentru a putea juca. A trebuit să mă conving să joac, sunt mândru că am reușit s-o fac, emoția m-a copleșit la final de partidă și am început să plâng.

M-am gândit să nu joc. Imaginile văzute cu Christian la TV m-au afectat mult, nu am dormit foarte bine din cauza asta. Când am văzut că Eriksen și-a încurajat colegii să termine meciul (n.r. - Danemarca - Finlanda 0-1), am decis să joc și eu. Bineînțeles, am luat decizia asta și pentru că am acordul medicilor.
- Daley Blind

Daley Blind a leșinat în timpul unui amical, în 2020

Fundașul lui Ajax a fost diagnosticat în decembrie 2019 cu o inflamație severă a mușchiului inimii. 

În 2019, după un meci cu Valencia, în Liga Campionilor, Daley Blind s-a simțit rău. El a fost diagnosticat cu o inflamație severă a mușchiului inimii. 

Opt luni mai târziu, Blind a leșinat în timpul unui meci amical între Ajax și Herta Berlin. De atunci, i-a fost implantat un defibrilator cardiac intern și, după o perioadă de recuperare, a primit acceptul medicilor să joace fotbal în continuare. 

Blind a revenit pe teren în februarie 2020, în cursul unui „sfert” de finală din Cupa Țărilor de Jos.

Ce este defibrilatorul cardiac intern

Defibrilatorul intern este un dispozitiv electronic care monitorizeaza in mod continuu semnalele electrice ale inimii (ritmul cardiac). Atunci cand detecteaza un ritm foarte neregulat si rapid care ar putea cauza stop cardiac, defibrilatorul emite o descarcare electrica foarte scurta, dar intensa (soc electric), restabilind ritmul cardiac. 

Descarcarea electrica suprima aritmia si permite restaurarea ritmului normal. Dispozitivul, de marimea unui ceas de mana, este implantat la nivelul peretelui toracic, frecvent intr-un buzunar subcutanat (sub piele). Una sau doua sonde speciale vor face legatura cu muschiul inimii. Prin aceste sonde se poate administra curentul de defibrilare. 

Procedura de implantare a defibrilatorului intern este realizata de catre un medic cardiolog aritmolog interventionist si necesita spitalizare. Pacientul cu defibrilator intern va avea o viata aproape normala, cu mici precautii legate de prezenta dispozitivului, notează siteul reginamaria.ro.

Daley Blind a fost coleg cu Christian Eriksen timp de 3 sezoane, la Ajax Amsterdam (între 2010 și 2013)

Citește și alte știri de la EURO 2020:

Fotbalistul de la EURO care l-a lăsat mască pe Victor Pițurcă: „E extraordinar!”

Eriksen, primul mesaj după momentele dramatice prin care a trecut: „Nu mă voi da bătut!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
iosif_
iosif_  •  14 Iunie 2021, 20:36

Mâine-poimâine moare și ăsta, și toată lumea o să se întrebe de ce.

depeche
depeche  •  14 Iunie 2021, 16:43
Postat de reteleanu pe 14 Iunie 2021, 13:28

ma, da chiar n-are din ce sa traiasca?

Numai un roman putea comenta asa ceva. Romanii carora gandul le este doar la bani, nu ar face nimic de placere exceptand gratare si paranghelii.

reteleanu
reteleanu  •  14 Iunie 2021, 13:28

ma, da chiar n-are din ce sa traiasca?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează