INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  GRUPA F

Deschamps îl apără pe fotbalistul criticat dur de Pițurcă: „I-a lipsit doar golul”

Didier Deschamps, selecționer Franța // foto: Guliver/gettyimages +16   FOTO
Didier Deschamps, selecționer Franța // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 21 iunie 2021 08:13 / Actualizat luni, 21 iunie 2021 08:20

Didier Deschamps, selecționerul Franței, pariază pe Karim Benzema, atacantul revenit printre „Les Bleus”, ce a ratat două mari ocazii cu maghiariii în remiza de la Budapesta, 1-1: „Esențial este să-și păstreze încrederea în sine și, mai ales, pe-a mea”.

L-a readus la națională după mai bine de cinci ani, chiar în ajunul Euro, iertându-l pentru scandalul Valbuena, iar acum așteaptă recompensa în teren. Karim Benzema întârzie însă să marcheze, și e deja al patrulea meci!, criza atacantului francez resimțindu-se decisiv contra Ungariei (1-1). 

A ratat două mari situații de gol și campioana mondială a trebuit apoi să alerge după un punct, adus de Griezmann, KB19 ajungând să fie înlocuit cu Olivier Giroud. Vârful ce nici el nu înscria la CM 2018 și „cocoșii galici” cucereau totuși titlul suprem.

Karim Benzema nu a fost menajat de L'Équipe: „Era timpul să înscrie”

L'Équipe nu l-a menajat deloc pe Benzema, notat cu 3: „Ar fi fost și vremea să marcheze, pentru încredere și liniștea lui, pentru public și ca să evite dezbaterile pe seama lui. Chiar dacă istoria ne-a demonstrat că Franța poate câștiga un turneu major și fără un atacant care să înscrie”, îl critică reputatul cotidian, amintind de seceta din 2013, când atacantul lui Real ajunsese la seria negativă de 1.222 de minute. 

Și contestă astfel alegerea selecționerului de a-l păstra titular, în detrimentul lui Giroud, al doilea marcator all-time al naționalei.

Didier Deschamps îl apără pe Karim Benzema, care a fost criticat dur de Pițurcă: „I-a lipsit doar golul”

Deși a bifat al treilea CE la care nu modifică tabela, Karim este apărat de Didier Deschamps: „Important este ca Benzema să-și mențină încrederea în sine și, mai ales, încrederea mea. A făcut destule lucruri bune, i-a lipsit doar golul. Are multă experiență și nu există dubii în privința lui. 

Știe că lumea așteaptă de la el să înscrie și are nevoie cât mai repede s-o facă. A participat mult la fazele ofensive și cred că are situația sub control. E adevărat că dacă puncta în prima repriză, singur cu portarul, altfel decurgea meciul de la Budapesta”.

30 de șuturi fără goleste seria negativă a lui Karim Benzema la Euro. Din 1980, doar Iniesta și Seedorf au avut secvențe mai lungi fără să înscrie la turneul continental

9 meciuri cu golmarcat are Antoine Griezmann la Euro și la CM. Doar Thierry Henry și Michel Platini (câte 10) au punctat în mai multe jocuri pentru Franța la turneele majore

Benzema e foarte greoi în exprimare! Nu are un ritm, e fără imaginație și are ocazii puține. A lipsit aproape șase ani și acum este sub presiune. A avut o mare mare de gol, dar dă pasa la adversar. A pierdut multe mingi, e greoi! Parcă e amețit! Cu Ungaria, l-aș fi introdus pe Giroud. Se vedea clar că Benzema nu e în apele lui.
- Victor Pițurcă, fost selecționer România și expert EURO la Pro TV

Mai multe știri de la EURO 2020:

Anchetă la Euro 2020 după Franța - Germania » UEFA a anunțat deja decizia finală
GERMANIA
Anchetă la Euro 2020 după Franța - Germania » UEFA a anunțat deja decizia finală
Detalii interesante despre omul meciului din partida Portugalia - Germania! N-a evoluat niciodată la juniori și când l-au descoperit era băut!
Portugalia - Germania 2-4
Detalii interesante despre omul meciului din partida Portugalia - Germania! N-a evoluat niciodată la juniori și când l-au descoperit era băut!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close