INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  EURO 2020

EXCLUSIV GSP a aflat cu ce sunt servite VIP-urile care merg pe Arena Națională, la meciurile de la Euro » Pui marinat în lapte de cocos și plăcintă turcească

Articol de , - Publicat vineri, 18 iunie 2021 17:00 / Actualizat vineri, 18 iunie 2021 22:03

Megascandalul invitațiilor VIP de la meciul Austria - Macedonia a avut un impact imens în ultimele zile în România. Exilarea gloriilor fotbalului românesc la tribuna a II-a și acceptarea în zona tribunei oficiale a tuturor politicienilor care au solicitat acces la meci a stârnit un val de critici la adresa organizatorilor: UEFA și Federația Română de Fotbal! 

"E același lucru locul la tribuna oficială cu locul de la tribuna a doua, pe zona centrală, tocmai din acest motiv UEFA consideră tichet de categoria 1 ambele variante, tot pe centru stai" a fost explicația lui Mihai Stoichiță, directorul tehnic de la Casa Fotbalului.

De fapt, ce e diferit între un loc la VIP și unul pe partea cealaltă a terenului, la tribuna a II-a, așa cum este cunoscută zona în percepția microbistului? În primul rând, confortul. La oficială există fotolii, în vreme ce la a II-a sunt scaune normale, așa cum există și la peluze. Apoi, există o zonă exclusivistă, creată special la acest Euro, în care cei care au parte de invitații la VIP pot intra în restaurant și pot mânca și bea tot ceea ce prevede protocolul.

Iar Gazeta Sporturilor a aflat care a fost meniul la cel de-al doilea meci organizat la București, cel de joi după-amiază: Ucraina - Macedonia 2-1.

Sortimentele de mâncare, practic, trebuie să fi acoperit întreaga paletă de așteptări fiindcă oaspeții stadionului au avut posibilitatea de a alege între preparate tradiționale, gen frigărui, și meniuri exotice de tipul pui marinat în lapte de cocos și sos de stridii. De asemenea, au existat și burgeri vegani, dar și o selecție de hot dog și plăcintă turcească. Au fost disponibile inclusiv băuturi alcoolice, vinul alb, rose și roșu fiind asigurat de Crama Rasova.

MECIUL VIP DE LA EURO PE ARENA NAȚIONALĂ

ÎNAINTE DE MECI

# gustare de bun-venit
- măsline marinate cu ierburi aromatice
- salată de vinete orientală
- selecție de pâine proaspătă

# preparat tradițional
- minifrigărui Kyiv de pui
- foitaj umplut cu carne

# fel principal
- pui marinat în lapte de cocos și sos de stridii servit cu sushi cu ciuperci japoneze
- mușchi de vită cu legume la grătar amestecate în sos de busuioc proaspăt
- burger vegan

# desert
- negrese cu ciocolată și cremă de fistic
- tartă cu fructe de sezon și vanilie
- eclere
- mini Pavlova cu bezea de casă, fructe de pădure și mentă proaspătă

DUPĂ MECI

# gustare
- selecție de hot dog
- plăcintă turcească cu umplutură de brânză de capră și spanac

BĂUTURI

- Rasova Sur Mer Sauvignon Blanc (vin alb)
- Rasova La Plage (vin rose)
- Rasova Sur Mer Rose (vin rose)
- apă minerală, apă plată
- Fanta, Sprite, Coca-Cola
- cafea, cafea neagră, cappuccino, espresso, cafea decofeinizată
- ceai verde, ceai englezesc, ceai din ierburi, ceai din fructe de pădure

Simpli spectatori: apă, sucuri, bere și sandviciuri

După mai bine de un an, la stadion s-au deschis punctele de unde fanii își puteau cumpăra ceva de mâncat și de băut. 

  • Pentru un pahar de suc sau de apă minerală la 500 ml fanii trebuie să plătească 10 lei. 
  • Pentru un pahar de bere fără alcool prețul e de 14 lei, iar pentru un Ciuc românesc prețul era de doar 10 lei. 
  • În plus, pentru un sandivici cu salam, cu pui sau vegan fiecare trebuie să plătească 20 de lei.

Ilie Dumitrescu despre cei din FRF: "Sunt complexați"

Unul dintre cei mai importanți fotbaliști din Generația de Aur, Ilie Dumitrescu, a comentat situația în care au fost puse gloriile la primul meci organizat la Euro pe Arena Națională. 

"Putea fi evitată situația asta, să-i pui pe Hagi, Gică Popescu la tribuna a doua. La toate evenimentele importante, niciodată n-ai să vezi legendele, cei mai importanți jucători, să nu fie lângă cele mai importante personaje politice. Cam asta vezi la astfel de evenimente, premieri, președinți, oameni importanți din România, dar trebuie să fie și sportivi. 

Eu dacă eram Răzvan Burleanu i-aș fi dat locul lui Hagi, aș fi luat echipa de la Federația și aș fi stat la echipa a doua. «Păi, hai, băi Stoichiță cu care mai suntem pe aici, să stăm noi la tribuna a doua, să-i lăsăm pe jucători lângă personalități». Dar ei nu gândesc în momente d-astea, au ratat. Cred că n-a fost întâmplător, se leagă de tragerea la sorți pentru grupe, unde Hagi n-a fost invitat. Sunt complexați, ăsta mi se pare un complex mare, nu pot scăpa de complexul ăsta", a declarat Ilie Dumitrescu la DigiSport.

Prunea, fără milă față de Burleanu: "În '94 era cu biberonul în gură! Are o ură viscerală, dar să știe că-l urâm!"

Unul dintre ambasadorii Euro n-a fost la meci

În anii trecuți, FRF și Primăria Capitalei au avut 3 nume importante din sportul românesc, care au fost folosite pentru promovarea imaginii Bucureștiului și a turneului, denumiți ambasadori Euro: Gabi Szabo, Miodrag Belodedici și Dorinel Munteanu. 

La meciul de joi, primii doi au fost la stadion și au luat loc în zona VIP, în vreme ce Dorinel Munteanu s-a alăturat protestului lui Gică Hagi și Gică Popescu, care n-au mai dorit să dea curs invitației FRF la tribuna oficială, după ce la primul joc au fost trimiși la tribuna a II-a. Dorinel Munteanu e liderul all-time al selecțiilor în echipa națională a României, cu 134, zece pese Hagi!

Vlădoiu, fost angajat FRF, a acceptat prezența la VIP

GSP a aflat cu ce sunt servite VIP-urile care merg pe Arena Națională, la meciurile de la Euro » Pui marinat în lapte de cocos și plăcintă turcească

În afara celor care lucrează la Casa Fotbalului, unul dintre fotbaliștii care au dat curs invitației la tribuna oficială la meciul Ucraina - Macedonia a fost Jean Vlădoiu, președintele celor de la FC Argeș. Până la finalul anului trecut, Vlădoiu a făcut parte din echipa lui Răzvan Burleanu și a fost, alături de Belodedici, printre puținii foști internaționali care au mai continuat să lucreze în FRF și cu actuala administrație, ei fiind aduși acolo de fostul președinte Mircea Sandu. Vlădoiu s-a și fotografiat în restaurant, înainte de meci, alături de Gabi Szabo, Mihai Stoichiță și Gabriel Bodescu, ultimul fiind secretarul general adjunct al Federației.

Vedeta Ucrainei, show la conferință după meciul de la București » I-a sfidat pe Ronaldo și Pogba

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV Scene incredibile pe Arena Națională » Șeful DNA, politicienii și FRF au stat la VIP! Hagi, Gică Popescu și Dorinel, umiliți și trimiși la tribuna a II-a!

FOTO Poftiți la fan shop-ul Euro 2020 de la București! Cât costă o șapcă, un tricou sau un breloc

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (16)
doxin
doxin  •  19 Iunie 2021, 19:32
Postat de fc.a pe 19 Iunie 2021, 18:05

cred ca ai dreptate, abea ce i-am vazut pe vecinii nostri cum si-au "scuipat" plamanii cu Franta...alte caractere!

Nu sunt fan Ronaldo, dar uite ce face la 36 de ani, ce ambitie are si ce dornic e de performanta! La ai nostri poti sa le pui dimineata la pranz si seara video motivaționale cu el si tot degeaba!

fc.a
fc.a  •  19 Iunie 2021, 18:05
Postat de doxin pe 19 Iunie 2021, 17:22

Crezi ca i-ar afecta cu ceva? Ii doare la basca de echipa naționala sau sa faca performante ca jucatori! In loc sa creasca si sa prinda un transfer la o echipa mai buna, ei sunt multumiti cu statut de rezerve sau sa se zbata la retrogradare..pt ei doar banii conteaza! Nu au pic din ambitie.

cred ca ai dreptate, abea ce i-am vazut pe vecinii nostri cum si-au "scuipat" plamanii cu Franta...alte caractere!

doxin
doxin  •  19 Iunie 2021, 17:22
Postat de fc.a pe 19 Iunie 2021, 17:12

Eu as avea o propunere: ce-ar fi ca la urmatorul meci sa fie invitati si jucatorii care ne-au "condamnat" sa stam la televizor, sa traiasca pe pielea lor ca nu au fost in stare sa joace "acasa" un Campionat European. La VIP, la a doua, poate chiar la peluza, nu conteaza, in tribune sa fie! Prezenta sa fie obligatorie!!!

Crezi ca i-ar afecta cu ceva? Ii doare la basca de echipa naționala sau sa faca performante ca jucatori! In loc sa creasca si sa prinda un transfer la o echipa mai buna, ei sunt multumiti cu statut de rezerve sau sa se zbata la retrogradare..pt ei doar banii conteaza! Nu au pic din ambitie.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează