INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  DANEMARCA - FINLANDA 0-1

FOTO Danemarca - Finlanda 0-1 » Victorie istorică la Euro 2020, într-un meci marcat de prăbușirea lui Eriksen

Danemarca și Finlanda se întâlnesc astăzi, de la ora 19:00, în primul meci al grupei B de la Euro 2020. +21   FOTO
Danemarca și Finlanda se întâlnesc astăzi, de la ora 19:00, în primul meci al grupei B de la Euro 2020.

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 iunie 2021 22:32 / Actualizat sambata, 12 iunie 2021 22:56

EURO 2020. Finlanda a obținut prima victorie din istorie la un turneu final, 1-0 cu Danemarca. Meciul a fost întrerupt în minutul 43, după ce Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon. Mijlocașul este acum în afara pericolului.

Derby-ul nordic al grupei B de la Euro 2020 a fost tranșat de revelația Finlanda, datorită reușitei semnate de Joel Pohjanpalo, în minutul 60. Meciul a fost marcat însă de momentul nefericit din minutul 43, când Eriksen s-a prăbușit pe gazon și a fost resuscitat minute în șir. 

Finlanda, prima victorie din istorie la Euro

Partida a fost suspendată, până în momentul în care medicii au anunțat că starea mijlocașului de la Inter este una stabilă. Jucătorii au revenit pe teren, într-un cor emoționant al fanilor. Ambele tabere au scandat numele lui Eriksen, iar fotbaliștii finlandezi au creat un culoar special, prin care și-au îmbărbătat oponenții. 

+17 FOTO

Danezii au fost însă vizibil afectați de moment. Nu s-au regăsit, iar în minutul 60, Joel Pohjanpalo a trimis mingea în poartă cu o lovitură de cap, cu largul concurs al portarului Schmeichel. Cea mai mare șansă de egalarea a Danemarcei a venit în minutul 74, când Hojbjerg a tras teleghidat de la 11 metri.

Victoria căzuse oricum pe plan sezon, importante fiind veștile despre liderul lor, Christian Eriksen. Toate informațiile venite din tabăra daneză sunt încurajatoare.

Christian Eriksen, „Star of the game”

UEFA l-a desemnat pe Christian Eriksen cel mai bun fotbalist al partidei Danemarca - Finlanda. Un gest simbolic, dar cu mare încărcătură. Anunțul a fost făcut de crainicul stadionului. 

Site-ul danez BT le-a dat notp maximă tuturor jucătorilor Danemarcei,pentru că l-au ajutat pe Eriksen și pentru că au avut puterea să treacă peste tot ce s-a întâmplat și să încheie meciul. Au primit 6 stele din 6 posibile.

Danemarca - Finlanda 0-1

Danemarca - Finlanda, echipe de start:

Danemarca: Schmeichel - Wass, Kjaer, Christensen, Maehle - Eriksen (Jensen 45), Hojbjerg, Delaney - Poulsen, Wind, Braithwaite 
Selecționer: Kasper Hjulmand 

Finlanda: Hradecky - Raitala, Arajuuri, O'Shaughnessy, Uronen - Lod, Kamara, Sparv, Toivio - Pohjanpalo, Pukki 
Selecționer: Markku Kanerva

Stadion: Parken, Copenhaga 
Arbitru: Anthony Taylor, Anglia

UPDATE 21:25 / Revenire plină de încărcătură

Danemarca - Finlanda 0-1 » Victorie istorică la Euro 2020, într-un meci marcat de prăbușirea lui Eriksen

UPDATE 20:20 / Fair-play desăvârșit la Euro 2020

Fotbaliștii naționalei finlandeze au creat un culoar și i-au aplaudat pe danezi, la intrarea pe teren. Fanii ambelor combatante s-au alăturat demersului. 

+17 FOTO

UPDATE 21:10 / Danemarca - Finlanda se joacă astăzi!

Federația daneză a transmis că partida va fi reluată la ora 21:30, în această seară. Jucătorii au acceptat să revină pe teren, după ce au primit asigurări că Eriksen este în afara oricărui pericol.

Cele două echipe au ieșit la încălzire. Se vor juca minutele rămase din prima parte. Urmează o pauză scurtă, apoi repriza secundă.

UPDATE 20:50 / Momente speciale în Danemarca

Fanii danezi și finlandezi îi strigă numele lui Eriksen, într-un dialog la distanță, din părți diferite ale stadionului. Finlandezii strigă „Christian”, danezii răspund cu „Eriksen”. Momente cu adevărat emoționante la Copenhaga. 

UPDATE 20:30 / UEFA pregătește decizia pentru Danemarca - Finlanda

O decizie finală în privința meciului Danemarca - Finlanda urmează să fie anunțată în 15 minute.  Fanii prezenți pe arena din Copenhaga au din nou „Eriksen, Eriksen”. În așteptarea anunțului din partea UEFA, s-au ridicat și intonează imnul național.

Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon în Danemarca - Finlanda

Scene dramatice la Copenhaga. Christian Eriksen a fost resuscitat pe gazon de mai bine de 3 minute. Colegii au făcut un zid în jurul său și al medicilor. Fanii de pe stadion sunt cu ochii în lacrimi și se roagă pentru sănătatea fotbalistului de la Inter. 

Mijlocașul danez s-a prăbușit fără un adversar în jur, în momentul în care aștepta să intre în posesia balonului. Întreaga audiență așteaptă o veste bună Din informațiile transmise de UEFA către Pro TV, postul care transmite partida, meciul este pentru moment suspendat. Jucătorii finlandezi merg la vestiare.

Mesajul oficialilor către spectatori a fost: „Doamnelor și domnilor, întâmpinăm o situație neprevăzută. Trebuie să rămâneți pe locurile dumnevoastră, până vă vom putea oferi mai multe detalii”.

VIDEO Euro la indigo » Eric a recreat golul lui Insigne din meciul cu Turcia

Citește și alte știri de la Euro 2020:

Turcia - Italia 0-3, prima partidă de la EURO 2020, a fost lider de audiență

Încă un fotbalist ratează EURO 2020 din cauza COVID-19!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (9)
dora
dora  •  12 Iunie 2021, 22:22

Un eveniment care a schimbat cursul partidei. Danemarca dominase si isi crease ocazii de gol pana la momentul intreruperii. Poate castiga !

tandd
tandd  •  12 Iunie 2021, 21:49
Postat de albvioletforever pe 12 Iunie 2021, 21:26

Acum sper ca toata lumea relizeaza cat de patetic este sa suspenzi un meci din cauza ca i-a strigat cineva cuiva nu stiu ce, ca l-a facut nu stiu cum....

patetic?????asta e o golanie fara margini,pe noi ne fac *** dintotdeauna si meciul nu s-a oprit niciodata,ia spune la unu aici ca ***,,, sa vezi ca-ti pune stelute la comment,o sa ajungem sa fie considerate rasiste si cuvintele slabanog sau gras.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

albvioletforever
albvioletforever  •  12 Iunie 2021, 21:26

Acum sper ca toata lumea relizeaza cat de patetic este sa suspenzi un meci din cauza ca i-a strigat cineva cuiva nu stiu ce, ca l-a facut nu stiu cum....

Vezi toate comentariile (9)
Comentează