INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  GSP LIVE

VIDEO // EXCLUSIV Ioana Cosma, după experiența la Euro: „Au curs criticile! Fetele mi-au spus să las fotbalul bărbaților”

Ioana Cosma, 47 de ani, a fost invitată în această dimineață la GSP Live. Prima femeie din România care a comentat la un turneu final, Euro 2020, nu e afectată de criticile despre care spune că „au curs”.
Ioana Cosma, 47 de ani, a fost invitată în această dimineață la GSP Live. Prima femeie din România care a comentat la un turneu final, Euro 2020, nu e afectată de criticile despre care spune că „au curs”.

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 iunie 2021 09:22 / Actualizat vineri, 25 iunie 2021 11:08

Ioana Cosma, 47 de ani, a fost invitată în această dimineață la GSP Live. Prima femeie din România care a comentat la un turneu final, Euro 2020, nu e afectată de criticile despre care spune că „au curs”.

„Nu mă așteptam să se vorbească așa de mult. Dar tiparele, când sunt distruse, creează o energie. E foarte bine, nu m-au deranjat nici criticile, care au curs. M-au bucurat mesajele de încurajare, de felicitare, nu sunt ipocrită. 

Sunt o persoană asumată, mergem mai departe. E o barieră care a fost îndepărtată. Sunt destule fete care visează să comenteze. Dacă sunt pregătite, foarte bine!”, a declarat Ioana la GSP Live.

Ioana Cosma, după experiența la Euro 2020: „Am învățat din critici”

Apoi, jurnalista a dezvăluit că inclusiv femeile au avut derapaje misogine în ultima vreme la adresa ei.

Am primit și mesaje de la fete care mi-au spus să las fotbalul bărbaților, dar au fost și unele fete care mi-au spus că vor sa comenteze. Nu mă deranjează criticile care sunt argumentate. Am învățat din ele, de pildă, să pun punct, să nu las fraza în suspensie, propozițiile să fie mai scurte.

Eu am mai comentat, dar foarte puțin. Mironică, de exemplu, a comentat mii de meciuri. Exercițiul e mama învățăturii. Eu am comentat 6 meciuri în total până acum”, a mai spus Ioana Cosma.

Ioana Cosma a comentat două meciuri la Euro 2020

ProTV a ales pentru echipa de comentatori de la Euro și o femeie. E vorba despre Ioana Cosma, poate cel mai experimentat membru al actualei redacții de sport de la Pro. Ea se află în această meserie de la jumătatea anilor '90, iar la ProTV a ajuns acum mai bine de două decenii.

A lucrat pe social și politic, după care a fost cooptată la sport de către Costi Mocanu. După ce a fost reporter, a realizat emisiuni sportive, iar în urmă cu doi ani, în mai 2019, a comentat primul meci de fotbal, finala Cupei României la fotbal feminin, alături de Adi Dobre. 

Apoi în octombrie s-a aflat la microfon tot la o partidă de fotbal feminin, România - Belgia 0-1, iar în noiembrie 2019 la România - Lituania 3-0, ambele din preliminariile CE. Atunci a făcut echipă cu Mihai Mironică.

Ce meciuri a comentat Ioana Cosma în faza grupelor

  • Ungaria - Portugalia 1-3
  • Ungaria - Franța 1-1

Ioana Cosma, care a împlinit de curând 47 de ani, a avut legături cu fotbalul încă de când era foarte mică. Bunicul ei o ducea des pe stadion, la meciurile Universității Cluj. De acolo și-a extras pasiunea pentru sport și mai ales pentru fotbal. 

Citește mai multe știri de actualitate:

Boloni explică de ce a ales Ungaria la Euro: „Din România nu mă caută nimeni!” + declarație tare despre Ronaldo

Suntem sub Bulgaria, Albania și Bosnia! Liga 1 s-a făcut de râs » Concluzie frapantă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (36)
aurelianionut
aurelianionut  •  01 Iulie 2021, 10:55

Pai Mironica e un agramat...se cearta mult cu limba romana..nu stiu cum scrie....Celalalt comentator..la fel...Eu nu inteleg,se dau mari ca-s un post peste toate celelalte dar isi bat joc de ei si de audienta.Apoi,la analiza(o emisiune fara nici o noima)il aduc pe Piturca,transformand totul in umor amar.Scria cineva pe aici...de comentatorii Eurosport...acolo asculti cu placere orice sport...Sa nu mai zic de ESPN sau cei care au transmis Cupa Africii(am vazut turneul pe internet)Eu in locul lor(celor de la Protv)m-as fi orientat pe comentatorii radio...majoritatea au dictie,voce placuta etc.Si da,lasa fotbalul barbatilor...daca nu stiai,exista si fotbal feminin..du-te acolo.M-ai zgariat pe creier:)

jgcwgwgvgebtr
jgcwgwgvgebtr  •  30 Iunie 2021, 23:16

Incompetenta maxima, dar ne ascundem cu acuzatii de misoginism. Ne spune in fata ca nu are habar dar o sa invete dupa "mii de meciuri". De nesimtire nu mai vorbesc.

gardenparty
gardenparty  •  30 Iunie 2021, 21:45

Urmăriți eurosport si vedeți ce fel de comentatori au.Apoi comentați!

Vezi toate comentariile (36)
Comentează