INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  POLONIA - SLOVACIA 1-2

Val de reacții contradictorii după arbitrajul lui Hațegan din Polonia - Slovacia » Verdictul GSP: s-au supărat degeaba pe român!

Între „Hațegan, prea dur” și „Krychowiak merita 1”! Val de reacții după meciul Polonia - Slovacia
Între „Hațegan, prea dur” și „Krychowiak merita 1”! Val de reacții după meciul Polonia - Slovacia

Articol de - Publicat marti, 15 iunie 2021 10:22 / Actualizat marti, 15 iunie 2021 13:45

Deciziile lui Ovidiu Hațegan (40 de ani) din meciul Polonia - Slovacia (1-2)  au împărțit în tabere presa internațională. Englezii și italienii susțin că eliminarea lui Krychowiak a fost exagerată, polonezii, fair-play, apreciază că al doilea „galben” luat de mijlocaș „e numai prostia lui”.

O singură fază cu adevărat dificilă a avut de judecat Ovidiu Hațegan, luni, în cursul meciului Polonia - Slovacia (1-2). Faultul comis de Grzegorz Krychowiak asupra slovacului Hromada, pe care l-a călcat pe picior (62).

 „Centralul" arădean, aflat la debutul la Euro 2020, i-a arătat mijlocașului polonez cartonașul galben și, întrucât era deja al doilea, l-a trimis la vestiare. Șapte minute mai târziu, aflați în inferioritate, polonezii au cedat: 1-2. Definitiv.

Jurnaliștii din Polonia îl apără pe Hațegan

Deși căpitanul Lewandowski i-a cerut socoteală pe teren lui Hațegan, jurnaliștii de la Varșovia nu-l arată cu degetul pe arbitrul român. Dimpotrivă. Marcin Borzęcki, de la Sport.tvp.pl, apreciază că jucătorul lor "merită nota 1 pe o scară de la 1 la 100 pentru ce a făcut!". Iar colegul Lukasz Jachimiak, de la ziarul Sport, e de aceeași părere: "Pentru ce a trebuit să se enerveze Krychowiak? A meritat cartonașul roșu. A fost numai prostia lui". 

În fine, Michał Borkowski, comentator la TVP Sport, opinează că „ambele cartonașe galbene primite de Grzegorz au fost inutile. Să intri cu ghetele pe piciorul adversarului - e dificil să dai vina pe arbitru”

Englezii și italienii nu sunt de acord cu decizia de a-l elimina pe Krychowiak

În Anglia, majoritatea specialiștilor postului ITV, care a transmis partida, sunt de partea lui Krychowiak. Dacă fostul arbitru Peter Walton a apreciat al doilea „galben” drept just, fostul internațional scoțian Ally McCoist și fostul mijlocaș al „Portocalei Mecanice”, Nigel De Jong, consideră că decizia eliminării polonezului „a fost prea dură”. 

În Italia, reputatul „Gazzetta dello Sport” îi impută lui Hațegan mai degrabă primul avertisment: „Al doilea «galben» văzut de Krychowiak le-a tăiat polonezilor picioarele. Un fault inutil, în condițiile în care mai avea un avertisment, pentru o intrare măruntă pedepsită sever”.

6,5e nota primită de Ovidiu Hațegan în Gazzetta dello Sport, pentru arbitrajul din meciul Cehia - Slovacia

Verdictul Gazetei: Hațegan a luat deciziile corecte

„Centralul” din Arad nu poate fi acuzat sub nicio formă de severitate în modul cum a gestionat faulturile comise de Krychowiak. L-a iertat în debutul partidei, la primul, unul dur, asupra lui Hromada, și i-a dat primul "galben" abia la al doilea, o ținere prin care a stopat un contraatac slovac (22). Just! 

Iar la eliminarea din minutul 62, Hațegan chiar n-avea de ales: Krychowiak tocmai îl călcase cu crampoanele pe același Hromada. Al doilea "galben" și "roșu" a fost decizia corectă. Per ansamblu, arădeanul și ajutoarele sale, Radu Ghinguleac și Sebastian Gheorghe, au dus impecabil partida la bun sfârșit.

VIDEO Gheorghe Constantin, omul care i-a descoperit pe Hațegan și Kovacs, concluzii dure

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Buffon nu renunță! Portarul de 43 de ani va semna cu echipa care l-a lansat în fotbalul mare

Imagini IMPRESIONANTE la Argentina - Chile: Maradona 3D pe gazon, apoi show Messi!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (36)
10suarez
10suarez  •  16 Iunie 2021, 02:34

"Doctorii" de la GSP au ratat diagnosticul din nou. Decizia *** este profund gresita, fara dubii. Inca o data cunoscatorii in ale ziaristicii s-au bagat unde nu se pricep! La fotbal ma refer! Fotbalul nu este balet si interpretarea jocului trebuie facuta considerand dinamica actiunii in cauza.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10suarez
10suarez  •  16 Iunie 2021, 02:17

*** Si-a suflecat manecile si a mers sa faca dreptate pe teren! Nu intelege jocul de fotbal acest individ! Dupa ce vezi o astfel de decizie iti trece cheful de orice meci de fotbal.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mosierul
mosierul  •  16 Iunie 2021, 00:24

*** si te dai mare pe aici că ai doua diplome ...una de prostalău iar cealalta de rezerva, in caz ca o pierzi pe prima

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează