INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  OLANDA - CEHIA

Wijnaldum amenință că va ieși de pe teren în „optimea” de la Budapesta! » Cere intervenția UEFA: „Nu ar trebui să ne luptăm singuri”

Georginio Wijnaldum (30 de ani), căpitanul naționalei Olandei, ia în calcul să părăsească terenul în optimea de finală cu Cehia, de duminică, ora 19:00, dacă fanii de la Budapesta vor comite derapaje rasiste.
Georginio Wijnaldum (30 de ani), căpitanul naționalei Olandei, ia în calcul să părăsească terenul în optimea de finală cu Cehia, de duminică, ora 19:00, dacă fanii de la Budapesta vor comite derapaje rasiste.

Articol de GSP - Publicat joi, 24 iunie 2021 17:44 / Actualizat joi, 24 iunie 2021 18:11

Georginio Wijnaldum (30 de ani), căpitanul naționalei Olandei, ia în calcul să părăsească terenul în optimea de finală cu Cehia, de duminică, ora 19:00, dacă fanii de la Budapesta vor comite derapaje rasiste. 

  • Parlamentul din Ungaria a votat pe 15 iunie o lege care interzice schimbul de informații considerat a promova homosexualitatea sau identitățile de gen non-binare în rândul persoanelor sub 18 ani
  • Germania a fost prima care a replicat. La meciul decisiv cu Ungaria, din grupa F, mai multe clădiri din jurul Alianz Arena au fost luminate în culorile curcubeului, în semn de protest față de legea maghiară 
  • Georginio Wijnaldum reacționează la rândul său și va purtea o banderola pe care va apărea mesajul „o singură iubire”, în aceleași culori.

Olanda a câștigat grupa C de la Euro 2020 și are un culoar favorabil în continuare competiției. Batavii o înfruntă în optimile de finală pe Cehia, pe Puskas Arena, la Budapesta. Georginio Wijnaldum se teme de eventualele reacții ale fanilor maghiari și se gândește serios să părăsească terenul în semn de protest, dacă va fi victima unor atacuri rasiste. 

Wijnaldum cere ajutorul UEFA în lupta cu rasismul

Fanii maghiari au provocat deja probleme la acest Euro. UEFA investigează comportamentul rasist pe care l-au avut în direcția lui Mbappe, în timpul remizei Franța - Ungaria, scor 1-1. Wijnaldum cere o reacție mai hotărâtă din partea forului european.

„UEFA ar trebui să fie acolo și să apere jucătorii. Trebuie să ia decizii clare și rapide. Nu ar trebui să ne luptăm singuri. Deseori suntem pedepsiți pentru că reacționăm și încercăm să ne protejăm. Rolul ăsta ar trebui să îl aibă UEFA. 

Chiar nu știu cum voi reacționa într-o situație de acest gen. Prima dată eram decis să părăsesc terenul, dar poate nu voi face asta. Atunci adversarii se vor gândi: «să lăsăm spectatorii să îi insulte și poate vom câștiga meciul». Se poate întâmpla să părăsesc terenul, dar întâi voi discuta cu ceilalți colegi despre asta”, a spus Wijnaldum, potrivit The Guardian

VIDEO Euro la indigo » Eric a recreat golul marcat de Lewandovski cu Suedia

Citește și alte știri de la Euro 2020: 

FOTO Germania s-a aprins în culorile LGBT! Imagini surprinse în timpul meciului cu Ungaria

Elvețienii au tupeu înainte să vină la București: „Putem bate Franța”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (31)
rocky5
rocky5  •  26 Iunie 2021, 01:19
Postat de mzm1 pe 24 Iunie 2021, 20:56

Nu este prea clar ce-l derajeaza pe Wijnaldum mai rau: scandarile rasiste sau cele anti lgbt? Pentru ca, iata, vrea sa parasesca terenul daca vor fi scandari anti rasiste, dar va purta o banderola cu stegul curcubeu! Deci se expune la doua tipuri de scandari care-l defavorizeaza (pe una din ele o putea evita!). Adica pare chiar o provocare! Si apoi, de ce propaganda pro homo este acceptata ca normala, iar cea anti homo nu? Homosexualii au mai multe drepturi decat heterosexualii? De ce unele cladiri din jurul stadionului Alianz Arena se pot lumina linistite in culorile stegului LGBT, iar alte cladiri sau suporteri din Budapesta, sa zicem, nu au voie sa fie impotriva acestui stindard? De ce? Nu mai suntem in democratie? Oricine poate fi atacat in presa, de la presedinti de state, la parlamentari, primari, judecatori, clerici, dar homosexuali nu? De ce, oameni buni? Incotro ne indreptam??

Sa devină obligatoriu? Ca prea e mediatizată!

caoradea
caoradea  •  25 Iunie 2021, 08:23
Postat de cirus11 pe 24 Iunie 2021, 19:57

Noi am avut stadionul suspendat pt nimic, niste impresii... la Budapesta s-au intamplat chestii evidente si nu au patit nimic... Chiar sper ca Wijnaldum sa reactioneze asa daca aia incep sa faca pe maimutele.

A da, noi suntem cei mai toleranti din Europa si ne-a suspendat pt nimic. Padure fara uscatura nu exista, nici unul din asa zisii suporteri (huligani, indiferent de tara) nu sunt academicieni, pacat ca sufera o majoritate pt niste derbedei. As face ca in Anglia, camere peste tot si exclusi de pe viata din stadioane toti care nu ce cauta acolo…

publicer
publicer  •  25 Iunie 2021, 02:57

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează