INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  GERMANIA - UNGARIA

Scandal la Euro! Politicienii maghiari se revoltă: „Ce vreți să faceți?! E dăunător și periculos”

Fanii maghiari au făcut o atmosferă senzațională la Euro
Fanii maghiari au făcut o atmosferă senzațională la Euro

Articol de GSP - Publicat luni, 21 iunie 2021 19:52 / Actualizat luni, 21 iunie 2021 20:10

EURO 2020. Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto nu e de acord ca la meciul dintre Germania și Ungaria stadionul „Allianz Arena” din Munchen să fie iluminat în culorile curcubeului.

  • Germania - Ungaria se joacă miercuri, de la ora 22:00, în grupa F de la Euro 2020. Meciul poate fi urmărit în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe ProX.
  • Dacă Germania poate ajunge în „optimi” și cu un egal, maghiarii au nevoie de victorie pentru a face pasul spre runda următoare.

Consilierii din capitala Bavariei au venit cu o sugestie aparte, aceea de a avea arena lui Bayern iluminată în culorile curcubeului, ca semn de suport pentru comunitatea LGBT. Szijjarto intervine și susține că politica nu trebuie amestecată în sport.

EURO 2020. Controversă înainte de Germania - Ungaria: „Face foarte mult rău”

Consider că este foarte dăunător și periculos atunci când cineva încearcă să amestece politica cu sportul. Au existat unele încercări de acest fel în istoria lumii și ele au sfârșit foarte rău.

Toată lumea își da seama că despre asta e vorba, noi în Ungaria am adoptat o lege pentru a proteja copiii ungari și există un protest împotriva noastră în Europa Occidentală, care se vrea a fi exprimat și prin aducerea politicii la un eveniment sportiv.

Cred că face mult rău acest demers, iar germanii știu și ei asta”, a declarat Szijjarto, citat de ziare.com.

Propunerea consilierilor din Munchen vine după ce parlamentul din Ungaria a votat pe 15 iunie o nouă lege, care interzice schimbul de informații considerat a promova homosexualitatea sau identitățile de gen non-binare în rândul persoanelor sub 18 ani.

Nu reprezintă primul gest al nemților venit în sprijinul comunităților minoritare. La primul meci din grupele EURO 2020, înfrângerea cu Franța, scor 0-1, căpitanul Manuel Neuer a purtat o banderolă de căpitan în culorile curcubeului.

Scandal la Euro! Politicienii maghiari se revoltă: „Ce vreți să faceți?! E dăunător și periculos”
Așa ar putea arăta „Allianz Arena” la meciul Germania - Ungaria

Citește mai multe știri de la Euro 2020:

Două faze de gol judecate de Istvan Kovacs la Euro » Verdictul VAR

Mircea Lucescu bate recorduri și fără să fie prezent la Euro 2020 » Ce s-a întâmplat în meciul Ucraina - Austria

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
kovacsistvan
kovacsistvan  •  22 Iunie 2021, 19:16
Postat de ali.bec pe 22 Iunie 2021, 09:33

Iata dece sunt necesare astfel de acțiuni. Pentru ca discriminarea e peste tot. ***.

Ar trebui si niste actiuni de dezanalfabetizare .

thereem
thereem  •  22 Iunie 2021, 10:36

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

heineken67
heineken67  •  22 Iunie 2021, 09:58

Dr. Viktor Orbán i-a calcat in picioare pe liberali de pretutindeni ... De fapt legea aprobata in parlamentul maghiar este impotriva pedofililor cu cateva aspecte in favoarea MINORILOR. Sincer cui ar place ca copilul de 6 ani la gradinita sa primeasca indemnari sa-si schimba sexul ... etc. Legea starneste valuri mari in Europa si in intreaga lume ... doar a venit timpul sa ne protejam copii. Müncneh este capitala homosexualilior din Europa, deci nimic nou caci vor sa coloreze stadionul in curcubeu ... Sper ca jucatorii maghiar sa arata din nou cu degetul pe maneca tricoului unde scrie RESPECT ....

Vezi toate comentariile (24)
Comentează